Gyerekmentes esküvőre lennék hivatalos. Mért nem értik meg hogy nem tudok elmenni?
Hétvégén lesz az unokatesóm esküvője,nagy a vita mert nekem most 6 hetes a kisbabám és nem akarok úgy menni hogy a babát nem vihetem.
Unokatesóm azzal érvel hogy más is bébiszitterre bízza,de ott nagyobbak a gyerekek 3-6 évesek. Meg hogy akkor a férjem vigyáz majd rá A babám anyatejes ezért nem szeretnék tápszerre váltani hátha utána nem fogadja el a mellet. Fejni pluszba annyit nem tudok.
Már megkaptam azt is h ők 1 évvel ezelött szóltak mikor lesz az esküvő úgy kellett volna tervezni a baba projektet.
Unokatesóm mióta szervezi az esküvőt igazi menyaszörny lett. Elötte jó volt a kapcsolatunk.
Küldjek nekik attól függetlenül hogy nem megyek pénzt? Attól megbékélnek?
"nem akarok úgy menni hogy a babát nem vihetem."
Akkor ne menj.
Probléma megoldva, az élet megy tovább.
Nem olvastam el minden választ.azért írtam azt amit.
131 voltam.
134 valasz esva amit toroltek is? Ezigen.
tehat 6het a gyermekagyi idoszakanyanak...utana orvosi kontroll rendben vagy e ott alul stb.
6hetessel ennyitne utazz.
Legutobb 1 hete teljes nasznep lett covidos. Pici bbaval inkabb ne teszteld a covidot meg eztazenyhebb vaiaciot se.
Ez a babaprojekt igazit az eskuvohiz frappans beszolas nalam kiverte volna abiztostekotesegypercig nem gondolkoznek
ha meg iszsz a babad, akkor kb 15 perced nem hogy 3-4 orad nincs elmenni nelkule.
Unokatesodeknak kuldj gratulaciot, anyudekkal meg juttasd wl nekik az eskuvore amit szantal, ztnsz..rd le.
Nem is tudom ilyen esetben higy lehet kerdes,hogynem te es a gyerwk vagy magadnak is az elso helyen. Elvezd a babazast,majd lesz meg maskor is eskuvo, gindolom vannak bartnoid, kikmeg szinglik.
"Gyerekmentes esküvőre"
XDDD Na én még ilyet nem halottam xd elhiszem, hogy van de nem halottam még ilyet XDDD nálunk mindig ott az egész család XD Még a negyedunokatesók is XXXDDDD ja és azok gyerekei is XD
A miénkre is hozta mindenki a gyerekét. Mert hogy családi rendezvény, nekem egyértelmű.
Volt itt épp májusban egy topik erről, ahol engem nagyon leszóltak itt. Arról volt szó, hogy egy hölgyet a párja nélkül hívtak, illetve ebből kerekedett ki, hogy mások meg gyerek nélkül hívják az ismerőst vagy a párt. Hogy én ezzel nem értettem egyet - mi mindenkit úgy hívtunk, hogy téged és kedves családodat. Azt kaptam, hogy mert a kölykömet mindenhova oda akarom vinni, pedig csak zavarnak. (Mondjuk enyém már 14, szóval annyira nem gyerek, de a vendégeink közt volt pici gyerek is. Rokon. Nyilván hozták.) Illetve hogy nehogy már a páromat is etessék, jóhogy egyedül hívnak meg valakit. Hát na... A vége az lett, hogy igen, valóban csak a kontroll miatt akarok párban menni, mert biztos nem merném az uramat egyedül elengedni ahol már nem tudom őt szemmel tartani. Nagy szerencse, hogy ő volt a vőlegény, így garantáltan tudtam őt figyelni egész este;)
Mindegy, a lényeg, hogy a többség szerint a gyerekmentes illetve pármentes esküvői meghívás tök ok. Szerintem meg nem.
A mi esküvőnkön is, meg a bátyámén is (és az összesen, amin voltam életemben) mindenki hozta a gyerekét. Soha nem volt ebből gond. Aranyosak voltak. A mi esküvőnkön két tízéves rokon kislány volt a koszorúslány. Ők hozták oda kis párnán nekünk a jegygyűrűket. Olyan édesek voltak! Bátyám legkisebb gyereke nem egészen kétéves volt. Őt is hozták. Semmi gond nem volt vele.
A személyes ismeretségi körömben soha nem hallottam gyerekmentes esküvőről/lakodalomról, csak itt a gyakorin.
Igen, vannak lagzik, ahol nem zavar a gyerek. De ha egy pár úgy dönt, hogy gyermekmentes esküvőt tart, akkor tartsuk már tiszteletben, és ne kezdjünk el hisztizni, hogy márpedig ilyen NINCS, és CSAK A GYEREKEMMEL MEGYEK VAGY SEHOGY! OK, akkor sehogy. Az esküvő a házasodó párról szól, ha ők ezt szeretnék, akkor ne menjenek a gyerekek.
Teljesen rendben van az is, ha egy család azt mondja: ők viszont a gyerek nélkül nem szeretnének menni. Akkor a menyasszony-vőlegény ezt elfogadja, és kész. De nem kell elkezdeni magyarázni, hogy a Juliskáék esküvőjén is milyen aranyosak voltak a gyerekek.... nem. Ők így szeretnék, tartsuk ezt tiszteletben.
A kérdés egyébként nem erről szólt, sokkal inkább arról, hogy a kérdező alig kelt ki a 6 hetes gyermekágyból, az unokatestvér már rángatná az esküvőre. A kérdező nem szeretné cincálni a kisbabáját, ott megoldani a felügyeletét stb., ezért inkább otthon maradna, ami szerintem teljesen érthető. CSak az unokatesó nem érti ezt meg. Na, hát rá meg tenni kell, magasról.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!