Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Most jogosan érzem magam...

Most jogosan érzem magam "gonosznak"?

Figyelt kérdés

A háttérről annyit, hogy a szüleim elváltak, egy öcsém lakik még otthon anyuval, de ő szinte mindig dolgozik. Így mondhatjuk, hogy anyu egyedül van.

6 hét múlva szülök, ez lesz az első unoka.

Anyu már azt sem nagyon akarta elfogadni, hogy nem szeretem, ha a hasamat simogatják, de nagyjából betartja a kérést.

Most jeleztük neki és az anyósomnak is, hogy az első itthon töltött héten nem szeretnénk látogatókat fogadni, mert szeretnénk 3-ban lenni, összeszokni a picivel.

Anyós el is fogadta (annyit mondott, hogy ha kell, majd hívom), de anyu kiakadt, hogy csak megnézni jönne, nem fél napra, meg hogy ez az Ő unokája.

Én kitartok a kérésem mellett, de elég gonosznak érzem magam (a reakciója után), hogy első unoka és nem láthatja...

Szerintetek jogosan vagyok "rossz és gonosz"???

Köszi a válaszokat.

2014. szept. 15. 14:50
1 2 3 4 5 6 7
 61/70 anonim ***** válasza:
65%

Sztem jobb h 1 hétig inkább a párod van otthon veletek mint az anyós v anyukád. Nem is értem h egy első gyereken mit kell a segítség annyira amit ketten nem lehet megcsinálni???!!!

Mikor a lányunk született 1.5 hétig a párom volt velünk nem kellett se anyós se anyukám, mert voltunk ketten fölösleges lett volna egy harmadik személy. Nálunk a páron fürdetett elsőnek, semmi pénzért nem engedde volna anyósnak v anyukámnak. 7 hónapos a lányom és eddig sose kellett rohanni senkihez h kell a segítség ketten mindig összehozzuk, úgyh ketten is meglehet oldani.

2014. szept. 15. 20:18
 62/70 anonim ***** válasza:
60%
Egyáltalán nem vagy gonosz. Teljesen megértelek. Nekem nem jó a viszonyom az anyukámmal. Ha vissza forgathatnám az időt én a kórházba nem engednék be senkit, csak a férjemet. Nagyon fáradt voltam és mindig akkor jöttek amikor kicsit tudtam volna pihenni. Otthon pedig alig lehetett leállítani, mindig jönni akart beleszólt mindenbe és amíg anyósom amikor átjött akkor főzött és segített, addig anyukám beszélgetni akart és alig lehetett elküldeni. Én pihenni szerettem volna, de így nehéz volt. Sajnálom, hogy nincs jó viszonyunk, néha hiányzott volna egy-két biztató szó... Ezt úgysem érti meg az a kinek az anyukája a legjobb barátnője... Kicsit elkalandoztam, de a lényeg az hogy mindig mindent úgy csinálj ahogy neked jó. Ne érdekeljenek a rokonok. Kitartás!
2014. szept. 15. 20:29
 63/70 anonim ***** válasza:
47%

Ooo lepontoztok hát nekem jobb volt h a párom segített és volt velem mintha anyós v anyukám.Párommal vállaltam a gyereket és nem azért h vki nálunk lógjon.

Le lehet nyugodtan pontozni, mi akkor is eltudjuk látni a gyerekünket ketten nem kell hozzá másik személy.

2014. szept. 15. 20:32
 64/70 anonim ***** válasza:
67%

Elismerésem, kérdező, nagyon higgadtan viseled a hozzászólásokat...

Ellenben a hozzászólók nem olvassák el, hogy nem csak az összeszokás miatt... Nem félórára ugrana fel... Nem az a kedves nagymama, mint jobb helyeken...

Biztos nagy a fantáziám, de én el tudom képzelni, hogy valakinek az anyja nem segíti a gyermekét tini korától kezdve, s ez még nem jelenti azt, hogy az adott ember rideg és a gyerekével is az lesz. Nem tudtok semmit a kérdező életéről. Nekem a hozzászólásai alapján nem alakult ki negatív kép róla. Ha egyedül szeretne lenni a kicsivel, legyen egyedül, miért ne lenne hozzá joga? S az ő esetét ne keverjétek a sajátokéval, nem azonosak a körülmények. Ti örültetek a segítségnek, ő nem, de lehet, hogy nem is lenne segítség. S igenis, van apa, aki képes csinálni valamit a saját gyerekével kapcsolatban, nem csak "böszmén nézni". Eh.

Úgyhogy én nem tartom gonosznak a kérdezőt. Gondolom, én se lelkesednék, ha az első napokban bárki jönne, pedig nálunk nem lenne ám kórház... Igaz, anyám már nem él. Anyósom igen s kedvelem is, de ő elég megértő, vele tuti nem lenne gond.

2014. szept. 15. 20:32
 65/70 anonim ***** válasza:
62%
Ó kedves utolsó előtti sötétségre vall a válaszod,itt senki sem arról beszélt,hogy nem tudja ellátnia párjával a gyereket,nyilván vannak durvább hozzászólok de manapság nagy divat kizárnia nagyszülőket a gyerek életéből,hogy hát magunknak szültük...persze a kérdező dolga én személy szerint csak leírtam a véleményem,és nem értem egyik támadó félt sem miért ilyen stresszes
2014. szept. 15. 21:21
 66/70 anonim ***** válasza:
60-asnak nagyon igaza van. Lehet, hogy a férjed pár év múlva nem lesz a férjed, de az anyád mindig az anyád marad. Ne legyen így, de lehet. Csak azt nem értem, ha teljesen biztos vagy a dolgodban, akkor miért kérdezel vadidegeneket? Vagy mégsem vagy olyan biztos?
2014. szept. 16. 09:33
 67/70 anonim ***** válasza:
66%
Nem lenne az a pénz, amiért anyámhoz hazaköltözzek, ha ne adj isten elválunk a férjemmel. Úgyhogy nem minden esetben van igaza a 60-as válaszolónak. Az a baj, hogy ti el sem tudjátok képzelni milyen lehet, ha a saját anyádtól csak azt tudod megtanulni, hogy te hogyan NE viselkedj a saját gyerekeddel.
2014. szept. 16. 11:12
 68/70 anonim ***** válasza:
69%

Teljesen mindegy, hogy ki szerint mi a jó. Ha a kerdező egy hétig nem akar lárogatót, akkor csak annyit kell tenni, hogy tiszteletben tartják.

Szegény nagymama 1 hét után láthatja..... És akkor mi van? Ő is szült gyereket, úgy intézte, ahogy akarta. Ha ezen megsértődik, akkor csakis önzésból teszi.

Ők egy külón kis család, szokjanak össze, ismerjék meg az új felállást. Ehhez nincs szükseg senkire, még a nagyikra sem.

Ez most nem a naygszülőkről szól.

2014. szept. 16. 15:46
 69/70 anonim ***** válasza:

Szia, kérdező, hogy vagy? Én is a te táborodat erősítem :D Írhatok privát?

60. válaszoló: a férj lelép, az anyád az anyád marad rekaíciódra annyit válaszolnék, hogy 1x lett volna fontos, hogy hazaköltözzek, akkor sem párom miatt, anyám egyből jött a hááát, esetleg, ha apád is belemegy, és nagy kegyesen elkezdte sorolni a feltételeiket... Na, nálam az anya MINDIG A GYEREK MELLETT ÁLL!! Amúgy sem volt velük jó a kapcsolatom ezek után rosszabb lesz. Mikor megtudta, terhes vagyok, azt hittem, jobb lesz. Tévedtem. Nem tanácsot kaptam, egyszerűen kijelentette, mikor mit kell csinálni. Mindig megkritizált, felülírta a védőnő, orvos tanácsait, a hozzátáplálást, mindent! Mindig eléggé távolságtartó volt ( én is az lettem), de attól a pillanattól fogva állandóan tapogatta a hasamat, belemagyarázott mindenbe. Még meg se született, de már közölte, hogy a gyereket ott KELL nála hagynom, meg minden hétvégét ott fog tölteni a lányom, stb...

Nálunk sem jöttem ( azt hiszem) az első pár héten. Bár én nem kötöttem ki. Ja, de jött. Párom és bátyám hoztak haza, majd másnap este tesóm jött, mikor vissza kellett mennem a kórházba, illetve utána napon anyám. ( érdekes, a bátyám sokkal jobb hatással volt rám)

2014. szept. 22. 13:41
 70/70 anonim ***** válasza:
80%

Hozzánk 2 hétig nem jöhetett senki. Nem volt sértődés, mert intelligens ember megérti a másik álláspontját is.

Fényképeket kaptak, telefonon beszéltünk, de nem akartuk, hogy bárki is itt legyen, ez az első és második gyereknél is így volt.

Egyik nagymama sem sértődött meg, hanem telefonon beszéltünk, és amikor úgy láttuk jónak, hogy mostmár vendégfogadásra készen állunk fizikailag és lelkileg, akkor jöhettek.

Azóta is jó a kapcsolatunk, de azt a meghitt két hetet nem bántuk meg.

2014. szept. 22. 15:07
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!