Most jogosan érzem magam "gonosznak"?
A háttérről annyit, hogy a szüleim elváltak, egy öcsém lakik még otthon anyuval, de ő szinte mindig dolgozik. Így mondhatjuk, hogy anyu egyedül van.
6 hét múlva szülök, ez lesz az első unoka.
Anyu már azt sem nagyon akarta elfogadni, hogy nem szeretem, ha a hasamat simogatják, de nagyjából betartja a kérést.
Most jeleztük neki és az anyósomnak is, hogy az első itthon töltött héten nem szeretnénk látogatókat fogadni, mert szeretnénk 3-ban lenni, összeszokni a picivel.
Anyós el is fogadta (annyit mondott, hogy ha kell, majd hívom), de anyu kiakadt, hogy csak megnézni jönne, nem fél napra, meg hogy ez az Ő unokája.
Én kitartok a kérésem mellett, de elég gonosznak érzem magam (a reakciója után), hogy első unoka és nem láthatja...
Szerintetek jogosan vagyok "rossz és gonosz"???
Köszi a válaszokat.
"Csak Sajnos sok negatív tapasztalatom van az élettel kapcsolatban és valamivel védekeznem kell."
Anyukáddal szembeni korábbi sérelmed bosszulod meg így?
Biztosan helyesen cselekszel?
Én néha nem bánnám, ha picit "kirekesztenének" a gyerekeim... bármi probléma van, akár éjjel is azonnal engem hívnak, ha segíteni kell, rögtön nekem szólnak (fiamék és a lányomék is). Nagyon szeretem Őket, az unokákat is, de néha szeretnék önző lenni egy kicsit, esetleg lepihenni...(bár pihenhetek még eleget a temetőben:)
Szóval szerintem a legjobb lenne az arany középutat megtalálni. Bár én tudom, ha szólnék, hogy fáradt vagyok, vagy más dolgom van, rögtön megértenék, és azt is tudom, hogy ha nekem van bármi bajom, azt se tudják, hogy segítsenek. Szóval nagyon jó gyerekeim vannak, ezért is nem mondok soha nemet a kérésükre...
De ha azt kérnék, egy hétig ne nézzek feléjük, bár szó nélkül megtenném, de nagyon rosszul esne, és nagyon fájna...viszont az is igaz, én még akkor is nehezen megyek valahova, ha hívnak, hívatlanul meg nem állítanék be sehova.
Biztos, hogy valami komoly ok lehet a háttérben, hogy ennyire nem jó a kapcsolatotok édesanyáddal, de sajnos, van ilyen.
Én nem konkrétan a kérdésre válaszolok, mert mindenki maga éli az életét.
Én nagymama korú vagyok, bár unokám nincs. Nekem nagyon rosszul esne, ha a gyerekeim kizárnának az életükből, akár csak 1 hétre is. Igaz, sosem szólok bele abba, ahogy élnek, ha megkérdezik a véleményemet, elmondom, ha nem, akkor csendben maradok. De "belepusztulnék", ha megszabnák, hogy mikor láthatom az unokámat.
Egyébként nem a miérteket kell elemezni, hanem hogy most a jelen kérésem miatt van okom rosszul érezni magam?
(A férjem egyébként teljesen egyet ért velem, pedig neki összetartó családja van. Akkor most ő is bosszút áll???)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!