Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Jogos a sértődés, mert nem...

Jogos a sértődés, mert nem veszünk részt családi éttermes szülinapon gyerekkel/babával?

Figyelt kérdés

A nagyszülőmnek lesz születésnap tartva étteremben. Nekünk van egy éppen 3-at töltő és egy féléves gyermekünk, akikkel voltunk már étteremben, és őszintén, nem lehet velük elmenni, nem nekik való, én ezt elismerem.

A nagyobbik brutál eleven, nem ül meg tartósan az asztalnál, max. amíg eszik, utána szaladgálni akar és benne van a dackorszakban, nem érti meg a nemet, hiába törekszünk a következetességre. Ő egyszerűen ilyen, telefonon mesével sem lehet lekötni, nem érdekli, felfedezni akar és menni.

A kicsi meg igazi ölbebaba, anyás, nem lehet megenni mellette egy tál ételt, mert ordít értem. Másnál nincs el, pár perc után sír, pláne, ha álmos és zaj van, nem tud aludni.

Szóval értitek, nem egy külön teremben lesz az ebéd megtartva, én pedig nem szeretnék ott műsorozni a gyerekekkel, másokat is zavarni a sírásukkal, fegyelmezésükkel. Jeleztem, hogy mi éttermi szülinapra sajnos nem tudunk menni, erre nagyszülőm megsértődött, meg a család is zaklat, hogy ne legyek már bunkó, hát mindenki ott lesz.

Nyilván nem fogunk menni. Ti is megsértődnétek ezen?

2023. dec. 1. 12:41
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 81/81 anonim ***** válasza:
92%

Mindenki aki azt hangoztatja, hogy neveletlen a gyerek, egy idióta.

Én egyáltalán nem vagyok az a liberális fajta szülő, aki mindent ráhagy a gyerekre, nem korlátozza, csak hagyja nőni, mint a gombát. Nevelve vannak, rájuk van szólva, következetesek vagyunk velük, sőt, csak hogy meg legyek kövezve: fordult elő még fenékre/kézre rácsapás is. Tudják is, hogy mit szabad és mit nem.

DE MÉG ÉN IS azt mondom, hogy nem elvárható egy alig 3 évestől, hogy üljön a fenekén órákig. Ez nem jólneveltség kérdése, egyszerűen kicsi hozzá. Akkor ennyi erővel a 6 hónapos is legyen tisztelettudó és aludjon/kussoljon végig? Szerintetek miért 6-7 évesen mennek iskolába a gyerekek? Elárulom, részben azért is, mert eddigre érnek meg rá, hogy végigüljenek egy tanórát, ami még mindig nem órák, hanem 45 perc. És sok gyereknek még ekkor is nehezen megy.

Én sem mennék, sértődjenek meg, pont lecarom.

A 7,5 éves fiamtól már elvárnám hogy viselkedjen, és viselkedne is. A 3,5 éves lányomtól irreális lenne. Az oviban sem ülnek órákig, nem véletlenül, hanem azért, mert egy ennyi idős gyereknek ez kínzás és teljesen abszurd.

2023. dec. 8. 15:28
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!