Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ti elvinnétek így a nagyszülők...

Ti elvinnétek így a nagyszülőkhöz egész hétvégére hat hetes babátokat?

Figyelt kérdés

Hamarosan hat hetes lesz a lányom. A szüleim állandóan mondogatják, hogy menjünk el hozzájuk egy hétvégére, hogy unokázhassanak.

Az a gond, hogy ők sajnos bent dohányoznak a házban, ráadásul elég sokat, fejenként egy-másfél dobozzal legalább naponta. Persze ígérnek fűt-fát, hogy ha lemegyünk, akkor majd kijárkálnak cigizni az erkélyre vagy az udvarra.

De ismerem őket és pontosan tudom, hogy ez max fél napig lesz így (vagy addig se), utána teljes leki nyugalommal fognak rágyújtani a baba mellett. (A terhességem alatt is simán cigiztek mellettem, ha ott voltam náluk, nem győztem ablakot nyitni.)

Ti elvinnétek így a babát látogatóba? Vagy inkább ne menjünk? Lehet ettől baja? Tanácstalan vagyok.

2015. ápr. 17. 09:20
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
77%
Elég álszent dolog lenne nem elvinni úgy, hogy te is visszaszoktál. (Most tekintsünk el attól, hogy a gyereknek egyik se tesz jót... Én nemdohányzóként tudom, hogy nem számít, ha csak kint szívod, átitatja a ruhát, a bőrt, nekem a szemem érzékeny rá, szóval érzem, ha valaki bagózott pár perce, és a gyereked is biztosan érzi, csak még kicsi.)
2015. ápr. 17. 10:34
 12/26 anonim ***** válasza:
68%
En nem vinnem. Miert nem jönnek ok, ha unokazni akarnak? Nehogy mar te utazz 120 km-ert egy 6 hetes pici babával. Vagy rossz állapotban vannak a szulök? Mert ha nem betegek, jo állapotban vannak akkor biztos hogy megmondanam, jöjjenek ok.
2015. ápr. 17. 11:11
 13/26 A kérdező kommentje:
Azért nem jönnek, mert Budapesten lakunk, és ők utálják a fővárost. Nem hajlandóak itt vezetni, mert "jaj mekkora forgalom van, stb", buszra és vonatra meg persze nem szállnak.
2015. ápr. 17. 11:15
 14/26 anonim ***** válasza:
51%

# 11

A gyerek is érezheti attól, hogy kicsi, de az egészsége szempontjából nagyon nem mindegy, hogy csak a ruhákba, függönyökbe, bútorokba tb. beivódott dohányfüst szagát érzi, vagy hat hetes csecsemőként a lakásban gomolygó cigarettafüstöt lélegzi be, mert a saját nagyszüleiben nincsen annyi belátás és jóindulat, hogy fontosabb legyen nekik az egészsége, mint a saját kényelmük (mint ahogyan az már magzat korában is így volt).

"Igen elvinném,az anyám még a terhesség alatt sem szokott le,mégis élek."

Egy szülő nem csak a gyerek puszta életben tartásáért tartozik felelősséggel, hanem az egészségéért is.

Az a gyerek is él ismeretségi körben, akinek már óvodás korában súlyos, fulladási rohamokkal járó asztmája alakult ki a két erős dohányos szülő mellett, meg az is, aki a méhlepény rossz vérellátása miatt koraszülöttként jött világra egy olyan anyától, aki a terhessége alatt is elszívott napi másfél doboz cigarettát, és akinek a születése után szó szerint súlyos nikotin elvonási tünetei lettek élete első heteiben, amit orvosilag kezelni kellett.

Van szülésznő ismerősöm, tőle tudom, hogy szülés után a méhlepényen is egyértelműen látszik, hogy dohányzott az anya, sokan meglepődnek, néhányan meg felháborodnak, ha emiatt rákérdez az orvos, hogy hány szálat szívtak el naponta várandósan.

2015. ápr. 17. 11:23
 15/26 anonim ***** válasza:
100%
Dohányzom, de csak kint, gyerekem is van kettő. Nem, nem vinném el. A benti szag beivódik mindenbe, ruhákba is ami rajtatok van. Menjenek el ők.
2015. ápr. 17. 11:39
 16/26 anonim ***** válasza:
81%

Nem vinném ha unokázni akar jöjjön ő. Utálom ha vki bent cigizik, anyukám is amikor megyek hozzá kb 4 órára, otthon 3x kell kimosnom a ruhát mire végre nem lesz büdös. Kislányunkat is kb 1x vittük 1 órára, soha többet még a táskámba lévő dolgok is átvették a szagot. Unokázni akar jön ő.

6 hetesnek 2 napig szívni folyamatosan azt a levegőt... persze tudom sokan cigiznek gyerek mellett mégis felnő... de direktbe kitrnni ennek a gyereket főleg egy ilyen kicsit hát....

2015. ápr. 17. 11:56
 17/26 anonim ***** válasza:
63%

Úgy lenne hiteles a kérdező, ha nem szokott volna vissza szülés után. Valóban nem mindegy, milyen töményen van benne a gyerek, ugyanakkor így is, úgy is passzív dohányos már most (az anyuka miatt, lényegtelen, hogy ő "csak" kint szívja - azt nem tudom, korábban mennyit szívott bent is).

Kérdező, beszéld meg a nagyiékkal, hogy próbálják ők is visszább fogni magukat az unoka kedvéért, ha te megtetted, szellőztessenek sokat, és szoktassák magukat házon kívüli dohányzásra.

Utaztatni pici babát is lehet, sokan megteszik, minket is vittek, nem lett semmi bajunk.

2015. ápr. 17. 12:08
 18/26 anonim ***** válasza:
100%

Kedves Kérdező! Te minden dohányzás után átöltözöl és megfürödsz? Mert bizony, te saját magad is viszed a füstöt a gyermekedre. Én is dohányoztam (már 2 éve nem), és bizony ha kint cigizel akkor is ott marad a ruhádon a hajadon és a bőrödön is.

Én igen elvinném, és gondolom vannak olyan értelmesek a szüleid, hogy nem fognak a baba mellett cigizni. Ha mégis akkor hazamész.

2015. ápr. 17. 12:57
 19/26 anonim ***** válasza:
17%

Nem lesz semmi baja.

Anya végig dohányzott várandósság alatt - apát meg a guta ütögette tőle -, aztán kb. 3-4 éves koromig, mégis 26 vagyok, és egészséges.

Nyilván, ha zavar, mondd meg, de ennyibe nem fog belehalni a kislány...

2015. ápr. 17. 13:12
 20/26 anonim ***** válasza:
77%
Semmiképpen. A gyerekért tartozol felelősséggel.
2015. ápr. 17. 13:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!