Jogos a sértődés, mert nem veszünk részt családi éttermes szülinapon gyerekkel/babával?
A nagyszülőmnek lesz születésnap tartva étteremben. Nekünk van egy éppen 3-at töltő és egy féléves gyermekünk, akikkel voltunk már étteremben, és őszintén, nem lehet velük elmenni, nem nekik való, én ezt elismerem.
A nagyobbik brutál eleven, nem ül meg tartósan az asztalnál, max. amíg eszik, utána szaladgálni akar és benne van a dackorszakban, nem érti meg a nemet, hiába törekszünk a következetességre. Ő egyszerűen ilyen, telefonon mesével sem lehet lekötni, nem érdekli, felfedezni akar és menni.
A kicsi meg igazi ölbebaba, anyás, nem lehet megenni mellette egy tál ételt, mert ordít értem. Másnál nincs el, pár perc után sír, pláne, ha álmos és zaj van, nem tud aludni.
Szóval értitek, nem egy külön teremben lesz az ebéd megtartva, én pedig nem szeretnék ott műsorozni a gyerekekkel, másokat is zavarni a sírásukkal, fegyelmezésükkel. Jeleztem, hogy mi éttermi szülinapra sajnos nem tudunk menni, erre nagyszülőm megsértődött, meg a család is zaklat, hogy ne legyek már bunkó, hát mindenki ott lesz.
Nyilván nem fogunk menni. Ti is megsértődnétek ezen?
5.
Egy percig nem kell magyarázkodnod, hogy az itteni Karenek szerint, hogyan kellene viselkednie a gyerekeidnek.
Az enyémekkel is volt időszak amikor nem lehetett egy étterembe nyugiba enni, pedig nem is voltak szaladgálósak, csak hisztisek.
Miután ezt kinőtték, tudtak viselkedni, ovisként késsel-villával enni.
De egyszerűen van olyan fejlődési szakasz a gyerekeknél, amikor szinte kezelhetetlenek.
(Mondom szinte. A kötekedőknek)
A másik pedig, hogy rohadtul idegesítő más vinnyogó, hisztiző, gyerekét hallgatni evés, ünneplés közben.
51, tenyleg okoskodnak..nagyanyammtól is megkaptam: bezzeg a mai anyák nem veszik fel a babát ha ordít a babakocsiban..de felveszem bszki csak akkor is ordít, akkor már inkább gyors haza tolom, mint hogy rgyik kezembe őt fogjam a masikkal meg toljam a kocsit ( igy is spkszor ez történik, de pont akkor már besokalltam)
Amugy a fiatal anyak közt is vannak okosok nem kell meszzire menni. Nem veszik eszre hogy pl az ő gyereke szobanövŕny alkat, barhova lerakod ott marad. Az enyem felfedező. Nem rossz de mindent megnézne a vilagon. A masik meg hogy amíg ő nem lakott jól rszik szépen, meg elüldögél, de amint befejezte menne játszani. Azért én sem vinném hogy állandóan rászólogassak, meg hurcibaljam. Se nekem nem ünneplés se neki. Mire kihozzák a kaját esetleg van torta vagy desszert orak telnek el.
A kerdező ismeri a gyerekeit, most az mivel jobb ha hót idegbe elmennek. Birom egyebkent hogy az sehol nem szamit hogy anyanak es sehogy sem.unnep, sem kikapcsolodas, hanem egy allando gorcs..
"De, szeretnék menni, nagyom örülnék, ha amúgy tudnék étteremne járni, de nem műsorozva"
Akkor menni kell gyakorolni. Ha nem mentek soha, nem tudja még hogy kell viselkedni
28.
Ember! Én sem bírom a visongó, döntögető kölyköket, de a kérdező nem ezt írta.
"Csak" dackorszakos. A pici meg csecsemő!
Az én gyerekeim és jól neveltek, leültek ott maradtak voltak, de a dackoszakban kifordultak önmagukból.
Igaz nem döntögettek, de vinnyogtak, hisztiztek.
Mivel kerültük a "helyzeteket" ezért mindenki úgy emlékszik rájuk, hogy szuperül nevelt csodagyerekek.
Pedig ha látták volna mire képesek. :D
Hát akkor menjetek el, egyetek egy jót, aztán miután a gyerek elkezd fészkelődni, szóltok, hogy eddig bírta a gyerek, és hazamentek.
Probléma megoldva.
Mi is voltunk 2 éves gyerekkel étteremben, sőt kisebb korában is többféle szállodában is, de egy ebédet vagy vacsorát mindig kibírt.
56.
Így van!
Hogy dobná be a disznók közé ganézni mindkettőt, vagy kapálni a földekre, hogy megtudják időben mi a magyarok istene. :D
8 hónapossal simán tudtunk éttermezni, na már 14 hónaposan a freiben nem tudtam lehúzni gyorsan egy kávét, mert ment volna, borogatta volna az asztalt, belenyúlkált volna más táskájába, leverte volna a poharakat, felmászott a fotelre stb.
Ez egy és ugyanaz a gyerek és csak pár hónap eltérés. Gyerek és ez az életszakasz nem arra van kitalálva hogy csendben üljön és várakozzon órákig.
Biztos nem mennék és egyszer elmondanám, hogy miért nem, de nem mint megvitatandó dolgot, hanem mint kinyilatkoztatás. Mert fennáll a veszélye hogy meg akarják oldani olyan javaslatokkal amik a valóságban ritkán működnek.
Utána elnézést kérnék, hogy így alakul most, de majd külön felköszöntenénk aztán ennyi. Bármit mond innentől nem szabad felülni neki. Megérteni az érzéseit de nem vitába szállni. "Igen megértem hogy ez rosszul esik neked."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!