Azok a szülők, akik nem engedték a nagyszülőnek még csak látni sem az unokát, nem bánták meg?
Unoka vagyok szintén. (felnőtt, nekem is van már gyerekem)
Anyai részről a nagyszüleim nem igazán voltak rám kíváncsiak. Kb. 500 m-re laknak a szüleim házától. Legtöbbször a boltban futottam velük össze, kiskoromban Anyukám sokszor vitt náluk, de mindig sírtam, éreztem, hogy nem úgy bánnak velem, mint az unokatesóimmal. Így jó ha évente 2szer mentünk náluk, ők mióta élek max 10szer voltak nálunk. Tizenévesen nekem nagyon hiányzott a nagyszülői szeretet. Elkezdtem látogatni őket, segíteni a ház körül, bevásárolni stb. Nagymamám örült is és én is, hogy kialakult szépen lassan köztünk a mama-unoka viszony, nagypapám viszont mindig elment otthonról ha én oda mentem. Nagymamám társaságát rövid ideig élvezhettem, kb. 3 hónapig:(
Nagypapám még él és jó egészségnek örvend. Mikor egyedül maradt segítettük, főzött rá Anyukám stb., majd fél év múlva lelépett egy Anyukámmal egyidős nővel.
Én sajnálom, hogy így alakult. Ha ti most nem is engeditek tizenévesen ő is felveheti majd velük a kapcsolatot, ha igénye lesz rá. Én, mint Anya csak akkor tiltanám el a gyerekemet a nagyszüleitől, ha tudnám, hogy felelőtlenek és baja származhat belőle.
#6) "sajnálom, hogy így alakult"
Sose sajnáld nem vesztettél semmit
Jó pár évig jó volt a kapcsolatom a lányommal. Aztán úgy döntött,már nem jó. Mikor megtudtam, hogy gyereket vár, minden követ megmozgattam, hogy szóra bírjam, mi a gondja.
Felajánlottam, elmegyek hozzá. Hosszú levélben megindokolta,
nem akar látni, az unokámat sem akarja, hogy "ilyen" nagyszülője legyen, hiszen neki nagyon sanyarú gyerekkora volt, nem voltam jó anya, tehát jó nagymama sem lehetek.
Mindez eszébe jutott 30 éves korában.Tudom, vannak jogi úton érvényesíthető jogaim, de ha önként nem engedik még azt sem, hogy lássam, akkor nem fogok bírósághoz, gyámügyre járni. Csak abban bízom, ha megszületik a baba, és rájön, talán mégiscsak jó lenne egy nagyszülő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!