Nagyszülők ha szülés utáni hónapra ki voltak tiltva, rendezhető még a kapcsolat?
Csináltunk egy hülyeséget, szülés után úgy döntöttünk, hogy egyik nagyszülő pár részéről sem szeretnénk, ha hozzánk jönnének egy hónapig. De egyáltalán nem. Férjem otthon tudott maradni velem négy hétig szabin.
Innentől mindkét nagymama teljesen megbántódott, és egyáltalán nem jönnek (baba már 6 hónapos).
Apukám szokott jönni, a felesége nem, soha (az én anyám már nem él). Anyósom se jön egyáltalán.
Mondtam nekik többször, hogy szívesen látjuk őket, vannak mosolygós ígéretek, de nem jön egyik nagyi se.
A nagy igazság az, hogy alapból sem volt jó a kapcsolatom már előtte sem, se az anyósommal, se az apám feleségével.
Hagyjam, vagy próbálkozzak?
Jól le lett pontozva mindenki, aki lemerte írni hogy IGENIS ZAVARÓ tud lenni egy mindent "jobban tudó" nagyszülő. :D
Az se érdekel, ha nullára pontoztok,akkor sem nekik lett szülve egyikünk gyereke sem!!!
Élték volna ki magukat a saját gyerekeiken. :P
Azért az, hogy átmegy a teljesen normális, kulturált nagypapa, a távolságtartó (épp ezért nem belepofázós) második felesége, és a közös fiatal-felnőtt lányuk, mondjuk hogy egy pillantást vessenek a babá(k)ra, (én a mi esetünket írom), szóval első tisztelgő látogatás, babá(k) részére ajándék átadása, kb. 15 perc. Ez még messze nem az, hogy az unokán akarják kiélni az elmaradt dolgaikat.
Senki nem a szülőjének szülte. De: nekem speciel nagyon jól tudott esni, amikor anyám bevállalta a kislányomat, és el tudtunk menni színházba, moziba a férjemmel. Sőt, hosszú hétvégére is kiruccantunk időnként kettesben. Nekünk is öröm volt az édeskettes, anyukáméknak is öröm volt a kisunokával lenni. (Ettől még az anyám nem nyomult nálunk egyáltalán.)
Aki ilyen szélsőségesen áll hozzá (pl. nem nekik szültem, stb), azzal sincs semmi gond, csak aztán ne lepődjön meg, ha a másik fél is úgy viszonyul hozzá.
A tegnapi hozzászólásomban említett ikres anyuka konkrétan 16 hónapja nem mozdult ki a babaszobából, szerintem begolyózás tünetei is vannak.
Szar dolog, mert önmagát generálja: Ugye nem lettek összeszoktatva a nagyikkal az unokák, innentől a nagyinak minden erkölcsi alapja megvan arra, hogy ezzel érveljen: nincsenek hozzászoktatva, hogy vele legyenek.
Lehet mondani, hogy van pénz, ez egy megfizethető szolgáltatás, de nem egészen így van. Már itt, Bp. agglomerációjában levő városban sem lehet csak úgy leakasztani. Szervezést igényel, akárkire mégsem bízza az ember, sem a kölykét, sem a lakását, szóval azért ez nem annyira tükörsima, ha pénz van, akkor sem.
Tudod kedves utolsó válaszoló,nem mindenki olyan tapintatos, mint ahogyan azt te gondolod.
A te példádat nézve,igazad lehet.
Bár kíváncsi lennék az anyuka indítékaira is.
Az én anyósom viszont az első perctől kezdve nem 15 perces látogatásokra jött.
Ha lehetett volna egész nap itt ült volna nálunk, sőt ide is költözött volna.
Miközben szoptattam a fiamat belém volt bújva,ha pelusoztam,fürdettem szintén.
Előbb a kajáival akart zaklatni, hogy sok tejem legyen,de nekem anélkül is volt bőven.
Aztán már az volt a baja hogy túl etetem a gyereket, mert igényszerint szoptattam.
Szerinte 2 hónaposan már egy rakás kaját megkellett volna kóstoltatni a gyerekkel.
Volt hogy mandarint és puszedlit tömött a gyerekem szájába 5-6 hónaposan és fuldokolni kezdett a gyerek.
Magához vette a gyereket és szinte kerülgetett engem,hogy ne kelljen vissza adni.
Nem sorolom tovább, mert nagyon hosszú lenne.
Az én szüleim az elejétől kezdve elfogadták bármit mondtam, sosem próbáltak meg beleszólni semmibe.
Honnan tudod te hogy a kérdezőnek nem éppen egy hasonló anyós vagy mostoha adatott, mint az enyém.
Az ilyen fajta embereket jobb kerülni.
2 és fél éves a fiam, már 2 éve nem mer beleszólni semmibe és ritkitva vannak a találkozások, mert kiderült hogy csúnyán elhord a hátam mögött és én ezt nem hagytam annyiban.
Azóta tudja hol a helye!!!
Utolsónak: Ha elolvastad, a fórumindító egy távolságtartó, értelmes, okos, de hidegszívű nőnek írta le a mosthoaanyját. Na az ilyenek pont nem pofáznak bele, örülnek, ha nincs gondjuk ezzel.
Anyósáról nem tudjuk, hogy beledumálós-e.
Amúgy én nem értem, miért jó az, amit anyósod csinált. Úgy őszintén, az én korosztályomnak is megvan a saját magánélete, ki a francnak hiányozna ott sündörögni a kismama és az unoka körül (mondom ezt úgy, hogy még nincs unokám, a lányom éppen karriert épít. Ha lesz unokám, akkor lesz, de most még úgy érzem, egy könyvvel vagy egy keresztrejtvénnyel, szakmai anyagokról nem beszélve, szívesebben töltöm az időmet.
Szóval szerintem ez valahol intelligencia kérdése is, ha anyósodnak nem volt, ami lekösse az agyát, akkor persze, hogy Nálatok nyomul, mert elég ingerszegény a saját élete.
Amúgy jól tetted, hogy tisztáztad vele, szó se róla.
Csak az a baj az ilyen fórumokon, hogy mindenki szélsőségekben gondolkozik. Ezért nehéz szót érteni.
Amúgy ahogy én kivettem a fórumindító leveléből, nem volt hozzá olyan igazi jóságos sem az anyós, sem a mostohaanya. Ő pedig lehet, hogy úgy gondolta, hogy most törleszt (ez egy jelenség, olvastam egy pszichológus által írt cikkel is erről). Frusztrálódik a fiatalasszonyka, kb. mióta együtt jár a pasival, már akkor szemétkedik vele az anyós. Itt még volt egy mostoha is, aki lehet intelligens úrinő, de ő is leszarta a leányzót kb.
Aztán eljött az idő, hogy nála van az ütőkártya, a bébi.
Úgy gondolta, megteheti a kitiltást, mert ha megadja majd egy hónap múlva az engedélyt, rohanni fog mindkét nő.
Aztán nem jött be, ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!