Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Most jogosan érzem magam...

Most jogosan érzem magam "gonosznak"?

Figyelt kérdés

A háttérről annyit, hogy a szüleim elváltak, egy öcsém lakik még otthon anyuval, de ő szinte mindig dolgozik. Így mondhatjuk, hogy anyu egyedül van.

6 hét múlva szülök, ez lesz az első unoka.

Anyu már azt sem nagyon akarta elfogadni, hogy nem szeretem, ha a hasamat simogatják, de nagyjából betartja a kérést.

Most jeleztük neki és az anyósomnak is, hogy az első itthon töltött héten nem szeretnénk látogatókat fogadni, mert szeretnénk 3-ban lenni, összeszokni a picivel.

Anyós el is fogadta (annyit mondott, hogy ha kell, majd hívom), de anyu kiakadt, hogy csak megnézni jönne, nem fél napra, meg hogy ez az Ő unokája.

Én kitartok a kérésem mellett, de elég gonosznak érzem magam (a reakciója után), hogy első unoka és nem láthatja...

Szerintetek jogosan vagyok "rossz és gonosz"???

Köszi a válaszokat.

2014. szept. 15. 14:50
1 2 3 4 5 6 7
 41/70 anonim ***** válasza:
62%
16-os vagyok. Akkor most röviden válaszolok, ha ezt kéred. Jogosan érzed magad gonosznak.
2014. szept. 15. 16:33
 42/70 anonim ***** válasza:
39%

Miért pont egy hét? Miért nem egy hónap vagy tíz nap? Inkább egy pici fricskának tűnik nekem anyukáddal szemben.

Konkrétan megindokolni nem tudod, mert az összeszokást nem befolyásolja az, ha a gyerek nagymamája meglátogat titeket.

2014. szept. 15. 16:34
 43/70 anonim ***** válasza:
22%
Negyedórás látogatást csak kibírnál. De megértem a "karantént" is, anyósom iszonyúan sokat köhög - főzés közben is, rá az ételre-, alig mos kezet, pl. vécé után...
2014. szept. 15. 16:42
 44/70 anonim ***** válasza:
68%
Igen, jogosan érzed magad gonosznak. Attól, hogy felugrik egy órára, nem lesz semmi bajotok, ha meg beteg, van annyi esze, hogy nem megy újszülöttet látogatni.
2014. szept. 15. 16:44
 45/70 anonim ***** válasza:
51%
Életem legcsodálatosabb pillanata volt amikor az unokám megszületett!Talán még a saját gyerekeimnél se éreztem ezt a...na jó ezt nem tudom megfogalmazni! Minden nap bent voltam a kórházban a lányomnál és mi vittük haza őket a párommal és a világ legtermészetesebb dolga volt,hogy én fürdettem meg először otthon a picit! Nem azért mert a lányom nem tudta volna,hiszen másnaptól mindent egyedül megoldott!:)Nem ültem ott órákig,csak amíg szükség volt rám!A mindenem az a kislány azóta is! A kérdésedre nem lehet egyértelműen válaszolni,mert egy "betelepedős" inkább csak feltartós,zavaró nagymama bizony szükségtelen ilyenkor és ebben a helyzetben nem vagy gonosz!
2014. szept. 15. 17:19
 46/70 A kérdező kommentje:

A többség az összeszokáson lovagol. Nem CSAK az összeszokás miatt szeretném az 1 hetet!!!

Egyszerűen szeretnénk 3-ban lenni. Ekkora gond lenne??

Mi -a szülei- szeretnénk a picivel lenni az első napjaiban.

Nem a nagyszülőknek, rokonoknak szülünk, hanem magunknak.

És utoljára mondom, hogy nem akarok bosszút állni senkin, mert a régi sérelmek ellenére szeretem az anyukám, de (nagyon) bensőséges kapcsolatunk soha nem lesz sajnos, mert ahhoz már késő.

Aki meg nagyon jó kapcsolatban áll a szüleivel, annak örülök és tartsák is meg ezt a szoros köteléket.

2014. szept. 15. 17:40
 47/70 anonim ***** válasza:
100%
Akkor minek tetted fel a kérdést Kérdező?
2014. szept. 15. 17:43
 48/70 anonim ***** válasza:
73%

És ezt az egy hetet rombadöntené, ha anyukád egyszer elmenne hozzátok 2-3 órára esetleg.

Jól van, kérdező. Nem tudtál meggyőzni. Csinálj, amit akarsz, a te családi életed.

2014. szept. 15. 17:48
 49/70 anonim ***** válasza:
67%
Én ezt elég gonosz dolognak érzem. Ha a fiam nem engedné egy hétig hogy az unokámat megnézzem, hát nem esne jól. De igazából nem is értelek. Olyan jó az első időkben amikor valaki segít, kaját csinál, vagy csak kicsit ringatja a picit amíg te hulla fáradtan kicsi pihennél, amikor fáj marhára ott lent, ülni se nagyon bírsz, nem hogy még mást csinálni. Szóval nekem nagyon jó volt hogy jött anyu meg anyós, és hozták a meleg husilevest ahogy vidéken szokták. Nagyon nagyon jó volt, de nem vagyunk egyformák. Tedd ahogy jónak látod, de szerintem nem szép dolog ez. 40/nő
2014. szept. 15. 17:56
 50/70 A kérdező kommentje:

Nem meggyőzni akartam senki, csak megkérdeztem, hogy másnak mi a véleménye.

Köszönöm mind a pozitív, mind a negatív véleményeket.

2014. szept. 15. 17:57
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!