Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Hogy lehet idős nagyszülővel...

Hogy lehet idős nagyszülővel megértetni, hogy ne süssön az egész családnak?

Figyelt kérdés

A férjem nagymamája kitalálta, hogy ő mindenkinek meg akarja sütni karácsonyra a bejglit már jövőhéten és addig mindenki fagyassza le. Na most nagyon pazarlás ellenes vagyok és sajnos rettenetesen rosszul süt a nagyanyja. Nekem ne hozza ide a süteményét mert senki nem eszi meg. Múltkor gyomorrontást kaptunk egy másik süteménytől is.

De a férjem nem akarja megbántani amit természetesen megértek. De hiába mondta neki, hogy nem kell mert én is sütök csak erőszakoskodik.

2023. nov. 17. 15:17
1 2 3 4 5 6 7
 31/66 A kérdező kommentje:
Akadj már le erről. Baromi unalmas vagy.
2023. nov. 17. 16:55
 32/66 Maneko ***** válasza:
96%
Hát, az a helyzet, hogy a saját pénzét kb. arra pazarolja el, amire akarja. Ha sütni akar, akkor arra. Ha panaszkodik később, hogy mennyire drága volt minden, akkor emlékeztessétek, hogy direkt szóltatok neki, hogy nem kell sütni. Amúgy egyetértek azzal, aki azt mondta, "így akarja magát hasznosnak érezni", ezzel szeretne részt venni az életetekben. És talán az árakról sem azért panaszkodik, hogy rátok olvassa, hanem ezzel vesz részt a családi kommunikációban. Az nem működhet, hogy valami más feladatot bíztok rá? Mert sok opció igazából tényleg nincs: vagy "hasznossá teszi" magát máshogy, vagy nem szólsz semmit, a bejglit kidobod a kukába (és magadban skandálod, hogy legalább nem a ti tárcátok bánta), vagy szóvá teszed a mama szakácsművészetét, de abból lehet, hogy csúnya sértődés lesz.
2023. nov. 17. 16:56
 33/66 A kérdező kommentje:
Soha nem sütötte a családnak. Idén pattant ki a fejéből ez a zseniális ötlet.
2023. nov. 17. 16:56
 34/66 anonim ***** válasza:
92%
Azt írod,hogy mindenkinek ő akar bejglit sütni. Itt több rokonról is szó van? Ők is ilyen véleményen vannak,vagy csak neked nem ízlik? Mert ha igen,akkor közösen próbáljatok meg valamit kitalálni. Én pl azt mondanám,hogy csak frissen szeretem,ezért karácsony körül fogok neki állni sütni
2023. nov. 17. 16:57
 35/66 anonim ***** válasza:
78%
Sehogy. Anyósom ugyanezt csinálja állandóan, senkinek nem kell, aztán megy a kukába. Férjem néha megsajnálja és hoz tőle kaját, azt fogom és kidobom, nem csinálok már belőle ügyet. Ha nem érti, hát nem érti.
2023. nov. 17. 17:03
 36/66 A kérdező kommentje:
Anyósoméknak nem süt, mert apósom cukorbeteg. A család másik feléről nem tudok, hogy mi a véleményük nem vagyunk velük beszélő viszonyban (apósom testvére-gyerekei).
2023. nov. 17. 17:07
 37/66 anonim ***** válasza:
14%
Valoszinuleg a kerdezo nem tud sutni. es ami szarhoz szokott, amit o sut, azt hiszi az a jo
2023. nov. 17. 17:08
 38/66 A kérdező kommentje:
Valószínűleg tudok sütni ;) de köszi. Nem véletlenül a férjem is az én süteményem szereti.
2023. nov. 17. 17:12
 39/66 anonim ***** válasza:
81%

Kérdező, alapszabály, hogy senkit nem tudunk megváltoztatni. A saját hozzáállásunkon tudunk változtatni. Hozza el a párod a sütiket - kaptál pár ötletet, hogy mihez kezdjél velük -, te pedig írd be a google naptárba, hogy dec. 24-én mamát fel kell hívni és megköszönni a bejglit. (Bízd a párodra. Az ő nagymamája)

Te pedig kattintsd át a gondolkodásodat. Ez a süti, mint karácsonyi ajándék se nagyobb pénzkidobás/pazarlás, mintha beállítana pár kínais alsógatyával vagy egy rakás ócska tusfürdővel.

2023. nov. 17. 17:24
 40/66 anonim ***** válasza:
61%

Add oda a hajléktalanoknak! Ők nyílván szívesen megeszik. A semminél jobb.

Valamiért úgy érzem,te vagy túl szenzitív, válogatós! Szerintem jó az a bejgli. Picit vegyél vissza az arcodból légyszives! Köszönöm!

2023. nov. 17. 17:26
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!