Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Nagyszülők ha szülés utáni...

Nagyszülők ha szülés utáni hónapra ki voltak tiltva, rendezhető még a kapcsolat?

Figyelt kérdés

Csináltunk egy hülyeséget, szülés után úgy döntöttünk, hogy egyik nagyszülő pár részéről sem szeretnénk, ha hozzánk jönnének egy hónapig. De egyáltalán nem. Férjem otthon tudott maradni velem négy hétig szabin.

Innentől mindkét nagymama teljesen megbántódott, és egyáltalán nem jönnek (baba már 6 hónapos).

Apukám szokott jönni, a felesége nem, soha (az én anyám már nem él). Anyósom se jön egyáltalán.

Mondtam nekik többször, hogy szívesen látjuk őket, vannak mosolygós ígéretek, de nem jön egyik nagyi se.

A nagy igazság az, hogy alapból sem volt jó a kapcsolatom már előtte sem, se az anyósommal, se az apám feleségével.

Hagyjam, vagy próbálkozzak?

2017. nov. 9. 18:13
1 2 3 4 5 6 7 8
 41/74 anonim ***** válasza:
59%

- Kati néni, mi újság van? Hogy van az unokája?? Na és a menye?

- Hát én azt nem tudhatom. Sajnos a drága menyem kijelentette a szülés után, hogy egy hónapig a tájukra se nézzünk.

- Az meg, hogy lehet???

- Minket is meglepett a dolog. Váratlanul ért, mivel nagyon izgultunk és egy csomó baba holmit is vettünk a kis jövevénynek.

- Hallatlan...Most akkor, hogy álltok?

- Sajnos azóta sem találkoztam a kisunokámmal :( A menyem azóta már sajnálja a dolgot,de minket nagyon megbántott azzal, hogy szó szerint 1 hónapra eltiltott minket az unokánktól. Csupán látni szerettük volna egy órácskára...Most persze szeretnék ha mennénk, de úgy érzem, hogy külön kérvényt kell benyújtanom ha látni akarom az unokám és csak akkor mehetünk, ha a menyem rábólint..

- Na ilyen menytől mentsen engem a jó Isten...

2017. nov. 9. 20:56
 42/74 anonim ***** válasza:
48%

A gyerek hozzászokik és az lesz neki a természetes, hogy a papa jön látogatni, de mi nem megyünk hozzá.

Más nagyszülő nincs. Nem kell neki mondogatni, hogy van, csak nem jönnek, mert akkor azt is el kellene mondani, hogy mért nem jönnek.

Apukád is elmondta, hogy mennyire fájt neki a kitiltás.

Valaki megbocsát, valaki nem. Próbálkozz hátha a nők is előbb utóbb megbocsátanak.

2017. nov. 9. 20:58
 43/74 anonim ***** válasza:
46%

"de nem lehet, mert semmi kapcsolat a gyerekem és apám felesége között. "

Es errol ki tehet?

Neked mindenkivel problemad van, csak benned nincs hiba.

Nem tudom mit figsz te szolni, egy honapig nem lathatod majd az unokadat.

2017. nov. 9. 20:59
 44/74 anonim ***** válasza:
77%
41-est egy kommersz bulvár regény megírására ihletted kérdező. Már ezért megérte. :D
2017. nov. 9. 21:02
 45/74 anonim ***** válasza:
58%

Majd ha unokád születik és a lányod vagy a vejed, vagy majd ha lesz egy fiad és a menyed ugyan ezt eljátszák veled, akkor ne lepődj meg!

Ők is biztos nagyon várták ez a kisbabát, egy unoka hatalmas dolog, te pedig megtiltottad nekik, hogy lássák! Ez borzasztó fájdalom lehetett nekik.

Tudod mekkora segítség lett volna? Nekem anyósom néha csak annyira szaladt át, hogy hozott ebédet. Vagy nővérem, aki olyan, mintha anyukám lenne, (anyu sajnos már nem él) eljött kimosni egy adagot. Nem vendégségbe jöttek, meg tehernek, hanem segíteni. Császár után nekem egy áldás volt.

Az meg, hogy egyikkel sem jó a viszonyod, mindent elárul rólad.

Csak ne felejtsd el, hogy egyszer te is leszel anyós és nagymama!

2017. nov. 9. 21:04
 46/74 anonim ***** válasza:
63%

Hát ez azért fura nekem. Kitiltva, meg nem engedtetek semmit. Fotón azért láthatták?

Én értem, hogy császár meg otthon volt a férjed egy hónapig. Nekem is itthon volt mindkét gyereknél egy hónapig, első nekem is császár volt, második meg egy vákumos hüvelyi, szóval le voltam strapálva én is. A férjem nekem is megcsinált mindent, anyámnak, meg anyósomnak semmit nem kellett csinálniuk, ha jöttek, csak a gyereket csodálni.

Szerintem elszalasztottál egy lehetőséget és az amúgy is törékeny kapcsolatotok az anyóssal, meg apud feleségével méginkább eltolódott a menthetetlen kategóriába.

2017. nov. 9. 21:04
 47/74 anonim ***** válasza:
45%
A 18-as válaszolóval szóról szóra egyetértek, úgyhogy nem írom le én is.
2017. nov. 9. 21:20
 48/74 anonim ***** válasza:
87%

Amúgy meg leírtad, egyik nővel sem volt jó a kapcsolatod. Akkor minek hiányoznak?

Szerintem amúgy az a helyzet, hogy sérti az anyai büszkeséged, hogy mostmár büszkélkednél a kislányoddal és nem kíváncsiak rá.

Még annyit hogy anyós szerintem engedni fog mert mégiscsak az unokája, de apád feleségétől szerintem nem várj sokat.

2017. nov. 9. 21:31
 49/74 anonim ***** válasza:
46%

Ilyen menyem lenne még azt is letagadnám, hogy ismerem. De a férjed se semmi.

Sajnálom a nagyszülőket, búcsúzz el attól, hogy a gyereknek lesznek nagyszülei.

Belehaltál volna ha 30percre látják?????????

2017. nov. 9. 22:16
 50/74 anonim ***** válasza:
45%

Én személy szerint totál ki lettem volna borulva, ha azonnal nem mutathatom meg a babámat a szüleimnek, a férjem szüleinek, testvéreknek.

Úgy éreztem volna magam egy hónapig, ha senki családtagunk nem jön, mintha egy erdőben remeteként, vagy lakatlan szigeten szültem volna.

Boldog voltam, hogy jönnek, szeretnek, örülnek és imádják a kicsit.

Nem reggeltől estig ültek és trécseltek egymással, hanem beugrottak egy félórára, hoztak kaját, vagy pelust, valami hasznosat csináltak, vagy csak ölelgettek, csodálták és imádták a babát, aztán mentek.

Nekem ez így volt jó és természetes.

2017. nov. 9. 22:45
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!