Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Csak az egyik nagyszülő...

Csak az egyik nagyszülő vigyázhat a gyerekre?

Figyelt kérdés

Sziasztok.

A feleségem szerint csak az ő anyja vigyázhat a gyerekre az enyém pedig nem mert egyszerűen nem kedveli . Ezért én sem engedem ,hogy anyós vigyázzon a gyerekre. Inkább megoldunk mindent magunk , de én már érzelmileg teljesen ki készültem . Egyszerűen nem lehet kompromisszumot kötni a feleségemmel , hogy mind a kettő nagyszülő vigyázzon a gyerekre ne csak az anyja . Nyilván engedném hogy anyós vigyázzon a gyerekre ha a feleségem engedné hogy édesanyám is vigyázzon rá. Mi tevő lehetek ? Normális kapcsolat az ilyen ? Érzelmileg teljesen ki vagyok készülve ,hogy ennyire csinálja feleségem a tüzet és megkülönböztetést.

2023. szept. 19. 16:42
1 2 3 4 5 6 7
 11/69 anonim ***** válasza:
84%

Kommunikáció. Mióta megy ez? Ha nincs különösebb oka, a gyereket lehet sajnáni. Nagyon sokat tud nyújtani egy nagyi az unokájának. Tudom, én is nagyi vagyok, és imádok az lenni.

Oldjátok meg valahogy. Megéri.

2023. szept. 19. 18:18
 12/69 anonim ***** válasza:
82%
Ha nincs semmi más oka, hogy a te anyukád nem vigyázhat rá, akkor nem jogos, amit a feleséged művel, a te reakciód meg gyerekes. KB lábon lőttétek magatokat, ha lenne két nagymama, akik önként hajlandók segíteni. Beszéljétek meg!
2023. szept. 19. 18:31
 13/69 A kérdező kommentje:
Rövid sztori annyi hogy a feleségem nagyon rossz természetű és sértődékeny . Bármi olyat mond anya neki ami nem sértésnek szánja ő meg sértődik és gyűlölködik. Nem iszik nem dohányzik egy normális dolgos nő . De ha bármit mond neki anya pl a gyerekkel kapcsolatosan amit segítő szándékkal mond vagy elmondja az en idom be mi volt már az is baj és okoskodás , beleszólás stb . Szóval a feleségem az anyja iránt elfogult nagyon mert az a jó csak amit ő mond v csinál . Édesanyámat meg teljesen el taszítja és utalja holott sut és főzz nekünk ,anyagilag is szokott segíteni . Mindenbe amibe tud csak segít viszont így se jó a feleségemnek. Bele vagyok már fáradva ebbe hogy csak az jó amit a feleségem mond és csinál ,mindneki más hülye csak ő nem .
2023. szept. 19. 18:58
 14/69 A kérdező kommentje:
Bármit mondok a feleségemnek nem lehet vele megbeszélni . Ha engedne en is engednek . De az milyen h pl csak az ő anyja vigyázzon a gyerekre az enyémnek meg kuss?
2023. szept. 19. 18:59
 15/69 anonim ***** válasza:
86%

Oka is van rá? Ha van akkor megértem, ha nincs akkor nem.

Még akkor sem ha csak szimplán nem kedveli. Ha nem bízik benne még akkor is érthető hiszen hogyan bízza a saját gyerekét olyanra akiben nem bízik?

Koszos lakás? Cigi? Alkohol? Cukor cukor hátán? Tömné a picit? Nem illően beszél?

Valami akármi ok, ami miatt nem akarja?

2023. szept. 19. 19:25
 16/69 anonim ***** válasza:
89%

Most olvastam hogy mit írsz.

Szerintem ha elmondja a véleményét anyukád, esetleg azt hogy annó mi volt, az még belefér. (Nekem legalábbis) aztán ami tetszik és hasznosnak gondolom azt megfogadom ami nem azt nem még akkor sem ha 100X hallom.

Viszont ha ráakarja erőszakolni, akkor megértem. Ezt ti tudjátok.

Azt is elhiszem egyébként hogy lehet hogy ilyen a feleséged hogy minden rossz amit más mond..ismerek én is ilyen embert.

2023. szept. 19. 19:28
 17/69 anonim ***** válasza:
58%
Na ez pont elég is amiket leírtál, az én anyósom is ugyan ilyen mindenlében kétkanál típus, a feleséged azért nem engedi oda anyádékhoz mert tudja hogy fittyet hánynak majd az ő számára fontos nevelési elveknek, mert anyuka jobban tudja, mint mindent. Anyádnak lehetne több esze hogy nem szól bele a dolgaitokba, mert semmi köze hozzá,ő felnevelte az övéit most esetleg segíthet nektek, de úgy esélye sincs ha folyton belepofázik. A nők ezt nagyon nem szeretik, de kíváncsi lennék te meddig bírnád cérnával, ha szekrényszerelés közben após beugat a kispadról neked hogy így kéne úgy kéne `segítő szándékkal`,mindezt hónapokig gondolom. Teljesen megértem a feleségedet, hogy ő így tart be anyósnak.
2023. szept. 19. 19:31
 18/69 anonim ***** válasza:
90%

" Bármit mondok a feleségemnek nem lehet vele megbeszélni"- ezek szerint a kérdező is szenved mellette.

Elsősorban a kettőtök viszonyát kell helyrerakni, azután jöhetnek a nagyszülők. Illetve kellett volna még gyerek előtt.....de még most sem késő.

2023. szept. 19. 19:39
 19/69 anonim ***** válasza:
83%
"feleséged azért nem engedi oda anyádékhoz mert tudja hogy fittyet hánynak majd az ő számára fontos nevelési elveknek" Ezzel mindösszesen annyi a probléma, hogy az anyának és az apának pontosan ugyanannyi joga van meghatározni a nevelési elveket, nincs olyan, hogy kizárólag az anya dönt. Ezért célszerű megegyezni. Ha olyan dolgokról van szó, amit az egyik fél engedne, a másik nem, azok bizony nem lehetnek súlyosak. Ha az apát a nagymama felnevelte, az apa jó szívvel engedné a gyereket a saját anyjához, akkor olyan nincs, hogy az anya megtiltja. És fordítva sem. Elhiszem, hogy sokaknak van itt tényleg kotnyeles, beleszólós anyósa, ami idegesítő lehet, de van bőven kontrollmániás anyuka is, aki sajnos nem kisajátítja a gyereket, nem engedi kötődni olyan emberekhez, akiket ő nem kedvel, akár ok nélkül sem. Azért írom ezt, mert ismerek ilyen anyukát, és sajnos tényleg szomorú dolgokat tapasztalok. Akit én ismerek, olyan mértékben túlkontrollálja a gyereket, hogy a gyereknek már viselkedési problémái lettek, az apukát meg beszorította a sarokba.
2023. szept. 19. 20:21
 20/69 anonim ***** válasza:
58%
Na hát kérdező le is írtál mindent.. anyósom is pont ugyanígy azt hiszi, hogy mindent is jobban tud a gyerekemről, mert 40 éve ő anno máshogy csinálta... És ezért nekem is ugyanúgy kell... Aha, kösz, nem.... Azért hadd tudja már az, aki 0/24ben a gyerekkel van, hogy mit, hogy csinál vele, mit szeret a gyerek... Neked meg nem anyuka mellett kéne kiállni, hanem a feleséged mellett, ha már elvileg egy család vagytok és leállítani anyukát, mikor okoskodik, mert gondolom nem az első után húzta fel magát a feleséged, ha meg évek óta ezt hallgatja, akkor épp elég neki innentől egy egy megszólalás is.
2023. szept. 19. 21:11
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!