Nagyszülők ha szülés utáni hónapra ki voltak tiltva, rendezhető még a kapcsolat?
Csináltunk egy hülyeséget, szülés után úgy döntöttünk, hogy egyik nagyszülő pár részéről sem szeretnénk, ha hozzánk jönnének egy hónapig. De egyáltalán nem. Férjem otthon tudott maradni velem négy hétig szabin.
Innentől mindkét nagymama teljesen megbántódott, és egyáltalán nem jönnek (baba már 6 hónapos).
Apukám szokott jönni, a felesége nem, soha (az én anyám már nem él). Anyósom se jön egyáltalán.
Mondtam nekik többször, hogy szívesen látjuk őket, vannak mosolygós ígéretek, de nem jön egyik nagyi se.
A nagy igazság az, hogy alapból sem volt jó a kapcsolatom már előtte sem, se az anyósommal, se az apám feleségével.
Hagyjam, vagy próbálkozzak?
Tudod, mit nem ertek? Az ujszulott hazaerkezese utan par nappal megjelent nalatok a gyerekorvos es a vedono is (az utobbi elvileg az 1 honap alatt tobbszor), mert ez a torvenyi eloiras. Az nem volt baj? Oket beengedtetek? Gondolom kezmosas utan megfogtak a babat, ott toltottek legalabb 10 percet, es mentek tovabb.
Mi lett volna, ha a kozvetlen csaladdal is megteszitek ugyanezt, mint ket idegennel?
Nekem van egy olyan érzésem hogy a kérdező azért találta ki ezt az "1 hónapig nincs látogatás" dolgot,mert tisztában volt azzal hogy majd rögtön jönnek a kéretlen tanácsok,a kioktatások, az elhúzódó látogatások.
Gondolom főleg az anyósától számított volna ilyesmire,de hogy ne bántsa meg a férjét,előadta neki hogy mi lenne ha csak hármasban töltenék az első hónapot.
Tudta hogy az apukája úgyis megbocsátja majd neki ezt a tettét.
Egy hónap alatt már sikerül összeszokni a babával,igy anyósnak kevesebb támadási felület maradhat.
Javíts ki kérdező,ha nem igy van.
Én csak magamból indulok ki,mert az én "anyósom" is egy mindenlében kanál,aki mindig mindent JOBBAN akar tudni.
Anno én is gondolkodtam ilyesmiben, bár 1 hónapot én is soknak találok,de 1 hét simán beleférhet bárkinek szerintem.
#63 vagyok.
Úgy tűnik a "mindenlében kanál" anyósoknak rosszul eset a kommentedet,mert igencsak lepontoztak. ;) :D
Ha azért tette a dolgot a kérdező,amit én felvázoltam, akkor igenis meglehet érteni őt is.
Igaz az 1 hónap túlzás volt,de 1 hét simán normális lehetett volna.
Az én anyósom is már a kórházban megkezdte az erőszakoskodást.
Tejszaporító kajákat cipelt kéretlenül, amiket ráadásul nem is szeretek.
Azzal a címszóval hogy, csak a gyerek számít.
Nem lehetett bejönni a kórteremben látogatónak,erre ő beszökött és bezárta az ajtót, mivel ő minden áron kiakarta cserélni a pelenkát a gyereken.
Észre vette egy nővér és kitessékelte, nekem meg égett a pofám miatta.
Stb.,stb.,stb...
Nem hiszem hogy ok nélkül hozta ezt a döntést a kérdező.
Nekem anyám, meg a nagymamám (az ő anyja, volt kitől örökölni) ilyenek. Anyu valami csoda folytán visszafogta magát, hát az újdonsült dédi már jött a gyerek képébe hajolni, mikor szoptattam (1 napja voltunk otthon), és már okoskodott, hogy "nem is szopik rendesen, csak cumizik, ezt nem szabad hagyni, ilyenkor el kell venni tőle, csak lóg rajtad". A megfelelő hangsúllyal egyetlen egyszer megkérdeztem, hogy "a babát jöttél megnézni, vagy nekem akarsz beszólogatni, hogy rosszul csinálom?" Aztán csend lett.
Nem a tiltás a megoldás, meg kell mondani, hogy ne okoskodjanak. Anyóspajtit a kisfia állítsa le, amint elkezdni, és kész. Az én lányom azóta 2,5 éves, anyámat a mai napig le kell állítanom időnként (nagyanyám ott az első nap megtanulta), ezen nem sokat változtatott volna, ha az első időszakban kitiltom... csak most lehet, hogy egy szerető nagymamával kevesebb jutna a lányomnak, ha akkor elmartam volna egy ilyennel. Mert amúgy imádja őt, és tényleg nagyon jó nagymama, csak nekem megy az agyamra a "mindentjobbantudok" hozzáállással. Anyósom hálistennek normális, és csak akkor ad tanácsot, ha kérdezem.
Csak sajnálom, hogy most így Apukámmal (aki egyelőre jár hozzánk, és ízig vérig NAGYPAPA) ezért nem lesz majd kapcsolata a kislányomnak.
Édes, ahogy szomorkodsz... azon bezzeg nem bánkódtál, hogy apukádat a közelébe se engedted, hagytad, hogy otthon álmodozzon az unokájáról.
Előzőnek: Szövegértés.
Mint már írtam, apám rég megbocsátott.
Anyós annyira nem érdekel. A fő gondom apám felesége. Megteheti sértettségében, hogy később akadályozza a nagyszülő-unoka találkozásokat. Mert nyilván nem fogja szívesen látni ott a gyerekünket.
Igen, apu is megbántódott, de nem haragtartó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!