Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Véletlenül elszóltam magam a...

Véletlenül elszóltam magam a párom anyukája előtt (nem tudtam, hogy nem tud valamit) a párom gyerekeivel kapcsolatban. Most egy emberként haragszik rám ő is és a gyerekek anyja is. Mit tennétek a helyemben?

Figyelt kérdés

A páromnak 2 fia van az előző kapcsolatából, nekem három. Az ő fiai EGYMI-be járnak kitűnő tanulók, az én hetedikesem többségibe és nagyon sokat kell küzdenie, hogy egy stabil 3-as szintet tartani tudjon.

Két hete anyósomnál voltunk ebédelni és egész végig másból sem állt neki a beszélgetés, mint abból, hogy az unokái milyen ügyesek és okosak, mennyivel jobbak mint az én hetedikbe járó fiam, mennyivel többre fogják vinni. Ezt sajnos már a párom fiai is sokat mondogatták a fiamnak, így legalább már tudom, hogy honnan vették. Nálam elszakadt a cérna és udvariasan de elmondtam neki, hogy igen, egy olyan suliban a fiam is kitűnő lenne, de pont ezért a jegyekből nem lehet még semmire következtetni. A fiam jövőre felvételizik, a párom fiai pedig maradnak a jelenlegi sulijukban középiskolásként is. Majd kiderül, melyikük mire viszi. A párom szerint sem volt semmi baj, sem a stílussal, sem az elhangzottakkal.

A párom anyukaja viszont kikérte magának, hogy ilyet állítok az unokáiról és nagyjából kihajított minket. Tegnap a fiúk anyukája habzó szájjal hívott, hogy milyen egy utulsó útszéli vagyok, hogy kiszúrtam a gyerekeivel, mert a nagymamájuk a félévi 5-ös jegyekért beígért penzt visszavonta, mondván azok semmit sem érnek.

Nagyon rosszul érzem magam a történtek miatt és eléggé bánt is a dolog, de a fiamat is néztem és neki pedig határozottan nem tett volna jót, ha ez a "te semmire nem fogod vinni" stílus tovább folytatódik.

tegnapelőtt 12:03
1 2 3 4
 31/40 anonim ***** válasza:
8%

Aztán nehogy azok a gyerekek többre vigyék, mint a te lusta kölyköd. MErtt lehet, hogy nekik más a követelmény, több rá az idő, de a pálya is nehezített, a te ütyürüpütyürü fiacskád meg ép értelemmel, probléma nélkül se képes hozni egy jó eredményt.

Az én lányom enyhe értelmi fogyatékos, lehet, hogy őt is lenéznéd, mert spec intézményben tnault, de van szalmája, virágkötő, dolgozik benne, sőt, már saját nevelésű vágott virágokkal is foglalkozik. A te gyereked meg a hármasaival lehet, hogy be se kerül egy épkézláb középiskolába.

tegnapelőtt 17:57
 32/40 anonim ***** válasza:
84%
32#probàld értelmezni a kèrdést,a fèrje kölykei csesztetik a kèrdező gyerekét meg a kedves anyós a kèrdező gyereke semmit nem mondott okos tojás
tegnapelőtt 18:03
 33/40 anonim ***** válasza:
65%
Akkor meg vissza lehet vágni:"én legalább a hagyományos iskolával is elbírok, míg ti arra veritek magatokat, hogy a gyogyóban ti vagytok a császárok". Utána nyugodj meg, jó ideig kuss lesz.
tegnapelőtt 18:34
 34/40 anonim ***** válasza:
64%

24.

Mondom, hogy debilek.

tegnapelőtt 19:00
 35/40 anonim ***** válasza:
70%
Most tuskó leszek de ha enynire beüt a genetika minek 3 utód is?
tegnapelőtt 20:07
 36/40 anonim ***** válasza:
66%

Felteszem, hogy a párja 2 gyereke illetve a kérdező érintett gyereke is autista és/vagy ADHD-s, tehát nem “fogyatékos”, de tanulási illetve szociális nehézségeik vannak. Az egymis gyerekek valószínűleg mis létszámú osztályba járnak, ahonnan könnyű kiemelkedni, hiszen a többi gyerek intellektuális szintje feltehetően nagyon alacsony, míg a sima suliba járó gyerek osztálytársai átlagos vagy annál jobb intellektusú,

neurotipikus gyerekek.

Szerintem itt, ha lenyugodtak a kedélyek, érdemes lenni egy vagy több tisztázó beszélgetést tartani. Az exnej, gondolom, próbálja a fiait önbizalommal felruházni, és arra helyezni a hangsúlyt, hogy ők jó tanulók, míg a “normál” suliba járó, se egyébként azonos diagnózisú fiú szülei pedig próbálják arra nevelni a gyereket, hogy a való világban helyt tudjon állni - bár ha jól értem, ez nemcsak döntés kérdése volt, hanem így alakult a diagnózis eltérő időpontja miatt.

Szóval az lenne a cél, hogy a párod gyerekei nem piszkálják a te fiadat, értsék meg h hasonló gyerek ő is mint ők, csak ő más típusú suliba jár, ettől nem lesz jobb v rosszabb senki.

tegnapelőtt 21:10
 37/40 anonim ***** válasza:
100%
Utolsó. De, az ASD és az ADHD is fogyatékosságok, mondenféle idézőjel nélkül. Arra gondolhattál, hogy nem intellektuális fogyatékosság.
tegnapelőtt 22:37
 38/40 anonim ***** válasza:
9%
#32 Kölyköd neked van meg a kérdezőnek. A férjének meg a többieknek gyereke. :)
tegnapelőtt 22:56
 39/40 anonim ***** válasza:
86%
Kiröhögtem volna őket, aztán kinyomom a telefont és le is tiltom. Ne legyél már ennyire pipogya! Még te érezd magad rosszul a hülye rokonok miatt? Elmehetnek ahova gondolod.
tegnap 07:42
 40/40 anonim ***** válasza:
16%

Véletlenül, persze.

Felnőttként semmivel nem vagy jobb a két gyereknél, akik beszóltak a fiadnak. ENkik legalább némi mentség az értelmi probléma. És neked?

tegnap 07:45
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!