Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ti elvinnétek így a nagyszülők...

Ti elvinnétek így a nagyszülőkhöz egész hétvégére hat hetes babátokat?

Figyelt kérdés

Hamarosan hat hetes lesz a lányom. A szüleim állandóan mondogatják, hogy menjünk el hozzájuk egy hétvégére, hogy unokázhassanak.

Az a gond, hogy ők sajnos bent dohányoznak a házban, ráadásul elég sokat, fejenként egy-másfél dobozzal legalább naponta. Persze ígérnek fűt-fát, hogy ha lemegyünk, akkor majd kijárkálnak cigizni az erkélyre vagy az udvarra.

De ismerem őket és pontosan tudom, hogy ez max fél napig lesz így (vagy addig se), utána teljes leki nyugalommal fognak rágyújtani a baba mellett. (A terhességem alatt is simán cigiztek mellettem, ha ott voltam náluk, nem győztem ablakot nyitni.)

Ti elvinnétek így a babát látogatóba? Vagy inkább ne menjünk? Lehet ettől baja? Tanácstalan vagyok.

2015. ápr. 17. 09:20
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
85%

Azt csak te tudhatod, hogy képesek e betartani, hogy amíg ott vagytok, nem dohányoznak a lakásban, és alaposan kiszellőztetik. Persze, hogy minden beveszi a cigaretta szagot, de nem mindegy, hogy csak büdös van tőle, csak a szagát érzi, vagy tömény füstöt szív a gyerek. A passzív dohányzás amúgy károsabb, mint az aktív. Beszéld meg velük, hogy ha megteszik, hogy kint dohányoznak amíg ott vagytok, akkor mentek. Ha nem tartják be, hazajössz.

Amúgy számomra nem érthető, hogy dohányos szülők, vagy nagyszülők, hogy képesek a gyerekeket arra kényszeríteni, hogy a füstöt szívják miattuk. Ennyit csak meg lehetne tenni, hogy ahol gyerek van, nem dohányoznak a lakásban. Mondjuk akkor sem kellene, ha nincs, de ez már saját igénytelensége mindenkinek.

2015. ápr. 17. 13:39
 22/26 anonim ***** válasza:
78%

Azért nem jönnek, mert Budapesten lakunk, és ők utálják a fővárost. Nem hajlandóak itt vezetni, mert "jaj mekkora forgalom van, stb", buszra és vonatra meg persze nem szállnak.

Na igy meg nyaljanak sót...ha annyira nem akarnak Pesten vezetni akkor jöjjenek el Pestig kocsival, te meg értük mész. Meg lehet ezt oldani de ugy latom hogy a legkisebb erőfeszítésre se hajlandók az unokaert.

2015. ápr. 17. 14:27
 23/26 anonim ***** válasza:
59%
Én nem mennék. Hat hetes babával pláne! Jöjjenek ők, ilyen kicsi gyerekkel nehogy már te utazgass, amikor ők meg életerősek, mozgásképesek. Még ha a haldokló dédi utolsó lehetősége ez lenne, hogy lássa, de ahogy látom ők bőven el tudnának jönni hozzátok látogatni. Szerintem nekik kell alkalmazkodni, és ha nem érdekli őket ennyire az unokájuk, hogy ezért Budapestre jöjjenek, akkor ennyi.
2015. ápr. 17. 15:38
 24/26 piroska és a farkas ***** válasza:
66%
azért ne haragudjon senki, most a dohányzástol tök fügetlenül, mondhat olyat egy nagyszülő, hogy azért nem megy az unokájához, mert utál a fővárosban vezetni/ vonatra ülni? bakker. Tényleg, hú de baromira akarja látni azt a gyereket. na mindegy.
2015. ápr. 17. 21:34
 25/26 anonim ***** válasza:
Látod en is ezt gondolom/írtam megis lepontoztak.
2015. ápr. 17. 23:20
 26/26 anonim ***** válasza:
55%
És dohányzástól függetlenül nem utaznék órákat egy hat hetes bébivel. Nagyon kicsi még. Nem azt mondom, hogy be kell zárkózni fél évre, de ilyenkor nagyon apró, törékeny, nem mozdítanám ki ilyen nagy útra otthonról, hiszen épp csak eltelt a hat hetes gyermekágy. (Amit nem véletlenül találtak ki...)
2015. ápr. 18. 14:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!