Jogos a sértődés, mert nem veszünk részt családi éttermes szülinapon gyerekkel/babával?
A nagyszülőmnek lesz születésnap tartva étteremben. Nekünk van egy éppen 3-at töltő és egy féléves gyermekünk, akikkel voltunk már étteremben, és őszintén, nem lehet velük elmenni, nem nekik való, én ezt elismerem.
A nagyobbik brutál eleven, nem ül meg tartósan az asztalnál, max. amíg eszik, utána szaladgálni akar és benne van a dackorszakban, nem érti meg a nemet, hiába törekszünk a következetességre. Ő egyszerűen ilyen, telefonon mesével sem lehet lekötni, nem érdekli, felfedezni akar és menni.
A kicsi meg igazi ölbebaba, anyás, nem lehet megenni mellette egy tál ételt, mert ordít értem. Másnál nincs el, pár perc után sír, pláne, ha álmos és zaj van, nem tud aludni.
Szóval értitek, nem egy külön teremben lesz az ebéd megtartva, én pedig nem szeretnék ott műsorozni a gyerekekkel, másokat is zavarni a sírásukkal, fegyelmezésükkel. Jeleztem, hogy mi éttermi szülinapra sajnos nem tudunk menni, erre nagyszülőm megsértődött, meg a család is zaklat, hogy ne legyek már bunkó, hát mindenki ott lesz.
Nyilván nem fogunk menni. Ti is megsértődnétek ezen?
Én teljesen egyet értek veled! Vázoltad nekik a helyzetet?
Hogy miert nem szeretnel menni?
62: "Megérteni az érzéseit de nem vitába szállni. "Igen megértem hogy ez rosszul esik neked." "
Még csak megérteni sem kell.
A kérdező összes felmenője nevelt már gyereket. Ha azóta elfelejtették, ez mivel jár, az az ő bajuk.
Pont nekik kéne megérteniük a kisgyerekes anya döntését.
"Ha nem viszi étterembe, az életben nem fogja a gyerek megtanulni, hogy kell ott viselkedni."
Persze, ha 3 évesen, vagy pláne 6 hónaposan nem viszi el étterembe, akkor szegény gyereknek már esélye sem lesz soha az életben megtanulni, hogy kell ott viselkedni. Csak és kizárólag most, a nagyszülők születésnapja alkalmából tudják megtanulni, később nem. Miért van olyan érzésem, hogy sokan csak olvasgattak néhány "népszerű" magazin gyereknevelési rovatában a neten, és azokat az üres frázisokat puffogtatják most a kérdezőnek?
Nem hiszem, hogy itt bárki is jobban ismeri a gyerekeit nála, ha azt írja, hogy nem tudnának nyugodtan meglenni egy éttermi ebéden/vacsorán, akkor nyilván így is van. Néhány év múlva majd elmennek ők is éttermezni, nem bonyolult.
A sértődés nem jogos. 6 év alatti gyerektől nem igazán lehet elvárni, hogy órákig egy helyben üljön. Szerintem bunkó hozzáállás, hogy ha valaki nem tud elmenni, akkor megsértődünk. Nincs tekintettel a saját vendégeire a vendégváró, akkor ez a rendezvény semmi másról, csak a saját egójáról szól. Ilyen rendezvényen gyerek nélkül sem vennék részt.
Én pedig esküvőre utálok járni, sosem értik meg, hogy nekem nem a házasodókkal van bajom. Egyszerűen rühellem az esküvőket. Sokan meg is haragudtak rám ezért, rosszul éreztem megam, de mára igazából sz@rok bele.
Értem én, hogy nyilvános helyen mindig utasítgatni meg fegyelmezni kell egy gyereket, de mikor tanulja úgy meg, ha soha nem viszik sehová? Mikor fog fegyelmet tanulni? Igen, figyelmet igényel, az enyém is igényelt. Azért tud 4 évesen viselkedni, mert tanítottuk, mantráztunk és fegyelmeztük. Ma már nem kell, büszkén megyek vele bárhová, múltkor a pincér meg is jegyezte, milyen üdítő látvány a kislányom. Köszönt, kért, nem hangoskodott.
Minek annak gyerek, akinek nincs ehhez türelme?
Ez nem türelem kérdése, hanem a gyerek életkori sajátosságainak felismerése.
De ha te nem értesz a gyerekneveléshez, akkor ne okoskodj.
"Persze, ha 3 évesen, vagy pláne 6 hónaposan nem viszi el étterembe, akkor szegény gyereknek már esélye sem lesz soha az életben megtanulni, hogy kell ott viselkedni"
Nyilván megtanulhatja 20 évesen is. Addig végül is csak 14 év marad ki ettermezes nélkül. Nem Gál bele senki
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!