Hogy lehet idős nagyszülővel megértetni, hogy ne süssön az egész családnak?
A férjem nagymamája kitalálta, hogy ő mindenkinek meg akarja sütni karácsonyra a bejglit már jövőhéten és addig mindenki fagyassza le. Na most nagyon pazarlás ellenes vagyok és sajnos rettenetesen rosszul süt a nagyanyja. Nekem ne hozza ide a süteményét mert senki nem eszi meg. Múltkor gyomorrontást kaptunk egy másik süteménytől is.
De a férjem nem akarja megbántani amit természetesen megértek. De hiába mondta neki, hogy nem kell mert én is sütök csak erőszakoskodik.
Ő ettől érzi fontosnak magát. Fogadjátok el, adjátok hajléktalanoknak. Nagymama sütije, mégha nem is olyan finom, biztos jobb, mint amit a kukából kitúrnak. Nekik biztos nem olyan kényes a gyomruk, mint nektek. Mondjátok, hogy jó volt, elfogyott. Legalább jótékonykodtok.
Ha ezt nem akarod, fel kell vállalod a konfliktust és a sértődést, máshogy nem megy.
Esetleg próbáljátok vele megbeszélni, hogy kevesebbet vigyen nektek.
Nem tudom mennyire ehetetlen, de hajléktalanoknak kihelyezett ételgyűjtő dobozba nem lehetne elvinni?
Szerintem fogadjátok el nagyitól, hogy örüljön, adományozzátok el, hogy a szegények örüljenek, és így ti is örülhettek :)
Minden nagyobb városban van hajléktalanszálló, szeretetszolgálatok, sőt, ún. "Népkonyha" is, ha egy tálcára felkarikázva odateszed valahova, garantáltan elfogy.
De ha minden családtagnak süt, akkor lehet van, akiknek különösen ízlik a nagyi sütije, és nekik is odaadhatod a ti részeteket, csak nem árulják el a mamának. :)
Egyszerűen ehetetlen. Rossz a tészta, meg lehet fulladni tőle, rossz a töltelék. Tudja, hogy szeretjük mert minden évben sütök én is.
A hajléktalanoknak kihelyezett ételgyüjtő jó ötlet lehet. Csak nehogy valami romlott legyen és amiatt valaki rosszul legyen.
Ha pazarolni akar, hagy csinálja. Ő problémája, nem a tiéd. De szépen egyenesen a szemébe nézve közben megmondhatod neki, hogy kidobod mert szar, ha mégis süt nektek. Ezzel vállalod a haragját is. Itt a gyakorin senki sem fogja helyetted megoldani a helyzetet.
Tehát, vagy vállalod az igazat, vagy továbbra is nyelsz. Más választásod nincs!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!