Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Jogos a sértődés, mert nem...

Jogos a sértődés, mert nem veszünk részt családi éttermes szülinapon gyerekkel/babával?

Figyelt kérdés

A nagyszülőmnek lesz születésnap tartva étteremben. Nekünk van egy éppen 3-at töltő és egy féléves gyermekünk, akikkel voltunk már étteremben, és őszintén, nem lehet velük elmenni, nem nekik való, én ezt elismerem.

A nagyobbik brutál eleven, nem ül meg tartósan az asztalnál, max. amíg eszik, utána szaladgálni akar és benne van a dackorszakban, nem érti meg a nemet, hiába törekszünk a következetességre. Ő egyszerűen ilyen, telefonon mesével sem lehet lekötni, nem érdekli, felfedezni akar és menni.

A kicsi meg igazi ölbebaba, anyás, nem lehet megenni mellette egy tál ételt, mert ordít értem. Másnál nincs el, pár perc után sír, pláne, ha álmos és zaj van, nem tud aludni.

Szóval értitek, nem egy külön teremben lesz az ebéd megtartva, én pedig nem szeretnék ott műsorozni a gyerekekkel, másokat is zavarni a sírásukkal, fegyelmezésükkel. Jeleztem, hogy mi éttermi szülinapra sajnos nem tudunk menni, erre nagyszülőm megsértődött, meg a család is zaklat, hogy ne legyek már bunkó, hát mindenki ott lesz.

Nyilván nem fogunk menni. Ti is megsértődnétek ezen?

2023. dec. 1. 12:41
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 31/81 anonim ***** válasza:
94%
Én sem mennék. Egy évesem van, eddig csak kerthelyiséges kocsmában meg lángosozóban ültünk le enni vele. Az úgy jó, levegőn van, sok a látnivaló, lehet vele sétálgatni. De egy zárt, elegánsabb hangulatú helyen nem akarnék vele enni. Biztos tudna "viselkedni" csak akkor nekem folyamatosan a sarkában kéne lennem és hajtogatnom, hogy "nem,nemnemnem". Na erre semmi szükségem.
2023. dec. 1. 14:09
 32/81 anonim ***** válasza:
95%

Az nem opció, hogy elmentek, beköszöntök, öt perc jópofizás, amennyit még a gyerek is kibír, aztán leléptek, nem várjátok meg a vacsorát?

Ha ez nem opció akármi miatt, én megmondanám a zsaroló mamának, hogy rendben, akkor szervezzék egy kifejezetten kisgyermekbarát étterembe, ahol elfogadott a szaladgálás vinnyogás, és akkor mentek. Erre nyilván kifogásolnak, hogy miért nem megy, te pedig ismét széttárhatod a kezed, hogy nem mentek, bocsi, te megpróbáltál megoldást találni.

2023. dec. 1. 14:10
 33/81 anonim ***** válasza:
22%

Jajj istenem, miért kell azt mondani hogy rossz anya és nincsenek nevelve a gyerekei? Egyrészt ilyen a gyereke, hogy szeret felfedezni, szerintem ez nagyon aranyos. Persze választhatná azt, hogy csak azért is "megneveli" de az már hadd legyen az ő szuverén döntése, hogy milyen módon neveli a saját gyerekét. Mint ahogy írta, egy négy éves gyerektől már elvárná hogy viselkedjen. Nincsen itt semmi baj, nem tudom miért kell belekötni lépten nyomon a másikba, és a kérdésre meg nem válaszolni.

Hogy a kérdésedre válaszoljak, szerintem jogos a sértődés. A család ilyen, vannak bizonyos formális események amiken szükséges részt venni, hogy a családi egység fenn maradjon. Nálunk van olyan amit anyám elengedne, van olyat amit nem (igazából mindig mondaná hogy ne menjünk ha nem tudunk, de én tudom hogy melyik esne neki rosszul ha nem mennénk).

Javaslatot is adnék, ha érdekel. Nekünk egy 16 hónapos gyerekünk van, akivel voltunk fél éves korában diplomaosztón, utána étteremben, vittük már nyáron is szülinapra, mi is ültünk be vele étterembe, sőt alig egy évesen elvittük esküvőre is, és ott maradtunk hajnal háromig. Nekünk az vált be, hogy lélekben felkészültünk arra, hogy nem biztos hogy fogunk tudni enni, és a gyerekkel kell végig foglalkozzunk, bár mi egy gyerekkel nyilván meg tudtuk oldani hogy felváltva eszünk, de így sem volt mindegyik egy gyaloggalopp. A három éves gyereked esetén sokat segíthet az ügyön, ha legalább beszélgetni hajlandóak lesznek vele mások, esetleg az unokatestvére is el lesz, illetve előre megmondani hogy egy kis ideig legalább viselkedjen. Kompromisszumos megoldás lehet az is, hogy előre elmondjátok hogy csak egy órát tudtok bevállalni, lehet késtek is, és legfeljebb maradtok többet ha bírja. Mi is így csináltuk.

De ha nem mész el és megsértődik, és utána nem engedi el, akkor azzal marad. Te tudod hogy csinálod.

2023. dec. 1. 14:10
 34/81 anonim ***** válasza:
94%
Nem értem, hogy ezt miért nem lehet elfogadni. Majd mentek akkor, amikor már a gyerekek nem lesznek nyűgösek. Ha így mennétek úgy is az lenne belőle, hogy Benőke és Lujzika miért nem érzi jól magát, miért nyűgös mindkettő. Bolond aki ezen megsértődik.
2023. dec. 1. 14:12
 35/81 anonim ***** válasza:
88%
Neveletlen a félévese. Okos vagy, 31-es. Meg jólnevelt. Nyilván már csecsemőként tudtál viselkedni étteremben, rendezvényen. Hülye.
2023. dec. 1. 14:13
 36/81 anonim ***** válasza:
92%

És a sok ellenséges komment ellenpontjaként szeretném megjegyezni: köszönöm, hogy látod és felismered a gyermekeid korlátait!

Agyf#szt kapok az olyan anyukáktól, hogy elviszi az étterembe a gyereket, ő eszik ül beszélget, mert neki az jár, a kölyök meg szabadjára engedve mászkál nulla felügyelettel, visítva rohangál körbe, hasraejtve a pincéreket.

2023. dec. 1. 14:13
 37/81 anonim ***** válasza:
15%

37!

Ha nem viszi étterembe, az életben nem fogja a gyerek megtanulni, hogy kell ott viselkedni.

2023. dec. 1. 14:17
 38/81 anonim ***** válasza:
91%
38 nem érted, hogy ekkora gyerek nem tud még "viselkedni"? Leérettségizni se tudna, hiába erőszakoskodnál vele, mert túl kicsi hozzá még mindkettő. Mit viselkedjenek szerinted fél és 3 évesen???
2023. dec. 1. 14:18
 39/81 anonim ***** válasza:
14%
Ok belátom, tévedtem, meggyőztetek. A rossz gyerek természetes. Nektek semmit se kell tenni azért, hogy viselkedjen. Mindig maradjon ilyen ártalmatlan kis aktív, akit sehova sem lehet vinni a gonosz emberek elvárásai miatt.
2023. dec. 1. 14:22
 40/81 anonim ***** válasza:
17%

"Mit viselkedjenek szerinted fél és 3 évesen???"

Mondjuk maradjon ülve, ne rohangaljon, ne sikitozzon, stb. Átlag gyerek azért erre képes. Az ugye meg van, hogy a 3 éves az ovodas? Hogy ülnie kell az asztalnál étkezési idoben? Nem rohangál, nem sikítva. Viselkedik.

2023. dec. 1. 14:25
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!