Most jogosan érzem magam "gonosznak"?
A háttérről annyit, hogy a szüleim elváltak, egy öcsém lakik még otthon anyuval, de ő szinte mindig dolgozik. Így mondhatjuk, hogy anyu egyedül van.
6 hét múlva szülök, ez lesz az első unoka.
Anyu már azt sem nagyon akarta elfogadni, hogy nem szeretem, ha a hasamat simogatják, de nagyjából betartja a kérést.
Most jeleztük neki és az anyósomnak is, hogy az első itthon töltött héten nem szeretnénk látogatókat fogadni, mert szeretnénk 3-ban lenni, összeszokni a picivel.
Anyós el is fogadta (annyit mondott, hogy ha kell, majd hívom), de anyu kiakadt, hogy csak megnézni jönne, nem fél napra, meg hogy ez az Ő unokája.
Én kitartok a kérésem mellett, de elég gonosznak érzem magam (a reakciója után), hogy első unoka és nem láthatja...
Szerintetek jogosan vagyok "rossz és gonosz"???
Köszi a válaszokat.
Nekem rideg dolog a saját anyukádat sem odaengedni, hogy megnézhesse.
Bár mi összetartó, szerető család vagyunk, ezért furcsa nekem, hogy kvázi kitiltod az első pár napban anyukád. Szemmel verné a gyereked, vagy mi? Az összeszokást akadályozná, ha anyukád karjában lenne félórát az unokája?
Nekem sosem volt érthető az ilyen rideg hozzáállás.
"ez az Ő unokája."
Nem! A baba a TI gyereketek lesz, és csak másodsorban az ő unokája.
Valaki írta, hogy ez milyen rideg dolog tőletek: Itt nem a ridegségről van szó, hanem hogy egyáltalán meg sem próbálja tiszteletben tartani a kéréseteket. Egyáltalán nem vagy gonosz, az érzelmi zsarolás - amit most anyukád művel - pláne a legrondább dolgok egyike a világon.
Én biztosan megengedném, hogy lássa. De gondolom, a kórházban fogja látni, nem?
Azt is megértem, hogy szeretnétek egy hetet 3-asban.
Szóval ha egyáltalán nem láthatja, az valóban túlzás.
De ha látja a kórházban, vagy egyszer felugrik hozzátok, az úgy teljesen okés és nem zavaró.
Hát, nagyon családja válogatja. Nekem már a kórházba bejöttek megnézni, és rosszul esett volna, ha nem jönnek. Párom szülei úgy szintén. Egy baba sokat változik napok alatt, biztos érdekelné őket, hogy hogyan fest egy pár napos baba.
Nem értelek én sem, én nem tudnék ilyen "gonosz" lenni a saját anyukámmal. Mi nagyon szeretjük egymást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!