Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Hogy lehet idős nagyszülővel...

Hogy lehet idős nagyszülővel megértetni, hogy ne süssön az egész családnak?

Figyelt kérdés

A férjem nagymamája kitalálta, hogy ő mindenkinek meg akarja sütni karácsonyra a bejglit már jövőhéten és addig mindenki fagyassza le. Na most nagyon pazarlás ellenes vagyok és sajnos rettenetesen rosszul süt a nagyanyja. Nekem ne hozza ide a süteményét mert senki nem eszi meg. Múltkor gyomorrontást kaptunk egy másik süteménytől is.

De a férjem nem akarja megbántani amit természetesen megértek. De hiába mondta neki, hogy nem kell mert én is sütök csak erőszakoskodik.

2023. nov. 17. 15:17
1 2 3 4 5 6 7
 51/66 anonim ***** válasza:
82%
Ok, akkor itt a zseniális ötlet, bár hazugság: mondd azt, hogy azt fogod céges ajándéknak kapni karácsonyra, hogy a cég rendel nektek beiglit. Tehát ne süssön nektek, süssön azoknak a rokonoknak, akikkel nem vagytok beszélő viszonyban. Nem kell tudnia, hogy te sütsz, rendeld vagy bármi.
2023. nov. 17. 20:38
 52/66 anonim ***** válasza:
71%
Az nem opció , hogy elmentek együtt vásárolni ( így nem lesz romlott az alapanyag) és együtt megsütitek ? Mondd meg hogy te is akartál meg ő is , akkor süssetek együtt . Tudod ellenőrizni mit csinál , kóstolni és időt is töltötök vele.
2023. nov. 17. 21:50
 53/66 anonim ***** válasza:
62%
A férjed a mamának se meri megmondani... Pláne neked nem, hogy nem tudsz főzni! Szegény ember! Kivel állt össze!🤔
2023. nov. 17. 22:31
 54/66 anonim ***** válasza:
73%
Ha nagyon finom bejglit sütne akkor is meg kéne értenie ha valaki nem kér belőle, vagy esetleg sütne a saját családjának. A sz.rt meg főleg ne tukmálja. Az a durva hogy az ember kb el sem döntheti hogy mit fogad el..ez nem normális. Persze idösek mar nem valtoznak. Ha nem erti meg max kidobom a kukába..ha köszönetet vár megmondanám hogy én nem kértem hogy süssön.
2023. nov. 17. 22:54
 55/66 anonim ***** válasza:
100%
Kb sehogy
2023. nov. 18. 02:09
 56/66 anonim ***** válasza:
78%

Én is elborzadok, mikor egész adag kajákat kell a kukába dobom. A szüleimnek simán megmondom, hogy kösz, de nem viszek ("-miért nem?" "-mert nem kell" "-de miért?" "-mert nem."). Anyósomék nehezebb esetek, a férjemnek pedig sokáig tartott megtanulni kimondani azt a "szörnyen nehéz" mondatot, hogy "ne rakd be, kösz, nem kell". De volt, hogy én is szóltam nekik, mert már nem bírtam idegekkel, hogy azokkal a többnapos poshadt szarokkal van tele a hűtő, meg belerohadnak a dobozokba (mert sajnálom egyből kidobni, ugye, hátha mégis megeszi valaki, de senkinek nincs kedve, max. 1-2 kis adagot gyűrünk le). Sikerült 1-1 adagosra redukálni a heti ellátmányt, így már elviselhető. 60 évesek sincsenek, munkaképes korú emberek, nehogy már ne tudják felfogni.

A nyolcvansok éves nagyanyámmal viszont nem packáztam. Ő egyébként is csak alkalmilag sütött, nem hetente, és ő már volt olyan idős, hogy tőle végképp nem vártam volna, hogy megértse a nemet. Meg aztán a 80-as évei elejéig mindenki imádta a sütijeit, és tényleg örültünk neki, szóval ő csak a szokott módon folytatta az örömszerzést, csak éppen közben romlott a szaglása, látása, ízlelése. Kaptam tőle sütit konkrétan romlott túróval, és azonosíthatatlan, de biztos nem sütibe való törmelékekkel. "Köszönöm", kuka. A férjemnek már nem volt nagyanyja, de ha lett volna, és ugyanezt csinálja, ugyanígy fogadom. Megtanultam elviselni, hogy valamennyi pazarlás elkerülhetetlen.

Szóval szerintem is hagyd. Főleg hogy úgy veszem ki, ő is csak időnként süt nektek, nem állandóan. Hagyd a francba, dobd ki, éld túl.

2023. nov. 18. 08:26
 57/66 anonim ***** válasza:
23%

Kérdező, ebből sehogyse jössz ki jól.

Ha szólsz a maminak, lehet a többi rokon háborodik fel, mondván mit szólsz bele a dolgába. A férjed nem akar szólni, mert nem akarja megbántani.

Ha nem szólsz, őrlödsz.

2023. nov. 18. 12:33
 58/66 anonim ***** válasza:
86%

Nem érdekelne, hozná, menne a kukába - persze előtte közölném vele, hogy ehetetlen, fojtós, úgyhogy NEM esszük meg.

Ha már a férjem erre képtelen volna... (megjegyzem, szomorú, hogy neked kell az Ő családjával állóháborút vívnod, mert olyan töketlen).

2023. nov. 18. 15:45
 59/66 anonim ***** válasza:
89%
58, miért nem lehet egy mosolygós köszönöm után kukázni?
2023. nov. 18. 16:07
 60/66 anonim ***** válasza:
96%
59, azért, mert akkor azt hiszi, hogy kell, meg örülnek neki, és legközelebb is csinál...
2023. nov. 18. 16:36
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!