Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Jogos a sértődés, mert nem...

Jogos a sértődés, mert nem veszünk részt családi éttermes szülinapon gyerekkel/babával?

Figyelt kérdés

A nagyszülőmnek lesz születésnap tartva étteremben. Nekünk van egy éppen 3-at töltő és egy féléves gyermekünk, akikkel voltunk már étteremben, és őszintén, nem lehet velük elmenni, nem nekik való, én ezt elismerem.

A nagyobbik brutál eleven, nem ül meg tartósan az asztalnál, max. amíg eszik, utána szaladgálni akar és benne van a dackorszakban, nem érti meg a nemet, hiába törekszünk a következetességre. Ő egyszerűen ilyen, telefonon mesével sem lehet lekötni, nem érdekli, felfedezni akar és menni.

A kicsi meg igazi ölbebaba, anyás, nem lehet megenni mellette egy tál ételt, mert ordít értem. Másnál nincs el, pár perc után sír, pláne, ha álmos és zaj van, nem tud aludni.

Szóval értitek, nem egy külön teremben lesz az ebéd megtartva, én pedig nem szeretnék ott műsorozni a gyerekekkel, másokat is zavarni a sírásukkal, fegyelmezésükkel. Jeleztem, hogy mi éttermi szülinapra sajnos nem tudunk menni, erre nagyszülőm megsértődött, meg a család is zaklat, hogy ne legyek már bunkó, hát mindenki ott lesz.

Nyilván nem fogunk menni. Ti is megsértődnétek ezen?

2023. dec. 1. 12:41
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 71/81 anonim ***** válasza:
100%

Nos van olyan család, ahol ez megoldható. De nem a gyereken, és nem is a szülőn múlik, hanem a nagyszülőkön.

Ismerek olyan családot, ahol ennél hosszabb programot sikerült ilyesmi korú gyerekekkel kivizelezni. De úgy, hogy négy felnőtt állt helyt!: A két szülő és a két nagyszülő, forgóban.

A kérdező szülei nyilván nem ilyenek, mert akkor kalkulálna velük.

Amit egyedül bír, azt ő tudja. Dönthesse hát el, hogy nem szakad meg egy lehetetlen küldetében, és két puszival letudja, vagy esetleg máskor elmegy egy doboz sütivel külön köszöntésre a dédihez.

2023. dec. 1. 19:03
 72/81 anonim ***** válasza:
92%
67 azért tud 4 évesen viselkedni mert mar 4 éves. Persze szamit hogy ne legyen ráhagyva minden, de ezek még kicsik, nem érettek annyira. A masik meg csecsemő. Az rgyik valaszolo is írta hogy időzítsék úgy az alvást stb..basszus az enyém 5 honaposan keptelen normálisan nappal aludni, evés meg babakocsizás közben tud és kész. Próbálkozhatok bármivel, más meg lerakja és alszik. Mimdegy hol van. Gondplom nem azért mert olyan szuperül tudja a kiságyba helyezni, hanem mert az a gyerek olyan és kész.
2023. dec. 1. 19:05
 73/81 anonim ***** válasza:
100%
72 na ez az, gondolom szóltak volna hogy gyertek nyugodtan mi is srgítünk..
2023. dec. 1. 19:07
 74/81 anonim ***** válasza:
83%

Vicc, hogy más kérdéseknél, ha pl. a kérdező nem hajlandó leugrani egy kiló kenyérért az anyjának, akkor tízből kilencen írják, hogy "hát, persze, nem kötelezhet rá, annyit teszel, amennyit akarsz, ő akar kenyeret, akkor vegyen magának".

Itt meg egy rakás ember nem érti, miért nem tesz a Kérdező áldozatot egy olyan esetben, ahol tök jogosak a kifogásai, nem döntheti el, mit tart jónak a gyereke számára (mert hát ugye itt a válaszolók többsége szerint minden gyerek egyforma, csak a szülő ronthatja el őket), sőt, még ő a "sz*ranya".

2023. dec. 1. 19:41
 75/81 anonim ***** válasza:
100%
Mi két gyerekkel(4 és 1 éves) mentünk étterembe nyáron és a kinti asztalokhoz ültünk. Nagy parkoló, szabad tér volt mellettünk és felváltva ettünk az apjukkal, mert egyikünk ölben etette a kicsit, aki még nem tudott járni, a másik a naggyal sétált, mert nem bírt megülni. Mi se járkáltunk addig étterembe, nem volt okunk rá. 2 évvel később gyönyörűen viselkednek, de olyan kicsinek nem volt nekik való. Téged sem ítélhet el senki ezért. Te ismered őket, és el tudod dönteni.
2023. dec. 1. 19:43
 76/81 anonim ***** válasza:
93%

Elismerésem, amiért ennyire jól felismered mindkét gyerkőcödnél az okokat arra, hogy miért nem lenne jó étterembe menni velük! És azt is tisztelem, hogy a többi vendég érdekét is nézed, ez nagyon pozitív. Azt aláírom, hogy a 3 évesnek lassan ideje lesz megtanulnia, hogy nem minden van úgy, ahogy ő elgondolja, és azt is, hogy nem egészséges, ha a fél éves csak nálad van jól el, de én is hasonlóan lennék, nem szívesen hagynám másra őket, mert végig az járna a fejemben, hogy hogy vannak.

Oké, hogy nem esik jól a nagyszülőnek, de ha meg elmentek és műsoroznak a gyerkőcök, utána meg az lesz a baj. Annyit tudok esetleg tenni, hogy beugrotok, egy fél órára csak max, annyit még lehet elbír a 3 éves is.

2023. dec. 1. 19:48
 77/81 anonim ***** válasza:
100%

Azért az, hogy időzítsék úgy az alvást nem minden babánál egyszerű. A fiamnál pl baromira nem jött be, hogy "jajj kicsit korábban/később fektetem és akkor eltoljuk", mert utána napokig szívtunk, annyira bezavarta. Hiába terveztem volna át a napját, visítás és szívás lett volna. De bárhol elaludt, babakocsiban, nagyinál, akárhol. A lányom meg nem tudott más helyen aludni. Vagyis de, konkrétan álomba üvöltötte magát, ha nem a szobájában volt altatva (nem aludt sem babakocsiban, sem sehol máshol), akkor lenyomott egy hatalmas sírást amig ki nem fáradt és szinte beájult, na ő biztos hiányzott volna egy étterembe picinek, ha álmos.

2-3 év közt meg ki kicsit, ki nagyon de dackorszakos. Na meg van amelyik annyira zizgős, hogy nem tud sokáig egy helyben lenni. Szintén saját példák, a fiam tök jól elvolt pár ceruzával meg kisautóval ilyen idősen is. Na a lány az nem! Ő 2 percet nem ült meg, ha nagyon unta a helyzetet olyan hisztit levágott, mint az ördögűzőben, mert pl nem engedtem futkosni a boltban. Már 10 és 6 évesek. Mindketten étterem kompatibilisek, sőt az iskolában is dícsérik őket, hogy milyen jól nevelt, fegyelmezett gyerekek (látták volna a lányt 2 évesen, akkor nem ezt mondták volna). A fiú még mindig kis könyvmoly típus, óráikig olvas, elvan egy doboz legóval vagy 2 ceruzával meg egy papírral. A lány meg simán végigüli a 45 percet, de mellé sportol (táncol, gimnasztikára jár ... Igen, mindkettőre suli mellett, mert annyi energiája van, hogy valahol lekell vezetnie)

2023. dec. 1. 19:52
 78/81 anonim ***** válasza:
14%
Ha szereted ezt a nagyszülőt, akkor a gyerekeket bízzátok rá valakire, addig ti meg elmentek a férjeddel. Problem solved.
2023. dec. 2. 12:01
 79/81 anonim ***** válasza:
85%
78: egy féléves babát?
2023. dec. 2. 16:42
 80/81 Metionin ***** válasza:
100%
Drága isten, azért vannak itt kommentek :D Kérdező, én ismeretlenül is respektállak, mert felismered, hogy nem lenne jó ötlet a gyerekeiddel éttermezni. Sajnos sok szülő nem ilyen és mások szívnak a gyerekek miatt, pedig amit a gyerek épp csinál az legtöbbször tök normális az ő korában. Igen, van gyerek, akit bárhová lehet vinni, mert kussban van. Én is ilyen voltam. De a gyerekek elég nagy része meg nem ilyen. Ők majd beérnek oviban ha túl lesznek a hisztikorszakon. A nagymama így járt, ha nem képes felfogni, hogy a te gyerekeid nem étterem-kompatibilisek épp, akkor hadd sértődjön meg. Ha meg ott ordítana a kicsi, hisztizne a nagy, akkor meg az lenne a baja. Hadd tudjad már, hogy a saját gyerekeid akikkel te szívsz minden egyes kicseszett napon, mit bírnak.
2023. dec. 2. 22:01
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!