Vegyünk ajándékot a sógornőmnek, akiről az év elején kiderült, hogy csalta a bátyámat, de együtt maradtak?
Őszinte leszek, nem futottam át a felettem lévő 55+ kommentet.
Ezzel a primitív gesztussal tudod, kit hoznátok a 2. legkellemetlenebb helyzetbe? A feleséget.
Az első "helyezettet" találd ki! :)
54-esnél a pont.
Aki képtelen elfogadni (és nem szeretni! Azt továbbra sem kell!) a testvére feleségét, mert így meg úgy, az egy önző dög, aki nem bírja elviselni, ha valami nem úgy van, ahogy neki tetszik. Az további “súlyosbító körülmény”, mikor valaki ezt az önzőséget, drámakirálykodást álságos “aki a szerettemnek árt, az nekem árt” dumák mögé bújtatja. Ha már képtelen vagy tisztelni a családtagod, legalább vállald fel, hogy “igen, ÉN nem bírom az illetőt, nem számít, hogy te szereted, mert ÉN nem és leszarom, hogy neked fáj, ÉN nem fogom emberszámba se venni őt”. Én, én, én...
De még ez is kevésbé gusztustalan, mint ez az álságos jóindulatba bújtatott drámázás.
Hát hogyha a nőnek nem adtok ajándékot, akkor készüljetek fel a balhéra, mert ott nem lesz nyugodt karácsony. Én leginkább közösen adnék neki valami olcsóbb ajándékot, mert nem szivesen költenék sok pénzt arra aki így megalázta a testvéremet. És szerintem a testvérednek se adjatok drága dolgot, mert aztán kitudja mit visz el tőle a csaj ha megint lelép. Vagy majd a válásnál valahogy megpróbálja megszerezni a jó cuccokat. Vagy a tesód megszánja és cserél vele stb. Szóval akkor szerintem vagy a tesódnak is valami kevésbé értékes dolgot adjatok, vagy valami olyat ami a csajnak 100% hogy nem lesz hasznos. Így nem lesz veszekedés, mondhatjátok, hogy simán azt gondoltátok, ennek örülne.
Amúgy meg nem értek egyet azzal, hogy illik mindig mindenkit párban hívni. Egyrészt attól, hogy valaki házas még nincs összenőve a partnerével. Simán lehet saját élete és normális partner nem is lesz féltékeny, ha nélküle elmegy valahová. Másrészt meg ha meghívást lemondani nem bunkó dolog, akkor nem meghívni sem bunkó dolog. Ha valamilyen rendezvényt tartok és szeretném, hogy egy számomra fontos személy ott legyen. de a párját ki nem állhatom, mert egy mérgező személy, és nem akarom hogy tönkretegye az egész bulit, akkor miért lenne kötelességem meghívni és ezzel mindenkinek tönkretenni az estét? Vagy pl ha meghívom a munkatársaimat valahova akikkel ugye mi mind ismerjük egymást, de nem akarom hogy dupla annyit kelljen fizetni a párjaik miatt akiket amúgy sem ismer senki, és nekik is csak nyűg eljöni, hogy aztán csak ott üljenek. Persze a karácsony az kicsit speciális, mert olyankor nem akarod egyedül hagyni a párod. De egy átlagos napon szerintem nem gond.
Nem olvastam el a kommenteket.
A bátyád egy balek.
Ha ő megbocsájtott akkor nektek is el kell fogadni a helyzetet. Én vennék neki valami apróságot, mert saját magam minősíteném ha nem.
Mondjuk azért megnézem a reakcióját azoknak, akik szerint mindenkit el kell fogadni, ha az családtag, bármekkora görény, hisz nincs beleszólásod, hogyha az derülne, hogy nem csalták/csalják a tesód, hanem bántják és a tesód tűri, akkor is halál megértőnek kene lenni? Akkor is illik elfogadni a drága sógort/sógornőt, hisz a testvéred házastársa és családtag?
Nyilván nem ugyanaz a kettő, de a megcsalás is végtelenül gusztustalan, féreg dolog, ami rendesen haza tudja vágni érzelmileg, lelkileg az embert, főleg ha többször is megteszik veled és még el is szökik a szeretővel az, aki örök “hűséget” esküdött....
Na mindegy. Persze, az ő élete, az ő döntése, egye meg amit főzött, ha neki ez kell, de hadd legyen már meg nekem is a jogom azt mondani, hogy nem fér bele, hogy bántja+átveri a tesóm egy ilyen hanyadék r*banc és hadd ne kelljen már szó nélkül jópofiznom vele meg ajándékozgatni.
Nem kell jópofizni.
Viszont ezzel a gyerekes ötlettel a saját testvérüket hozzák nagyon kellemetlen helyzetbe.
Dehát, ha ez a cél...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!