Aki tudatosan nem szül gyereket, nem érzi rosszul magát az unokára vágyó nagyszülők miatt?
"Egy gyerek sose nyűg, hanem a legnagyobb boldogság"
Neked lehet. De jusson el az agyacskád addig, hogy nem mindenki érzi ugyanezt. Van bizony akinek nyűg a gyerek. Nem állatok vagyunk, hanem emberek, egyéniségek, önálló érzésekkel, gondolatokkal, személyiséggel.
Sokkal felelősségteljesebb dolog nem megcsinálni, ha az ember nem vágyik rá tiszta szívéből, mint a világra hozni, aztán cseszni a fejére, vagy ártani neki.
Miért lenne fura, vagy önzés gyerekmentesnek maradni? Ha ez az, akkor az is az, ha azért, hogy a saját egyéni vágyaidat ki tudd élni, csinálsz egy másik emberi lényt, aki nem kérte az életét, csak megkapta, mert te gyereket akarsz szülni, mert te fel akarod nevelni, mert te azt akarod, hogy öreg korodban legyen valakid. Te , te, te. Ez mi, ha nem önzés? A kommentjeidben is csak saját magadból indulsz ki. Az emberek nem egyformán gondolkodnak.
Értsd meg, hogy nem mindenkinek létszükséglet a gyerek. Van akinek az okoz felhőtlen, gondtalan, boldog életet akinek nincs, pont azért mert nincs rajta ez a teher.
Mellesleg, aki nem képes egyedül boldog lenni, nos, szerintem annak nem stimmel valami a fejében. Nem jó, nem egészséges, és nem normális dolog függeni egy másik embertől. Legyen az gyerek, társ, barátok stb stb.
Nem olyan rég ért el a korai menopauza.
Egyszerűen így alakult és már ha akarnék sem tennék ellene semmit.
Volt pár rossz kapcsolatom, nekik szerencsére nem szültem az utolsó szerelmem elhunyt betegségben de már vele is késő lett volna összehozni. Anyumnak szíve szakad meg, szerinte küzdenem kellett volna egy gyerekért.
Egy időben tele voltam anyai ösztönökkel, ez elmúlt, elengedtem. Érzek némi szomorúságot de az ilyen idióták előtt, akik csak azt akarják hogy foglakozzon valaki velük öregkorukra, nem érzek szégyent.
És igen, utazgatni fogok a hátralevő életemben és még mindig lehetek “hasznos” a társadalom számára. Miért fáj ez neked?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!