Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Most jogosan érzem magam...

Most jogosan érzem magam "gonosznak"?

Figyelt kérdés

A háttérről annyit, hogy a szüleim elváltak, egy öcsém lakik még otthon anyuval, de ő szinte mindig dolgozik. Így mondhatjuk, hogy anyu egyedül van.

6 hét múlva szülök, ez lesz az első unoka.

Anyu már azt sem nagyon akarta elfogadni, hogy nem szeretem, ha a hasamat simogatják, de nagyjából betartja a kérést.

Most jeleztük neki és az anyósomnak is, hogy az első itthon töltött héten nem szeretnénk látogatókat fogadni, mert szeretnénk 3-ban lenni, összeszokni a picivel.

Anyós el is fogadta (annyit mondott, hogy ha kell, majd hívom), de anyu kiakadt, hogy csak megnézni jönne, nem fél napra, meg hogy ez az Ő unokája.

Én kitartok a kérésem mellett, de elég gonosznak érzem magam (a reakciója után), hogy első unoka és nem láthatja...

Szerintetek jogosan vagyok "rossz és gonosz"???

Köszi a válaszokat.

2014. szept. 15. 14:50
1 2 3 4 5 6 7
 51/70 anonim ***** válasza:
67%
Ha eldöntötted akkor miért tartasz közvéleménykutatást? Csak akkor ne gyere ide panaszkodni, ha később valamikor megkéred anyukádat sürgősen, hogy segítsen, vagy vigyázzon a gyerekre, és ő nemet mond. Mert jogos lesz! Szerintem bunkóság kizárni édesanyádat egy hétre az életedből. Lehet, hogy pont most jöhetnének helyre azok a rég elrontott dolgok. De nem jól kezditek.
2014. szept. 15. 18:00
 52/70 A kérdező kommentje:
Sajnálom, de nekem nem segítség, ha valaki van az otthonunkban és helyettem akar valamit megcsinálni, még ha segítő szándékkal is. Engem ez zavar.
2014. szept. 15. 18:00
 53/70 anonim ***** válasza:
49%

A kérdező majd sírva fog könyörögni az anyjának és az anyósának, hogy egy picit jöjjön át segíteni, mert majd' elalszik a fáradtságtól. Ha akkor azt mondja neki az anyja és az anyósa, hogy majd egy hét múlva, hogy hadd szokja meg a fáradtságot, talán átgondolja ezt a tettét.

Rideg és gonosz tett arra hivatkozva kizárni a legszűkebb rokonokat (érts: nagyszülők), hogy össze kell szokni a picivel. Kérdező, ahhoz nem elég egy hét, elárulom.

Hány ilyen topicot olvastam, hogy "vajon miért nem jön segíteni az anyósom?"

Aztán kiderül, hogy ugyanígy kizárták az első időben a családból.

Szomorú, hogy a kisgyerek ilyen légkörben nő fel, és kérdező, ugye majd nem csodálkozol, ha te is terhére leszel a gyerekednek?

2014. szept. 15. 18:04
 54/70 anonim ***** válasza:
61%
Ez kicsit furcsa . Te dolgod hogy mit csinálsz , egy nagyszülőt egy hétig nem engednek az unokája közelébe mondván ( össze akarnak szokni )szegény mit érezhet.
2014. szept. 15. 18:29
 55/70 A kérdező kommentje:

Elfogadom, ha ridegnek és önzőnek tartanak egyesek, igazából mindegy.

De most őszintén, akkor a ti hozzáállásotokból kiindulva, nálatok a nagyszülők mindenbe be vannak vonva, mert mégiscsak egy család és mindenhez joguk van.

És különben sem ismertek. Egy kérdés alapján vontátok le, hogy én rideg vagyok, miközben nem is ismertek.

De nem fogom sírva hívni egyik nagyszülőt sem, mert lesz a gyereknek apja is, aki segít. És ha visszaolvastok, akkor már írtam, hogy eddig is egyedül vagy a férjem segítségével oldottam meg a problémáimat tinédzser korom óta.

Valószínűleg nem én leszek az a kérdező (mint itt a gyakorin sokan), hogy mit csináljak, mert mindenbe beleszólnak, ill. mit csináljak a kéretlen tanácsokkal.

2014. szept. 15. 19:15
 56/70 anonim ***** válasza:
46%

"Szomorú, hogy a kisgyerek ilyen légkörben nő fel, és kérdező, ugye majd nem csodálkozol, ha te is terhére leszel a gyerekednek?"

53-as, jó hogy azt nem állítod már, hogy a gyerekből sorozatgyilkos lesz, mert élete első hetében nem láthatta a nagymamája... Nem érzed, hogy milyen nevetséges, amit írtál? Nem hiszem, hogy valaha is láttál volna gyereket közelről, különben tudnád, hogy attól, hogy 1 hetes(!) koráig nem találkozik a nagyszüleivel, még nem lesz lelki sérült.

2014. szept. 15. 19:21
 57/70 anonim ***** válasza:
33%

"Elfogadom, ha ridegnek és önzőnek tartanak egyesek, igazából mindegy."

Akkor tényleg minek kérdezel? Nem fogadod el azt, hogy a legtöbb ember nem értett veled egyet, nyilván megerősítést vártál. Nem azt kaptál

"De most őszintén, akkor a ti hozzáállásotokból kiindulva, nálatok a nagyszülők mindenbe be vannak vonva, mert mégiscsak egy család és mindenhez joguk van."

Igen, mert ez az egészséges és normális hozzáállás.

"És különben sem ismertek. Egy kérdés alapján vontátok le, hogy én rideg vagyok, miközben nem is ismertek."

Nem ismerünk, valóban. De egy kérdésből is le lehet vonni következtetést egy ember személyiségéről.

"De nem fogom sírva hívni egyik nagyszülőt sem, mert lesz a gyereknek apja is, aki segít. És ha visszaolvastok, akkor már írtam, hogy eddig is egyedül vagy a férjem segítségével oldottam meg a problémáimat tinédzser korom óta."

Persze, tudjuk, anyukádnak most legalább fricskát tudsz mutatni. Egyre jobban biztos vagyok abban, hogy erről van szó. Téged minősít.

"Valószínűleg nem én leszek az a kérdező (mint itt a gyakorin sokan), hogy mit csináljak, mert mindenbe beleszólnak, ill. mit csináljak a kéretlen tanácsokkal."

Hogyne, sok sikert.

(örülök, hogy nem ilyen családban élek, mint te)

2014. szept. 15. 19:35
 58/70 anonim ***** válasza:
61%
Kérdeztél valamit mi válaszoltunk .
2014. szept. 15. 19:40
 59/70 anonim ***** válasza:
71%
Nekem rosszul esett volna ha nem jönnek be megnézni,mondjuk nálam anyukám és a párom is bent volt a szülésnél szerettem volna,tényleg nem értem miért nem nézheti meg,1 hét alatt nem fogtok összeszokni sőt tudna még segíteni is neked ami hidd el jól fog jönni.
2014. szept. 15. 19:43
 60/70 anonim ***** válasza:
67%
Hátralévő éveidben annyit lesztek 3 an meg is unod!ja ott a férjed majd segít.bizonyára nagyon élvezni fogja főleg ha éjjel nappal síros lesz a babátok örül ha böszmén nézhet ki a fejéből.Egy korházi láthatás nem olyan,mint otthon.Te is olyan vagy mint az én menyem,kisajátítod magatokat senki más mint ti.Bizony gonosz vagy!jól írja itt valaki az első unoka születése olyan érzés amit nem is lehet megfogalmazni.És te itt nyávogsz senki felétek ne menjen főleg anyád.Én azért remélem se éjjeled se nappalod nem lesz:))készitsen ki az a pici baba ugy igazából.Látod gonosz vagyok,mert megérdemled. A lányom külön megkért legyek ott 1hétig,pedig ők is fiatal pár.Én nem fürdettem,hagytam csinálja hiszen onnantól neki kell.Na de ha azt mondta volna ne menjek nem láthatom 1hétig,lehet kicsit megtekerem a nyakát:)Észre kéne ám venni attól,hogy megnőttök házasságot köttök még van apátok anyátok.Mi is anyák anyósok igy kezdtük,szerelem házasság gyerek-ek,de nem bujtunk el kiközösítve a többi családtagjaink.Addig örülj mig akad segítséged.Aztán azt se feledd ám,mi lesz ha pár év és pl elválnak útjaitok a férjeddel?Hová visz az első utad anyádhoz.talán jólesne ha becsukná az ajtót elötted old meg hiszen olyan ügyes vagy?
2014. szept. 15. 20:07
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!