Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Nagyszülők ha szülés utáni...

Nagyszülők ha szülés utáni hónapra ki voltak tiltva, rendezhető még a kapcsolat?

Figyelt kérdés

Csináltunk egy hülyeséget, szülés után úgy döntöttünk, hogy egyik nagyszülő pár részéről sem szeretnénk, ha hozzánk jönnének egy hónapig. De egyáltalán nem. Férjem otthon tudott maradni velem négy hétig szabin.

Innentől mindkét nagymama teljesen megbántódott, és egyáltalán nem jönnek (baba már 6 hónapos).

Apukám szokott jönni, a felesége nem, soha (az én anyám már nem él). Anyósom se jön egyáltalán.

Mondtam nekik többször, hogy szívesen látjuk őket, vannak mosolygós ígéretek, de nem jön egyik nagyi se.

A nagy igazság az, hogy alapból sem volt jó a kapcsolatom már előtte sem, se az anyósommal, se az apám feleségével.

Hagyjam, vagy próbálkozzak?

2017. nov. 9. 18:13
1 2 3 4 5 6 7 8
 31/74 A kérdező kommentje:

28-nak: A távoli jövőben úgy tervezem, hogy apám, aki igazi, jószívű nagypapa, lehessen az unokájával. És mivel apám együtt él a feleségével, ezért gondolom, hogy nem fog ez összejönni, ha a nő nem akarja, vagy azt mondja, őt zavarja, vagy ő nem vigyáz rá.

Tehát én az áldott jó apukámhoz szeretném, ha kötődne a gyerekem. Nem pedig ki akarom adni bérbe őt.

2017. nov. 9. 20:35
 32/74 A kérdező kommentje:

Jó, akkor újra leszögezem: A gyerekvigyázást inkább úgy értettem, hogy amikor a lányom majd magától mondja, hogy a Papához szeretne menni.

Vagy: Olyan elrugaszkodott, hogy mondjuk nyári szünetben a nagyszülőnél tölt az unoka egy hetet? (Ez nem gyerekvigyázás, közös öröm a gyerekkel a nagyszülőnek).

Mivel itt csak apukám a nagyszülő, így értettem, hogy apám feleségét nem lehet levegőnek nézni azért.

Tehát: kislány menne majd, apukám fogadóképes lenne majd, de nem lehet, mert semmi kapcsolat a gyerekem és apám felesége között.

(Anyósra nem is bíznám.)

2017. nov. 9. 20:38
 33/74 anonim ***** válasza:
75%
Nem tudom ezen az oldalon mit vannak mindig úgy kiakadva az emberek, ha a nagyi vigyáz a gyerekre. Én csak magamból indulok ki, de a gyerekek mindig sokat voltak a nagyszülőknél, mert ők jól érezték magukat, a nagyszülők meg szerették, ha ott vannak. És gondolom itt ez a kulcs. ŐK szerették, ha ott vannak a gyerekek. És én úgy látom, hogy ez inkább az általános, nem az hogy évente 1-2x szájhúzogatva megpaskolja a gyerek fejét és ezzel le van tudva. Szerintem alapesetben teljesen jogos a feltételezés, hogy időről időre a nagyik szeretnének pár órát vagy napot eltölteni az unokájukkal. Nyilván ez nem kötelező, meg van aki nem olyan fajta, azzal sincs gond, csak ezt szépen meg kell beszélni. De maga a feltételezés, hogy a nagyi szeretne az unokájával lenni, tényleg nem értem, hogy miért ilyen rettenetes, borzalmas, halálos bűn, mint ahogy itt előadják.
2017. nov. 9. 20:41
 34/74 anonim ***** válasza:
68%

28-as vagyok

Értem mit akarsz mondani, de neked is tudomásul kellett volna venned valamit. Mégpedig azt, hogy édesapád édesanyád halála után újra boldog akart lenni, és újra megnősült. Neki az új feleségével együtt egy családot alkot. Édesapád biztos, hogy még mindig szeret téged, és az unokáját, de az a te családod, és neki is van egy külön családja.

Ha a mostoha nem akar a kislányoddal kapcsolatot tartani, és apád támogatja ebben, akkor neked ezt el kell fogadnod.

Valószínű, hogy nem fog a feleségével veszekedni vagy elválni, mert ti ketten nem jöttök ki.

Mit tehetsz? Nos nem élsz velük, így a heti egyszeri vagy havi egyszeri közös látogatások alkalmával felveszed a pléhvigyort, hogy látszólag elvagytok egymással. Idővel a mostoha is másképp fog hozzád állni.

De ezt sem kötelező csinálni. Akkor szépen felfogod, hogy apádnak a felesége fontosabb. Ahogy neked a férjed és a lányod a fontos.

2017. nov. 9. 20:43
 35/74 A kérdező kommentje:

Bár ahogy látom, van, aki előre ítélkezik.

Jó lenne, ha aki ír, különbséget tudna tenni: NEM bébicsősz kell (nem állunk rosszul, bármikor fel tudok venni pénzért is valakit).

Csak sajnálom, hogy most így Apukámmal (aki egyelőre jár hozzánk, és ízig vérig NAGYPAPA) ezért nem lesz majd kapcsolata a kislányomnak.

Előbb-utóbb eljön az, hogy "menjünk a papához".

Ott leszek bajban.

Az a baj, hogy mindkét nő teljesen levegőnek néz az eset óta. Volt, hogy írtam emailt, udvarias válasz volt rá, de ennyi. Ha kértem, hogy jöjjenek, szívesen látom, csak ígérgették udvariasan.

Apukámról tudni kell, hogy konfliktus kerülő típus. Amúgy bármikor jöhet a kisunokához, itt lehet fél napokat (ő már nyugdíjas), ezért nem szól a felesége. De ennyi.

2017. nov. 9. 20:45
 36/74 anonim ***** válasza:
42%
Hát apád majd lesz nálatok az unokájával, veled együtt. Hiszen nem neki szülted gondolom.
2017. nov. 9. 20:46
 37/74 anonim ***** válasza:
89%
Minek töröd magad? Miért ne mehetne a gyerek a nagypapához. Attól hogy ők ott ketten elvannak, a mostoha játszhatja a sértődöttet, az ő dolga. Nehogy már apád ne vihesse a saját unokáját a saját házába!
2017. nov. 9. 20:48
 38/74 A kérdező kommentje:
Jó, de a feltételeket azért a ház asszonya szabja általában.
2017. nov. 9. 20:51
 39/74 A kérdező kommentje:
Kettőjük házában...
2017. nov. 9. 20:52
 40/74 anonim ***** válasza:
79%

"Jó, de a feltételeket azért a ház asszonya szabja általában."

Nem biztos, hogy ebben papucs lesz apukád, majd jön a lányához és az unokájához egyedül.

Más: Én személy szerint nem bíznám szívesen olyanra a gyereket, akit nem szeretek, és az a gyereknek sem jó.

2017. nov. 9. 20:56
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!