Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Nagyszülők miért változnak...

Nagyszülők miért változnak meg teljesen az unokával?

Figyelt kérdés
Mikor a saját gyereküket még a 4-es jegyért is keményen megbüntették, az unokának azt mondják a kettesre, hogy nem baj teljesen jó az, a fontos hogy ne 1-es legyen. Az unokára mindent ráhagynak, lassan 10 éve végzi az egyetemet, a saját fiukkal meg évekig nem álltak szóba, mikor nem azt, és nem úgy tanulta ahogy ők akarták.
2023. szept. 13. 15:22
 1/8 anonim ***** válasza:
85%
Nemtudom de ugyanez nalunk is, anyam mindig elvolt hordva szarnak, en meg nagyon el vagyok engedve..
2023. szept. 13. 15:43
 2/8 anonim ***** válasza:
92%
Nem tudom, az én nagyszüleim nem ilyenek voltak.
2023. szept. 13. 16:27
 3/8 anonim ***** válasza:
54%

Ez mindenhol így van. Nagyanyám poénkodott azzal, hogy kapott egy új lehetőséget szülőnek lenni, de ez alkalommal majd nem bassza el. De egyébként tényleg, apámat szíjjal elverték, ha részegen ment haza, engem ágyba fektettek és másnap reggelit készítettek nekem, mire felkeltem.

Már hozzám is teljesen másképp állnak a szüleim felnőttként, mint gyerekként. Kiskamaszként felkeltettek hajnalban, semmi jogom nem volt semmihez, ha most felnőttként ott alszom, akkor szerintem nekem kellene hálásnak lennem, hogy szállást adnak nekem, de egy megbecsült vendég vagyok otthon, aki bármit kizabálhat a hűtőből, és nem keltenek fel akkor sem, ha tízig alszok. Nincs gyerekem, de ha lenne, szerintem a szüleim rommá kényeztetnék, pedig velem kifejezetten szigorúak voltak.

De igazából ez egy nagyszülő fealdata, én emlékszem, milyen jó volt, mikor iskolásként suli után bejárásom volt nagymamámhoz, és ehettem lecsót, vagy rántottát ebédre (mindenkori kedvenc komfortkajáim, mindig én főztem meg a sperhelten), akkor is, ha nem volt otthon, tudtam, hogy csak kinyitom a hűtőjét, és kiveszek belőle azt, amit csak akarok. Ez nekem olyan biztonságérzetet adott, többször felhívtam munkahelyi problémával, vagy állásinterjú előtt, tudtam, hogy nem tud érdemben segíteni, de szükségem volt arra, hogy beszéljek azzal a személlyel, aki feltétel nélkül szeret engem, bármi is történjen.

2023. szept. 13. 23:01
 4/8 anonim ***** válasza:
89%
Hát nálunk fordítva van... Én vagyok engedékenyebb a fiam jegyeit nézve, nem harapom le a fejét egy 4-esért- becsúszott 3-asért.. megnézzük mi volt a gond, gyakorlunk többet és majd a következő jobban fog sikerülni. Erre anyós ha meghallja, hogy 4-es, uramatyám egy 3-as doga is becsúszott, már sutyorog a fülébe, hogy hát mi lesz belőled? Tanulni kell többet! Nekünk: Nem foglalkoztok vele eleget! Mi lesz így belőle?? hát basszus egy boldog ember lesz belőle! Aki nem rettegve jön haza, ha véletlenül nem 5-ös lett a dogája. 9 éves, de már most látszik, hogy őt a humán tárgyak érdeklik. abból nagyon ügyes is, matek nehezebben megy. Ez van. :) Egyértelműen nem matematikus lesz a gyerekből :D De így imádjuk :)
2023. szept. 13. 23:38
 5/8 anonim ***** válasza:
54%
Változnak ők is, megiscsak eltelt pár év, ők is tapasztaltabbak, látják máshogy is lehet, mit rontottak el. Na meg nevelni már nem az ő dolguk.
2023. szept. 14. 09:16
 6/8 anonim ***** válasza:
26%
Nem az ő dolguk nevelni. A legtöbb szülő (jobb esetben) nem azért szigorú, mert ki akar cseszni az emberrel. Hanem maguk is k.rvára be vannak szarva hogy mi van ha elcseszik. A nagyszülőbek meg ugye ez már mindegy, nem az ő felelőssége.
2023. szept. 14. 20:46
 7/8 anonim ***** válasza:
73%
Ez nálunk is így volt. Illetve, apai ágról a nagymamám az nem volt a legjobb anya. Nagymamaként meg a világ összes türelme és kedvessége az övé volt. Velünk kifejezetten jóindulatú volt, de apám mesélte hogy még intézetbe is akarta adni meg mittudomén. Sok rokonnal nem is tartották a kapcsolatot mert mamám nem engedte nekik, meg ilyesmi. Anyai ágról még dédmamám is él, az aranyos volt régen is szerintem. Mamám az velünk is hárpia volt meg anyámékkal is.De pl én az apai nagymamámról se tudtam volna elképzelni semmi rosszat amég apám nem mesélte. Szerintem ez azért van, mert nagyszülőként már örülnek annak ha foglalkoznak velük, és nem azt nézik hogy mi a rossz meg mibe lehet beleszólni meg bármi.
2023. szept. 16. 22:07
 8/8 anonim ***** válasza:
68%

Megvan az a feeling, amikor kivittél egy játékot, és már csak szórakozásból szívatod körbe azt a bosst, amelyikkel lowként még megizzadtál, és végigparáztad a fight-ot, hogy el ne szúrd? Na ez ugyanaz IRL.

Ifjú szülőként az emberben még az él, hogy milyen volt iskolásnak lenni, benő az ember feje lágya, rájön, hogy mégsem csak hülyeséget tanítottak neki. Frissek az első munkával töltött hónapok emlékei, és az, hogy a régi osztálytársak közül ki hova jutott. Ennyi tapasztalat alapján hoznak döntést, hogy hogyan nevelik a gyereket. Emellett igyekeznek minden hibától megóvni a gyereket, amit úgy éreznek, hogy saját maguk beleestek.

Nagyszülőként erre már eggyel messzebbről tekint az ember, nem a saját gyerekkori hibái a friss emlékek, hanem a szülőként megejtett hibák. Az unokával való lazább viselkedés egy kicsit a felismerése annak, hogy a saját gyerekükkel sem kellett volna annyira vaskalaposnak lenni, egyúttal a szülőket, azaz a saját gyerekeiket továbbra is próbálják a saját hibáiktól megóvni, csak ezúttal már a szülőként ejtett hibákról van szó. Emellett a sok év alatt összegyűjtenek egy rakat olyan módszert, amivel szigor nélkül is célt érhetnek a nevelésben, jobban kiismerik az embereket.

Én így látom ezt a jelenséget.

2023. nov. 28. 02:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!