Ti elvinnétek így a nagyszülőkhöz egész hétvégére hat hetes babátokat?
Hamarosan hat hetes lesz a lányom. A szüleim állandóan mondogatják, hogy menjünk el hozzájuk egy hétvégére, hogy unokázhassanak.
Az a gond, hogy ők sajnos bent dohányoznak a házban, ráadásul elég sokat, fejenként egy-másfél dobozzal legalább naponta. Persze ígérnek fűt-fát, hogy ha lemegyünk, akkor majd kijárkálnak cigizni az erkélyre vagy az udvarra.
De ismerem őket és pontosan tudom, hogy ez max fél napig lesz így (vagy addig se), utána teljes leki nyugalommal fognak rágyújtani a baba mellett. (A terhességem alatt is simán cigiztek mellettem, ha ott voltam náluk, nem győztem ablakot nyitni.)
Ti elvinnétek így a babát látogatóba? Vagy inkább ne menjünk? Lehet ettől baja? Tanácstalan vagyok.
Én is cigiztem a terhesség előtt, és sajnos a szülés után visszaszoktam (nem tudok szoptatni, nincs tejem). De sosem gyújtanék rá a lakásban, nem is csak a baba miatt, hanem egyébként sem tartom ezt jó ötletnek.
És hiába vagyok dohányos, szörnyen zavar anyáméknál a tömény cigiszag, ami árad a bútorokból, falakból.
Én úgy nőttem fel, hogy simán cigiztek mellettem és szerencsére semmi bajom se lett, de a lányomat nem szívesen tenném ki ennek.
Az a gond, hogy anyám így is folyton azzal jön, hogy én túlaggódom a dolgokat és túlféltem a gyereket, mindenre az a válasza, hogy "ugyan már, semmi bajom se lesz tőle". Apám meg annyira erős dohányos, hogy vendégségbe se szívesen megy olyan helyre, ahol nem lehet bent cigizni, állandóan húzza miatta a száját. Szóval kb borítékolni tudom, hogy hiába ígérik meg, akkor is dohányozni fognak bent.
Pedig nagyon szeretnének unokázni, és szívesen is mennék, de semmi kedvem emiatt balhézni velük, meg lebumlizni a babával 120 kilométert, 3-4 óra múlva meg visszautazni.
Én is tennék egy kísérletet de csak akkor ha a házban nincs nagyon cigi szag,mert ha ott büdös van akkor az egész kinti ciginek nincs értelme.
Ha még is mentek abban a percben induljatok haza amint rágyújtanak és gratuláljatok nekik,hogy ennyit nem tudnak megtenni az unkájukért!
Elvinném, de csak ha tényleg nem gyújtanak rá mellette.
Egyébként jobb, ha felkészülsz, a baba minden holmiján érezni fogod a cigiszagot, amikor eljöttök.
Én is elvittem a fiamat a keresztapámékhoz, 6 hónapos volt akkor, nem gyújtottak rá a baba mellett, takarítanak, tiszták, de bútorok kárpitjaiba, plédekbe hamar beivódik a cigiszag. Hiába tettem alá kis plédet, textilpelust, mikor eljöttünk, nem csak a kanapéra terített dolgok, de még a gyerek ruhája is büdös volt.
Nehéz dolog ez... vidd el, aztán majd meglátjátok, hogyan alakulnak a dolgok. Ha mellette akarnak bagózni, hazajöttök.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!