Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Aki tudatosan nem szül gyereke...

Aki tudatosan nem szül gyereket, nem érzi rosszul magát az unokára vágyó nagyszülők miatt?

Figyelt kérdés
Egy barátnőm családjában látom ezt. Nem akar gyereket, de aferje sem. Nekem ez eleve fura. De ha latnatok szegény anyukája hogy össze van omolva. Nagyon vágyik az unokára. A barátnőm olyan jelzőkkel illeti a gyerekeket, hogy le se merem írni. Viszont a kutyákat mindennél többre tartják. Mi a véleményetek?
2017. nov. 18. 12:52
1 2 3 4 5 6
 1/53 anonim ***** válasza:
95%

Igen,nagyon vágyik az unokára akivel alkalmanként nagyon jól elvan és semmi gondja baja nincs vele,ellentétbe a szülővel.Nem más miatt kell gyereket szülni.

Nem érzem úgy,hogy rosszul kellene bárkinek is éreznie magát a saját döntése miatt.

2017. nov. 18. 13:01
 2/53 anonim ***** válasza:
94%
Nem a nagymamának szül unokát, hanem magának gyereket, elsősorban. Ez nem úgy megy, hogy anya unokázni akar, akkor hoppá, máris szülni kell. Elhiszem, hogy a lány anyukája teljesen összeomlott emiatt, de nyilván ő is tudja, hogy ha a lány nem akar szülni, akkor nem fog. Szerintem ehhez a kutyáknak nincs köze.
2017. nov. 18. 13:01
 3/53 anonim ***** válasza:
91%
Miért fura neked az, ha valaki nem akar gyereket? Én imádom a gyerekeket, és nagyon szeretnék majd, de nekem egyáltalán nem fura, hogy valaki nem szeretne, teljesen érthető, mert nagy felelősség, és nem mindenki alkalmas rá. Sajnos sok olyan ember is szül, aki azt hiszi magáról, hogy alkalmas szülőnek, közben pedig hírből se ismeri a nevelés szót. Inkább ne szüljön az, aki nem akar vagy nem tud gyereket nevelni, mindenkinek jobb úgy. Igen, még a nagyszülőknek is jobb, ha egyáltalán nincs unokájuk, mintha azt kéne látniuk, hogy az unokájuk egy szeretethiányos, elhanyagolt, neveletlen gyerek, aki csak nyűg a szülei nyakán.
2017. nov. 18. 13:13
 4/53 anonim ***** válasza:
4%

Az, hogy amikor majd o lesz nagymama korban, akkor mar mashogy fogja gondolni. Akkor a tobbseg mar betojna oromeben ha unkoja lehetne, de az honnan lenne, hiszen gyereke sem volt! Apam felesege is igy jart. Hatvan eves koraig az agyara mentek a gyerekek. "Budosek, nyalasak, csipognak..." Aztan mikor nyugdijas lett, es nem lett mit csinalni, az osszes korabeli no meg jol elvolt a csaladjaval, akkor hirtelen fordult a kocka. Rajott hogy a karrirje nem szereti viszont, es hogy az a 'nyalas budos ordito" kolyok egyszer felno es ertelmes tarsasag valik belole. Oregkorara pedig megsem marad egyedul, ami nem kozhely am, hanem valosag.

De ekkor mar sajnos keso.

2017. nov. 18. 13:16
 5/53 A kérdező kommentje:
Egy gyerek sose nyűg, hanem a legnagyobb boldogság, erre idővel mindenki rájön. Azért fura, mert nem normális. Az ember igenis akar gyereket, belénk van kódolva, a természet rendje. Aki ne akar, annál szerintem valami nagy baj van. A kutyája meg nem fogja gondját viselni
2017. nov. 18. 13:28
 6/53 anonim ***** válasza:
90%

1-es vagyok, van gyerekem, de hagyjátok már ezt a baromságot. Igenis vannak olyan emberek akik tudatosan nem akarnak gyereket. Mi ezzel a baj?

A baráti társaságomban van egy házaspár, akik sosem akartak, inkább utazgatnak, hedonista életmódot élnek, boldogok, vidámak. Mi ezzel a gond? Nem lehet mindenki ugyanolyan.

2017. nov. 18. 13:31
 7/53 A kérdező kommentje:
Azt hogy az utazások és a tárgyak nem fogják rájuk nyitni az ajtót betegen. Önző, felelőtlen felfogás ez.
2017. nov. 18. 13:36
 8/53 anonim ***** válasza:
97%

Az viszont a legönzőbb felfogás, hogy valaki azért vállal gyereket, hogy bebiztosítsa az öregkorát.

Megjegyzem, nekem van családos gyerekem, tőlem 800 km-re és nem sűrűn van részem ajtónyitogatásban, holott nagyon jó a kapcsolatunk.

De ez ugyanúgy előfordulhat egy szülővel, ha a szomszéd utcában lakik a gyereke.

Szóval, ez az érved egy nagy hülyeség!

2017. nov. 18. 13:47
 9/53 anonim ***** válasza:
94%

"Egy gyerek sose nyűg, hanem a legnagyobb boldogság, erre idővel mindenki rájön."

Jujj... Van akinek a legnagyobb boldogság, van akinek nyűg. Nem vagyunk egyformák. És nem, nem jön rá mindenki.

A nagyobb baj az, amikor akkor jön rá egy szülő, hogy neki nyűg, amikor már megszülte. Láttam ilyet. Nem irigyeltem a gyereket.

"Azért fura, mert nem normális."

Hagyjátok már abba, hogy mi normális, és mi nem. Ki dönti el, hogy mi a normális? Ami nekem normális, lehet, hogy te visítva menekülnél tőle. És vicaversa. Normális az, hogy betartom a törvényeket, és nem ártok másnak. A többi a saját magámügyem.

"Az ember igenis akar gyereket"

Aztán látod, hogy van, aki mégsem. És? Neked nem mindegy?

"Aki ne akar, annál szerintem valami nagy baj van."

Szerinted. Szerinte meg nem. Mindenki a saját életét éli. Úgy, ahogyan neki jó. Senkinek sincs joga beleszólni abba, hogy egy másik ember hogyan akarja élni az életét.

"A kutyája meg nem fogja gondját viselni."

Na, ez a kedvencem. Te azért szülsz gyereket, hogy majd az a gondodat viselje? Mondtad már neki, hogy azért szülted?

2017. nov. 18. 13:56
 10/53 anonim ***** válasza:
95%

"Azt hogy az utazások és a tárgyak nem fogják rájuk nyitni az ajtót betegen. Önző, felelőtlen felfogás ez."

Mit nem mondasz?

Önző felfogás, ha semmi bajom azzal, ha a gyerekeim úgy élnek, ahogy nekik jólesik?

Basszus, annál nagyobb önzőség nincs, ha azért szülök gyereket, hogy legyen támaszom öregkoromra.

2017. nov. 18. 14:03
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!