Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Most jogosan érzem magam...

Most jogosan érzem magam "gonosznak"?

Figyelt kérdés

A háttérről annyit, hogy a szüleim elváltak, egy öcsém lakik még otthon anyuval, de ő szinte mindig dolgozik. Így mondhatjuk, hogy anyu egyedül van.

6 hét múlva szülök, ez lesz az első unoka.

Anyu már azt sem nagyon akarta elfogadni, hogy nem szeretem, ha a hasamat simogatják, de nagyjából betartja a kérést.

Most jeleztük neki és az anyósomnak is, hogy az első itthon töltött héten nem szeretnénk látogatókat fogadni, mert szeretnénk 3-ban lenni, összeszokni a picivel.

Anyós el is fogadta (annyit mondott, hogy ha kell, majd hívom), de anyu kiakadt, hogy csak megnézni jönne, nem fél napra, meg hogy ez az Ő unokája.

Én kitartok a kérésem mellett, de elég gonosznak érzem magam (a reakciója után), hogy első unoka és nem láthatja...

Szerintetek jogosan vagyok "rossz és gonosz"???

Köszi a válaszokat.

2014. szept. 15. 14:50
1 2 3 4 5 6 7
 1/70 anonim ***** válasza:
42%
Egy hetet a nagyi is kibír az unoka nélkül, nem is jó látogatni a pár napos babákat, főleg most még valami vírus is kering, megnézheti a kórházban monitoron, vagy ablakon át már a szülés után is.
2014. szept. 15. 14:53
 2/70 csabika1971 ***** válasza:
74%
Miért a kórházban a születés után már láthatja a picit. Az meg hogy a szülők kérik az első hetet vele kettesben teljesen természetes.
2014. szept. 15. 14:54
 3/70 anonim ***** válasza:
65%
Szerintem nem vagy gonosz, de a kérésedet én sem értem. Az, hogy nem szereted, ha a hasad simogatják: én sem szeretném, max a páromtól. Attól még intim zóna, hogy odabent van valaki. De a nagyszülők számára is épp ugyanakkora újdonság, ugyanúgy várják őt, mint ti. Majdnem olyan, mintha te nem láthatnád egy hétig a gyereked.. Persze ő a tiéd, de ők is ugyanúgy imádják, ha minden igaz. Én az első alkalommal, ahogy lehetséges, megmutatnám nekik, akár csak 5 percre is. Akár a kórházban, akár otthon.. Aztán jöhet az egy hét szünet. De ez így biztos nagyon rosszul esik nekik, és szerintem nem veszítenél olyan sokat a dologgal.
2014. szept. 15. 14:55
 4/70 anonim ***** válasza:
90%
Nagyon nem értem, miért ne láthatni rövid időre.
2014. szept. 15. 14:57
 5/70 anonim ***** válasza:
93%

Nekem rideg dolog a saját anyukádat sem odaengedni, hogy megnézhesse.

Bár mi összetartó, szerető család vagyunk, ezért furcsa nekem, hogy kvázi kitiltod az első pár napban anyukád. Szemmel verné a gyereked, vagy mi? Az összeszokást akadályozná, ha anyukád karjában lenne félórát az unokája?

Nekem sosem volt érthető az ilyen rideg hozzáállás.

2014. szept. 15. 14:57
 6/70 anonim ***** válasza:
45%

"ez az Ő unokája."

Nem! A baba a TI gyereketek lesz, és csak másodsorban az ő unokája.

Valaki írta, hogy ez milyen rideg dolog tőletek: Itt nem a ridegségről van szó, hanem hogy egyáltalán meg sem próbálja tiszteletben tartani a kéréseteket. Egyáltalán nem vagy gonosz, az érzelmi zsarolás - amit most anyukád művel - pláne a legrondább dolgok egyike a világon.

2014. szept. 15. 15:06
 7/70 anonim ***** válasza:
22%
Különben is minden újszülött tök egyforma.
2014. szept. 15. 15:08
 8/70 anonim ***** válasza:
91%

Én biztosan megengedném, hogy lássa. De gondolom, a kórházban fogja látni, nem?

Azt is megértem, hogy szeretnétek egy hetet 3-asban.

Szóval ha egyáltalán nem láthatja, az valóban túlzás.

De ha látja a kórházban, vagy egyszer felugrik hozzátok, az úgy teljesen okés és nem zavaró.

2014. szept. 15. 15:12
 9/70 anonim ***** válasza:
100%

Hát, nagyon családja válogatja. Nekem már a kórházba bejöttek megnézni, és rosszul esett volna, ha nem jönnek. Párom szülei úgy szintén. Egy baba sokat változik napok alatt, biztos érdekelné őket, hogy hogyan fest egy pár napos baba.

Nem értelek én sem, én nem tudnék ilyen "gonosz" lenni a saját anyukámmal. Mi nagyon szeretjük egymást.

2014. szept. 15. 15:12
 10/70 anonim ***** válasza:
36%
Miért lenne rideg dolog? Kórházban menézheti, csak otthon. az első héten szeretnének magukban maradni, nincs ebben semmi rossz.
2014. szept. 15. 15:13
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!