Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Gyerekmentes esküvőre lennék...

Gyerekmentes esküvőre lennék hivatalos. Mért nem értik meg hogy nem tudok elmenni?

Figyelt kérdés

Hétvégén lesz az unokatesóm esküvője,nagy a vita mert nekem most 6 hetes a kisbabám és nem akarok úgy menni hogy a babát nem vihetem.

Unokatesóm azzal érvel hogy más is bébiszitterre bízza,de ott nagyobbak a gyerekek 3-6 évesek. Meg hogy akkor a férjem vigyáz majd rá A babám anyatejes ezért nem szeretnék tápszerre váltani hátha utána nem fogadja el a mellet. Fejni pluszba annyit nem tudok.

Már megkaptam azt is h ők 1 évvel ezelött szóltak mikor lesz az esküvő úgy kellett volna tervezni a baba projektet.

Unokatesóm mióta szervezi az esküvőt igazi menyaszörny lett. Elötte jó volt a kapcsolatunk.

Küldjek nekik attól függetlenül hogy nem megyek pénzt? Attól megbékélnek?

2022. júl. 12. 06:21
 131/149 anonim ***** válasza:
13%
Nem megoldás elmenni csak maga az esküvőre? Az kB 1 óra es aztán mindenki megnyugszik?
2022. júl. 13. 22:30
 132/149 anonim ***** válasza:
93%
Dehogy egy óra. Nem abban a városban lesz, ahol ők élnek. A 6 hetes babát meg normális ember nem utaztatja fölöslegesen.
2022. júl. 13. 22:38
 133/149 anonim ***** válasza:
80%

"nem akarok úgy menni hogy a babát nem vihetem."

Akkor ne menj.

Probléma megoldva, az élet megy tovább.

2022. júl. 14. 07:52
 134/149 anonim ***** válasza:
14%

Nem olvastam el minden választ.azért írtam azt amit.

131 voltam.

2022. júl. 14. 12:18
 135/149 anonim ***** válasza:
70%

134 valasz esva amit toroltek is? Ezigen.

tehat 6het a gyermekagyi idoszakanyanak...utana orvosi kontroll rendben vagy e ott alul stb.

6hetessel ennyitne utazz.

Legutobb 1 hete teljes nasznep lett covidos. Pici bbaval inkabb ne teszteld a covidot meg eztazenyhebb vaiaciot se.

Ez a babaprojekt igazit az eskuvohiz frappans beszolas nalam kiverte volna abiztostekotesegypercig nem gondolkoznek

ha meg iszsz a babad, akkor kb 15 perced nem hogy 3-4 orad nincs elmenni nelkule.

Unokatesodeknak kuldj gratulaciot, anyudekkal meg juttasd wl nekik az eskuvore amit szantal, ztnsz..rd le.

Nem is tudom ilyen esetben higy lehet kerdes,hogynem te es a gyerwk vagy magadnak is az elso helyen. Elvezd a babazast,majd lesz meg maskor is eskuvo, gindolom vannak bartnoid, kikmeg szinglik.

2022. júl. 15. 01:35
 136/149 anonim ***** válasza:
30%

"Gyerekmentes esküvőre"

XDDD Na én még ilyet nem halottam xd elhiszem, hogy van de nem halottam még ilyet XDDD nálunk mindig ott az egész család XD Még a negyedunokatesók is XXXDDDD ja és azok gyerekei is XD

2022. júl. 15. 10:39
 137/149 anonim ***** válasza:
68%

A miénkre is hozta mindenki a gyerekét. Mert hogy családi rendezvény, nekem egyértelmű.

Volt itt épp májusban egy topik erről, ahol engem nagyon leszóltak itt. Arról volt szó, hogy egy hölgyet a párja nélkül hívtak, illetve ebből kerekedett ki, hogy mások meg gyerek nélkül hívják az ismerőst vagy a párt. Hogy én ezzel nem értettem egyet - mi mindenkit úgy hívtunk, hogy téged és kedves családodat. Azt kaptam, hogy mert a kölykömet mindenhova oda akarom vinni, pedig csak zavarnak. (Mondjuk enyém már 14, szóval annyira nem gyerek, de a vendégeink közt volt pici gyerek is. Rokon. Nyilván hozták.) Illetve hogy nehogy már a páromat is etessék, jóhogy egyedül hívnak meg valakit. Hát na... A vége az lett, hogy igen, valóban csak a kontroll miatt akarok párban menni, mert biztos nem merném az uramat egyedül elengedni ahol már nem tudom őt szemmel tartani. Nagy szerencse, hogy ő volt a vőlegény, így garantáltan tudtam őt figyelni egész este;)

Mindegy, a lényeg, hogy a többség szerint a gyerekmentes illetve pármentes esküvői meghívás tök ok. Szerintem meg nem.

2022. júl. 15. 10:47
 138/149 anonim ***** válasza:
90%
Én elfogadom, hogy valaki nem akar pici gyereket oda, de nálunk sem volt ilyen soha, bár akármelyik rokon esküvőjén voltam, a 4-5 évesekkel sem volt soha gond...ha elfáradtak, ilyesmi, helyszínen mindig voltak szobák, elvitték őket aludni, de ennyi.
2022. júl. 15. 10:53
 139/149 anonim ***** válasza:
79%

A mi esküvőnkön is, meg a bátyámén is (és az összesen, amin voltam életemben) mindenki hozta a gyerekét. Soha nem volt ebből gond. Aranyosak voltak. A mi esküvőnkön két tízéves rokon kislány volt a koszorúslány. Ők hozták oda kis párnán nekünk a jegygyűrűket. Olyan édesek voltak! Bátyám legkisebb gyereke nem egészen kétéves volt. Őt is hozták. Semmi gond nem volt vele.

A személyes ismeretségi körömben soha nem hallottam gyerekmentes esküvőről/lakodalomról, csak itt a gyakorin.

2022. júl. 15. 12:24
 140/149 anonim ***** válasza:
100%

Igen, vannak lagzik, ahol nem zavar a gyerek. De ha egy pár úgy dönt, hogy gyermekmentes esküvőt tart, akkor tartsuk már tiszteletben, és ne kezdjünk el hisztizni, hogy márpedig ilyen NINCS, és CSAK A GYEREKEMMEL MEGYEK VAGY SEHOGY! OK, akkor sehogy. Az esküvő a házasodó párról szól, ha ők ezt szeretnék, akkor ne menjenek a gyerekek.

Teljesen rendben van az is, ha egy család azt mondja: ők viszont a gyerek nélkül nem szeretnének menni. Akkor a menyasszony-vőlegény ezt elfogadja, és kész. De nem kell elkezdeni magyarázni, hogy a Juliskáék esküvőjén is milyen aranyosak voltak a gyerekek.... nem. Ők így szeretnék, tartsuk ezt tiszteletben.

A kérdés egyébként nem erről szólt, sokkal inkább arról, hogy a kérdező alig kelt ki a 6 hetes gyermekágyból, az unokatestvér már rángatná az esküvőre. A kérdező nem szeretné cincálni a kisbabáját, ott megoldani a felügyeletét stb., ezért inkább otthon maradna, ami szerintem teljesen érthető. CSak az unokatesó nem érti ezt meg. Na, hát rá meg tenni kell, magasról.

2022. júl. 15. 14:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!