Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Jogos a sértődés, mert nem...

Jogos a sértődés, mert nem veszünk részt családi éttermes szülinapon gyerekkel/babával?

Figyelt kérdés

A nagyszülőmnek lesz születésnap tartva étteremben. Nekünk van egy éppen 3-at töltő és egy féléves gyermekünk, akikkel voltunk már étteremben, és őszintén, nem lehet velük elmenni, nem nekik való, én ezt elismerem.

A nagyobbik brutál eleven, nem ül meg tartósan az asztalnál, max. amíg eszik, utána szaladgálni akar és benne van a dackorszakban, nem érti meg a nemet, hiába törekszünk a következetességre. Ő egyszerűen ilyen, telefonon mesével sem lehet lekötni, nem érdekli, felfedezni akar és menni.

A kicsi meg igazi ölbebaba, anyás, nem lehet megenni mellette egy tál ételt, mert ordít értem. Másnál nincs el, pár perc után sír, pláne, ha álmos és zaj van, nem tud aludni.

Szóval értitek, nem egy külön teremben lesz az ebéd megtartva, én pedig nem szeretnék ott műsorozni a gyerekekkel, másokat is zavarni a sírásukkal, fegyelmezésükkel. Jeleztem, hogy mi éttermi szülinapra sajnos nem tudunk menni, erre nagyszülőm megsértődött, meg a család is zaklat, hogy ne legyek már bunkó, hát mindenki ott lesz.

Nyilván nem fogunk menni. Ti is megsértődnétek ezen?

2023. dec. 1. 12:41
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 21/81 anonim ***** válasza:
92%

Ha elmennétek, akkor meg az lenne a család baja, hogy egyik gyerek eleven, hangos, a másik sír, te nem tudsz két szót váltani senkivel, mert állandóan aq gyerekekre kell figyelni stb.

Abszolút megértelek, te ismered a gyerekeidet, ha túl kicsik még az ilyen programhoz, akkor nem kell menni és kész. Ha ennyit nem értenek meg a többiek, sértődjenek meg, ha akarnak. Esetleg a nagyszülőddel beszéld meg, hogy ti felköszöntitek majd külön.

2023. dec. 1. 13:31
 22/81 anonim ***** válasza:
89%
Tökmindegy, hogy mi megsértődnénk-e, te ismered az ünnepeltet meg a rokonságot. Van aki azon megsértődik (anyósom), mert a lázas, köhögő, "taknya-nyála egyben" szinten beteg gyereket nem vittem el az unokatesó névnapjára, annyi volt a reakció, hogy "adjál neki lázcsillapítót és hozd el, milyen már, hogy nem lesz ott", vérig volt sértödve sógornöm helyett is, hogy nem vagyunk képesek elvinni így. Más meg max kicsit szomorú, hogy nem mentek de átlép rajta és megérti miért nem 🤷🏼‍♀️.
2023. dec. 1. 13:34
 23/81 A kérdező kommentje:
Oké, akkor rossz szülő vagyok. Vagy esetleg ti kaptatok olyan gyereket, aki nyugis. Mondom, az unokatestvére is ilyen, őt lerakod, ott marad, bár a szülők ott is azt gondolják, ez az ő nevelésük eredménye, az nem tűnik fel nekik, hogy 1 évesen, meg 2 évesen is ilyen volt már a gyerekük, a miénk meg akkor sem :D
2023. dec. 1. 13:36
 24/81 anonim ***** válasza:
15%
Utána kéne olvasni a gyereknevelésnek
2023. dec. 1. 13:39
 25/81 anonim ***** válasza:
6%
Van élet a gyereken túl is én biztos elmennek ki tudja meddig élnek meg az idős ünnepeltek
2023. dec. 1. 13:43
 26/81 anonim ***** válasza:
93%
Szerintem nagyon helyes, hogy belátod, NEM valók oda, nem elviszed, aztán mindenki a gyerekeid vinnyogását hallgatja - a családtagokon kívül, persze.
2023. dec. 1. 13:48
 27/81 anonim ***** válasza:
12%
Hát nem ari? A nagy felnőtt emberek lepontozzák, aki azt javasolja, neveljék meg a kölköket :D
2023. dec. 1. 13:52
 28/81 anonim ***** válasza:
89%

Neveljék meg? Pl a 3 és a féléves tudjon csendben, nyugiban idegen helyen néhány órán keresztül egyenes derékkal, késsel-villával ünnepelni, hisz a nagyinak szülinapja van.

A kisebbik még csecsemő, idióták. A nagyobbik meg egy bölcsis.

Ti nem vagytok normálisak. Vagy gyereket nem láttatok még közelről. Tudom, tudom, belőletek már nyakkendőben bújt ki és kezétcsókolommal köszönt.

2023. dec. 1. 14:06
 29/81 anonim ***** válasza:
100%

Én full megértelek. Én se mennék. Két gyerekünk van, 1 és 5 évesek. Lehet velük étterembe menni, de elsősorban olyanba, ahol:

-nem kell sokat várni

-van játszótér/játszósarok

Na most egy ilyen szülinap nem arról szól, hogy odamentek, esztek gyorsan és leléptek.

Az meg szerintem ekkora gyerekektől nem reális elvárás, hogy órákon keresztül csendben üljenek.

2023. dec. 1. 14:08
 30/81 anonim ***** válasza:
5%
A kérdező problémájának az oka a neveletlen gyerek. Nem más.
2023. dec. 1. 14:09
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!