Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Hogy lehet idős nagyszülővel...

Hogy lehet idős nagyszülővel megértetni, hogy ne süssön az egész családnak?

Figyelt kérdés

A férjem nagymamája kitalálta, hogy ő mindenkinek meg akarja sütni karácsonyra a bejglit már jövőhéten és addig mindenki fagyassza le. Na most nagyon pazarlás ellenes vagyok és sajnos rettenetesen rosszul süt a nagyanyja. Nekem ne hozza ide a süteményét mert senki nem eszi meg. Múltkor gyomorrontást kaptunk egy másik süteménytől is.

De a férjem nem akarja megbántani amit természetesen megértek. De hiába mondta neki, hogy nem kell mert én is sütök csak erőszakoskodik.

2023. nov. 17. 15:17
1 2 3 4 5 6 7
 21/66 A kérdező kommentje:
De ne ezzel szerezzen örömet, ha ehetetlen amit csinál. Utána meg panaszkodik, hogy mennyit költött és minden mennyire drága.
2023. nov. 17. 16:15
 22/66 anonim ***** válasza:
78%

Hagyd rá, ez okoz örömöt neki.

Pár év és már nem fog sütni, minek bántanád meg.

2023. nov. 17. 16:23
 23/66 anonim ***** válasza:
71%
Te tényleg nem érted, mit jelent szeretetből örömet szerezni valakinek?
2023. nov. 17. 16:25
 24/66 anonim ***** válasza:
63%
22, mit vársz attól, aki azt írja, ehetetlen a süti, de azért másnak odaadná?
2023. nov. 17. 16:26
 25/66 A kérdező kommentje:
De értem. De én se állok neki festményt csinálni ajándékba mert nem tudok festeni...
2023. nov. 17. 16:27
 26/66 A kérdező kommentje:
Nem akarom másnak oda adni. Ötletet írtak amire reagáltam. Pont az a lényeg, hogy ne süssön mert ehetetlen, rossz és ne pazaroljuk el a dolgokat.
2023. nov. 17. 16:27
 27/66 anonim ***** válasza:
93%
Finoman nem lehet közölni, mert nem fogja megérteni. Legalább öten leírták, hogy őszintén megmondod, hogy nem szeretitek, amit süt, nem fog elfogyni. Nem kell trágárnak vagy durvának lenni, csak nagyon őszintének és határozottnak. Borítékolható, hogy így is vérig fog sértődni, az életkora meg a leírt erőszakossága miatt. Vagy nyelsz tovább és elviseled a pazarlást, és dühöngsz befelé tovább. Mást nem nagyon fog tudni írni senki.
2023. nov. 17. 16:41
 28/66 anonim ***** válasza:
81%

Azért azt is vegyétek figyelembe, hogy a kérdező azt írta gyomorrontást is kaptak már attól, amit a mama sütött. Jobb ha nem adják oda senkinek, biztos ami biztos.

Esetleg lejárt hozzávalókat használ?

Egyébként ha jó nagymama én nem szólnék neki, csak sértődés lenne belőle, és mehetne az ünnepi hangulat a kukába. Dobd ki a sütit aztán kész.

2023. nov. 17. 16:50
 29/66 anonim ***** válasza:
0%
28, látod, azért hajléktalannak odaadná...
2023. nov. 17. 16:54
 30/66 anonim ***** válasza:
66%
kb 60eve így süti a családjának,nekik eddig ez megfelelt, nem hiszem, hogy neked kéne erről felvilágosítani.
2023. nov. 17. 16:55
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!