Aki tudatosan nem szül gyereket, nem érzi rosszul magát az unokára vágyó nagyszülők miatt?
Nem, nem igazán.
Édesanyám közölte, hogy aki gyereket akar, az szüljön magának, az ő lánya nem egy keltető.
Utóirat: Nincsenek állataink. xD
Az én anyám nagyon nem szereti a gyerekeket, de az embereket sem. Engem megszült azért, mert mindenhonnan az ömlött rá, hogy "megbánja ha nem lesz gyereke", és a "gyerek az élet értelme", "az igazi boldogság".
Na ő kifejezetten megbánta, pedig mindig igyekezett ezt nem éreztetni, és bármilyen kívülállószámára példaértékű család voltunk.
Úgyhogy ő nagyon helyesnek tartja, hogy nem vállalunk gyereket (soha nem vágytam rá, a férjem se) - annak meg végképp örül, hogy nem viszek a nyakára unokát.
(Amikor a szomszédasszonyoknál ott a család, mindig fogja a fejét, hogy ezt ő ugyan nem bírná...)
Ahogy szétnézek a városban, bizony a gyerek sem viseli gondját az időseknek!
Vagy tojik rája, vagy külföldön él, vagy az ország túlvégén. Sokakat amikor már úgy alakul, beteszik otthonba (ahol már kutyája sem lehet!), és csak akkor kerülnek elő a gyerekeik-unokáik-dédunokáik, amikor a pici motyón kell marakodni a hagyatékin.
Kedves Kérdező!
Neked nem oly mindegy, hogy ki akar gyereket és ki nem?! Nehogy más egy fiatal pár azért vállaljon gyereket,mert valamelyik szülője unokázna!
Senkit nem lehet kényszeríteni erre. Eszem ágába sincs szülni,max ha becsúszna ..de máskülönben nem. És hidegen hagy h a szüleim unokáznának vagy sem, nem most szembesültek ezzel,régebben is mondtam h nincs az az isten h gyereket vállaljak.
Aki gyerekre vágyik, szüljön magának. Nem érzem magam rosszul azért mert nem szülök, a szüleim pedig vannak annyira intelligensek, hogy tudják, a gyerek(ek) vállalása mindenkinek a magánügye. A saját gyereküknek is.
Már amúgy is megszokták, hogy nincs és nem is lesz unokájuk, sem én sem a nővérem nem vállalunk gyereket.
A férjem családjában ugyan még van mit tanulni egyeseknek a magánügy fogalmáról, de az egyémek szerencsére normálisak, és elfogadták, tiszteletben tartják a döntéseinket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!