Most jogosan érzem magam "gonosznak"?
A háttérről annyit, hogy a szüleim elváltak, egy öcsém lakik még otthon anyuval, de ő szinte mindig dolgozik. Így mondhatjuk, hogy anyu egyedül van.
6 hét múlva szülök, ez lesz az első unoka.
Anyu már azt sem nagyon akarta elfogadni, hogy nem szeretem, ha a hasamat simogatják, de nagyjából betartja a kérést.
Most jeleztük neki és az anyósomnak is, hogy az első itthon töltött héten nem szeretnénk látogatókat fogadni, mert szeretnénk 3-ban lenni, összeszokni a picivel.
Anyós el is fogadta (annyit mondott, hogy ha kell, majd hívom), de anyu kiakadt, hogy csak megnézni jönne, nem fél napra, meg hogy ez az Ő unokája.
Én kitartok a kérésem mellett, de elég gonosznak érzem magam (a reakciója után), hogy első unoka és nem láthatja...
Szerintetek jogosan vagyok "rossz és gonosz"???
Köszi a válaszokat.
Miért pont egy hét? Miért nem egy hónap vagy tíz nap? Inkább egy pici fricskának tűnik nekem anyukáddal szemben.
Konkrétan megindokolni nem tudod, mert az összeszokást nem befolyásolja az, ha a gyerek nagymamája meglátogat titeket.
A többség az összeszokáson lovagol. Nem CSAK az összeszokás miatt szeretném az 1 hetet!!!
Egyszerűen szeretnénk 3-ban lenni. Ekkora gond lenne??
Mi -a szülei- szeretnénk a picivel lenni az első napjaiban.
Nem a nagyszülőknek, rokonoknak szülünk, hanem magunknak.
És utoljára mondom, hogy nem akarok bosszút állni senkin, mert a régi sérelmek ellenére szeretem az anyukám, de (nagyon) bensőséges kapcsolatunk soha nem lesz sajnos, mert ahhoz már késő.
Aki meg nagyon jó kapcsolatban áll a szüleivel, annak örülök és tartsák is meg ezt a szoros köteléket.
És ezt az egy hetet rombadöntené, ha anyukád egyszer elmenne hozzátok 2-3 órára esetleg.
Jól van, kérdező. Nem tudtál meggyőzni. Csinálj, amit akarsz, a te családi életed.
Nem meggyőzni akartam senki, csak megkérdeztem, hogy másnak mi a véleménye.
Köszönöm mind a pozitív, mind a negatív véleményeket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!