Ti elvinnétek így a nagyszülőkhöz egész hétvégére hat hetes babátokat?
Hamarosan hat hetes lesz a lányom. A szüleim állandóan mondogatják, hogy menjünk el hozzájuk egy hétvégére, hogy unokázhassanak.
Az a gond, hogy ők sajnos bent dohányoznak a házban, ráadásul elég sokat, fejenként egy-másfél dobozzal legalább naponta. Persze ígérnek fűt-fát, hogy ha lemegyünk, akkor majd kijárkálnak cigizni az erkélyre vagy az udvarra.
De ismerem őket és pontosan tudom, hogy ez max fél napig lesz így (vagy addig se), utána teljes leki nyugalommal fognak rágyújtani a baba mellett. (A terhességem alatt is simán cigiztek mellettem, ha ott voltam náluk, nem győztem ablakot nyitni.)
Ti elvinnétek így a babát látogatóba? Vagy inkább ne menjünk? Lehet ettől baja? Tanácstalan vagyok.
Azt csak te tudhatod, hogy képesek e betartani, hogy amíg ott vagytok, nem dohányoznak a lakásban, és alaposan kiszellőztetik. Persze, hogy minden beveszi a cigaretta szagot, de nem mindegy, hogy csak büdös van tőle, csak a szagát érzi, vagy tömény füstöt szív a gyerek. A passzív dohányzás amúgy károsabb, mint az aktív. Beszéld meg velük, hogy ha megteszik, hogy kint dohányoznak amíg ott vagytok, akkor mentek. Ha nem tartják be, hazajössz.
Amúgy számomra nem érthető, hogy dohányos szülők, vagy nagyszülők, hogy képesek a gyerekeket arra kényszeríteni, hogy a füstöt szívják miattuk. Ennyit csak meg lehetne tenni, hogy ahol gyerek van, nem dohányoznak a lakásban. Mondjuk akkor sem kellene, ha nincs, de ez már saját igénytelensége mindenkinek.
Azért nem jönnek, mert Budapesten lakunk, és ők utálják a fővárost. Nem hajlandóak itt vezetni, mert "jaj mekkora forgalom van, stb", buszra és vonatra meg persze nem szállnak.
Na igy meg nyaljanak sót...ha annyira nem akarnak Pesten vezetni akkor jöjjenek el Pestig kocsival, te meg értük mész. Meg lehet ezt oldani de ugy latom hogy a legkisebb erőfeszítésre se hajlandók az unokaert.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!