Jogos a sértődés, mert nem veszünk részt családi éttermes szülinapon gyerekkel/babával?
A nagyszülőmnek lesz születésnap tartva étteremben. Nekünk van egy éppen 3-at töltő és egy féléves gyermekünk, akikkel voltunk már étteremben, és őszintén, nem lehet velük elmenni, nem nekik való, én ezt elismerem.
A nagyobbik brutál eleven, nem ül meg tartósan az asztalnál, max. amíg eszik, utána szaladgálni akar és benne van a dackorszakban, nem érti meg a nemet, hiába törekszünk a következetességre. Ő egyszerűen ilyen, telefonon mesével sem lehet lekötni, nem érdekli, felfedezni akar és menni.
A kicsi meg igazi ölbebaba, anyás, nem lehet megenni mellette egy tál ételt, mert ordít értem. Másnál nincs el, pár perc után sír, pláne, ha álmos és zaj van, nem tud aludni.
Szóval értitek, nem egy külön teremben lesz az ebéd megtartva, én pedig nem szeretnék ott műsorozni a gyerekekkel, másokat is zavarni a sírásukkal, fegyelmezésükkel. Jeleztem, hogy mi éttermi szülinapra sajnos nem tudunk menni, erre nagyszülőm megsértődött, meg a család is zaklat, hogy ne legyek már bunkó, hát mindenki ott lesz.
Nyilván nem fogunk menni. Ti is megsértődnétek ezen?
Ha elmennétek, akkor meg az lenne a család baja, hogy egyik gyerek eleven, hangos, a másik sír, te nem tudsz két szót váltani senkivel, mert állandóan aq gyerekekre kell figyelni stb.
Abszolút megértelek, te ismered a gyerekeidet, ha túl kicsik még az ilyen programhoz, akkor nem kell menni és kész. Ha ennyit nem értenek meg a többiek, sértődjenek meg, ha akarnak. Esetleg a nagyszülőddel beszéld meg, hogy ti felköszöntitek majd külön.
Neveljék meg? Pl a 3 és a féléves tudjon csendben, nyugiban idegen helyen néhány órán keresztül egyenes derékkal, késsel-villával ünnepelni, hisz a nagyinak szülinapja van.
A kisebbik még csecsemő, idióták. A nagyobbik meg egy bölcsis.
Ti nem vagytok normálisak. Vagy gyereket nem láttatok még közelről. Tudom, tudom, belőletek már nyakkendőben bújt ki és kezétcsókolommal köszönt.
Én full megértelek. Én se mennék. Két gyerekünk van, 1 és 5 évesek. Lehet velük étterembe menni, de elsősorban olyanba, ahol:
-nem kell sokat várni
-van játszótér/játszósarok
Na most egy ilyen szülinap nem arról szól, hogy odamentek, esztek gyorsan és leléptek.
Az meg szerintem ekkora gyerekektől nem reális elvárás, hogy órákon keresztül csendben üljenek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!