Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Most jogosan érzem magam...

Most jogosan érzem magam "gonosznak"?

Figyelt kérdés

A háttérről annyit, hogy a szüleim elváltak, egy öcsém lakik még otthon anyuval, de ő szinte mindig dolgozik. Így mondhatjuk, hogy anyu egyedül van.

6 hét múlva szülök, ez lesz az első unoka.

Anyu már azt sem nagyon akarta elfogadni, hogy nem szeretem, ha a hasamat simogatják, de nagyjából betartja a kérést.

Most jeleztük neki és az anyósomnak is, hogy az első itthon töltött héten nem szeretnénk látogatókat fogadni, mert szeretnénk 3-ban lenni, összeszokni a picivel.

Anyós el is fogadta (annyit mondott, hogy ha kell, majd hívom), de anyu kiakadt, hogy csak megnézni jönne, nem fél napra, meg hogy ez az Ő unokája.

Én kitartok a kérésem mellett, de elég gonosznak érzem magam (a reakciója után), hogy első unoka és nem láthatja...

Szerintetek jogosan vagyok "rossz és gonosz"???

Köszi a válaszokat.

2014. szept. 15. 14:50
1 2 3 4 5 6 7
 11/70 anonim ***** válasza:
97%

Egy picit talán jogosan érzed magad gonosznak, különben fel sem merült volna benned a kérdés, illetve annak kiírása. :)

Engedd annak a nagymaminak, hogy az első héten legalább egy órára lássa a babát. Nem fogja ezzel a feje tetejére állítani az életeteket!

2014. szept. 15. 15:13
 12/70 A kérdező kommentje:

Köszönöm az eddigi válaszokat.

Mi nem eltiltani akarjuk, a kórházba meg természetesen bejöhetnek megnézni ("első itthon töltött héten...)

Itthon szeretnénk csak egy kis összeszokási időt.

Gondoltam, hogy mivel anyu is 4 gyereket szült, így megérti, de nem...

Sajnos a mai napig próbál érzelmileg zsarolni, de fejlődőképes vagyok :)

2014. szept. 15. 15:13
 13/70 anonim ***** válasza:
81%
Ez azt jelenti, hogy addig még nem is láthatja a lányát és az unokáját? Ha igen, akkor ezt kívánom neked is, ha nagymama leszel. Ha a hosszabb látogatást nem kívánod, azt megértem.
2014. szept. 15. 15:16
 14/70 anonim ***** válasza:
62%
Én értem mit szeretnèl. És ha én mindent elölrőlkezhetnék én se engednék senkit egy hétig. Kórházba megnézhetik de nem engedném őket egy hétig utána .... na ezt azért mondom mert mi éppen betettem a lábam a házba és már jöttek is( közel lakunk anyossékkal egymáshoz, ablakból figyeltek) hulla fáradt voltam, pihenni szerettem volna de nem tudtam mert itt mászkáltak, na meg sírt a pici mert éhes volt felvettem h akkor etetés erre kikapta a kezemből h majd ő megnyugtatja stb... úgyh én ebből nem kérek többet ... akármilyen ridegnek gondolnak akkor sem jöhet senki. Ráadásul kedves anyós 2 hétig állandóan csak beállított szó nélkül.
2014. szept. 15. 15:17
 15/70 anonim ***** válasza:
97%
Én örülnék neki, ha anyu nem dolgozna, és tudna jönni bármikor, akár segíteni, akár tanácsokat adni, akár csak hogy ne legyek egyedül. Mondjuk mi nagyon szeretjük egymást, szóval ez természetes, hogy jön, amikor csak tud, mi pedig örülünk neki :)
2014. szept. 15. 15:20
 16/70 anonim ***** válasza:
98%
Nekem furcsa a hozzáállásod, de a te dolgod. Mondjuk nálam az első héten anyukám volt itt segíteni (a férjem dolgozott), de ha nem így lett volna sem jutott volna eszembe megtiltani, hogy betegye a lábát hozzánk. Mi persze összetartó család vagyunk, nem fosztottam volna meg a szüleimet attól, hogy megnézzék az unokájukat.
2014. szept. 15. 15:20
 17/70 anonim ***** válasza:
16%

Utolsó vagyok!!

Amúgy nálunk a kedves anyós nem 1 órát volt itt.. sose értette h mehetne már... sajnos őt nem lehetett caak úgy kirakni h ennyo elég volt. 4 hónap volt mire megértette h nem kétünk a szó nélküli és egésh napos lázogatásból.

2014. szept. 15. 15:21
 18/70 anonim ***** válasza:
73%
Ooo közbe írtak 14 es 17 voltam.
2014. szept. 15. 15:21
 19/70 A kérdező kommentje:

Ahogy anyut ismerem, nem fél órára jönne.

Ha néha elnéz felénk, akkor is csak "felugrik" és órákat képes ücsörögni anélkül, hogy beszélgetne velem/velünk.

Egyébként azért nem tudom miként érezzek, mert mindenki elfogadta ezt a kérésünket, csak anyu próbálkozik. Ha nagyon gonosz kérés lenne, akkor nem háborodna fel mindenki??

2014. szept. 15. 15:22
 20/70 anonim ***** válasza:
100%
Hát, én nem hasonlítom és nem is tudnám összehasonlítani az Anyámmal lévő kapcsolatot a többiekével. Bár nekem nagyon jó a viszonyom vele, a te eseted nem tűnik túl fényesnek.
2014. szept. 15. 15:24
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!