Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Nagyszülők ha szülés utáni...

Nagyszülők ha szülés utáni hónapra ki voltak tiltva, rendezhető még a kapcsolat?

Figyelt kérdés

Csináltunk egy hülyeséget, szülés után úgy döntöttünk, hogy egyik nagyszülő pár részéről sem szeretnénk, ha hozzánk jönnének egy hónapig. De egyáltalán nem. Férjem otthon tudott maradni velem négy hétig szabin.

Innentől mindkét nagymama teljesen megbántódott, és egyáltalán nem jönnek (baba már 6 hónapos).

Apukám szokott jönni, a felesége nem, soha (az én anyám már nem él). Anyósom se jön egyáltalán.

Mondtam nekik többször, hogy szívesen látjuk őket, vannak mosolygós ígéretek, de nem jön egyik nagyi se.

A nagy igazság az, hogy alapból sem volt jó a kapcsolatom már előtte sem, se az anyósommal, se az apám feleségével.

Hagyjam, vagy próbálkozzak?

2017. nov. 9. 18:13
1 2 3 4 5 6 7 8
 21/74 A kérdező kommentje:

Apámmal volt egy beszélgetésem ez után (amikor már konstatáltam, hogy nem jön sem az anyós, sem apám felesége). Akkor apám is azt mondta, hogy bizony neki is bántó volt, de ő túltette magát rajta.

Persze gondolom, a szülő az megbocsát, ezt nem kívánhatom sem a férjem anyjától, sem apám feleségétől.

Az igaz, hogy eddig sem volt jó a kapcsolatom egyikkel sem. Tehát ha az első hónapban is jöhettek volna, nem tudom, mi hogyan alakult volna...

2017. nov. 9. 20:11
 22/74 A kérdező kommentje:

21-nek: Azért tudok olyat, akinek jó a viszonya a mostohaanyjával. Több ilyen tartalmas kapcsolat is van a környezetemben.

Ő értelmes, okos nő, csak nagyon hideg szívű, nem mondanám banyának amúgy sem.

Anyós már akkor sem bírt, amikor a fiával járni kezdtem. Én voltam az, aki elveszi tőle a fiacskáját, tehát alapja sem volt soha egy normális kapcsolatnak vele.

2017. nov. 9. 20:14
 23/74 anonim ***** válasza:
36%

Hogy mekkora barmok vagytok... úr isten! Belegondolok, hogy nagyinak (anyai) nem engedte volna anya... az a drága asszony belehalt volna a szomorúságba...

De amúgy mit vársz idősebb nőktől? Teljesen érthető, hogy megharagudtak. És ők már nem úgy gondolkodnak, mint fiatal korukban, ne várd tőlük! Kérj bocsánatot de sürgősen! A gyereked kicsi korát is tönkreteszed! Szégyen szülő vagy, de fogadok, ha nagy lesz, nem fogsz ezzel a tetteddel dicsekedni a gyerekednek...

2017. nov. 9. 20:14
 24/74 A kérdező kommentje:

A másik, hogy oké, falon a légysz...r, hogy idézzelek.

De akkor is, ő apám felesége. Így pl. milyen formában lehetne ott (adnám oda) a gyerekemet. Pl. egy oviszünetben majd, vagy ilyesmi.

Ha ő kerek perec elhárítja, és nem vigyáz rá, akkor apám sem fog majd ugrálni, hogy deeee, legyen csak itt az unoka.

Tehát ilyen szempontból a mostoha kulcskérdés (lenne). Nem vehetem úgy, hogy ő nincs.

2017. nov. 9. 20:17
 25/74 anonim ***** válasza:
47%
Nehogy bocsánatot kérj! Nem vagy a kutyájuk vagy a szolgájuk akibe úgy törlik a lábukat ahogy akarják! Ez a "gyereknek kell a nagyszülő, mert különben hujuujj" egy baromság. Nem! A gyereknek nyugodt, kiegyensúlyozott, biztos környezet kell. Ha most szaladsz és megalázkodsz, onnan nincs vissza út. Legközelebb mi lesz? Ha? Majd ezután bármit mondasz nekik tesznek rá. Semmi baj nincs azzal, hogy berendszabályoztad őket. Hány meg hány kérdés van itt gyakorin, hogy a mama telibeszarja a szülők egyértelmű kéréseit? Olyankor bezzeg hogy el van hordva a vén banya mindennek. Most ez mitől más?
2017. nov. 9. 20:21
 26/74 anonim ***** válasza:
60%
Ja, először ne zavarják felségedet, és kopjanak le de mikor vigyázni kell a kölyködre, akkor jók, és ugorjanak? Hányinger vagy.
2017. nov. 9. 20:22
 27/74 anonim ***** válasza:
77%

Én csak azt nem értem, hogy a távoli jövőben miért is tervezgeted, hogy a nagyszülők vigyáznak a lányodra vagy nyári szünetben ott lesz majd?

Úgy beszélsz apád feleségéről mintha egy hányás lenne, akitől a gyomrod fordul fel. Nem ítélkezem, mert nem tudom, hogy apád felesége hogy viselkedett veled. Anyós anyósod utálatának eredetét sem ismerem, ezért ott sem ítélkezem. De a lányod a te és a férjed gyermeke. Ne tervezz, hogy nagyszülők vigyáznak majd rá, mert nem kötelességük.

2017. nov. 9. 20:24
 28/74 anonim ***** válasza:
47%

Teljesen igazad volt,hogy 1 hónap nyugalmat kértél - nem majomparádé egy gyermekágyas anyuka. Sőt, valószínűnek tartom, hogy eleve az energiavámpírok közé tartoztak, ezért döntöttél úgy, hogy legalább egy kicsi nyugalmat kérsz. Azt mondom, hogy helyesek voltak az ösztöneid, mert két eset van:

1. duzzognak => ezzel a típussal később még több bajod lesz

2. valójában nem érdeklitek őket, s ez most csak egy jó ürügy a távolmaradásra

Ne vívódj, nézd a pozitív oldalát.

Ha mégis valamit akarsz, akkor éppen elég a baba 1 éves szülnapjára meghívni őket.

2017. nov. 9. 20:24
 29/74 A kérdező kommentje:
27-nek: Nincs feleségem, én vagyon a házaspár nő tagja.
2017. nov. 9. 20:31
 30/74 anonim ***** válasza:
50%

Nocsak-nocsak!

Kezd kibújni a szög a zsákból!

Nem az a baj, hogy nem mennek, hanem hogy nem vigyáznak a gyerekre se most, se később!

Fújj, milyen ember vagy te?

2017. nov. 9. 20:33
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!