A mai magyar gyermekkorúak és fiatalkorúak kb. hány %-a lehet ilyen szerencsés?
Hogy mindezt meg fogja kapni a szüleitől / nagyszüleitől: „A gyerekeimnek nagyon régen elintéztem, hogy mindkettejüknek legyen egy lakása, kapnak egy autót, és majd beszállok, ha szeretnének vállalkozni valamit.”
( [link] )
#4 Ez azért az ismeretségi körből adódó mintavételi torzítás is lehet.
Teljesen más egy fővárosi magániskolában tanult, gazdasági vagy műszaki egyetemen diplomázott fiatal ismerettségi köre, mint a mélyszegénységben élő, csonka családban nevelkedett, általánosból kibukott funkcionális analfabétának.
Abban talán egyetértünk, hogy kevésbé szőrnyű a helyzet, mint ahogy néhol hallani. Inkább a végletek ilyen szintű eltávolodása lehet problémás ...
Szerintem 10-15% lehet, de nehéz megmondani. Nem gondolnám olyan gyakorinak.
Baráti társaságban 2 lány van,akik lakást kaptak a szülőktől,1 pedig még kocsit is (neki van 2 testvére, ők is megkapták ugyanezeket). 30-as éveik elején járnak.
Az egyetemi évfolyamomban a hallgatók kb.2/3-a dolgozott suli mellett, és nekik a jó 1/3-a úgy élt, hogy a szüleik abszolút nem pénzelték őket,mert nem volt miből. Úgyhogy náluk munka+ ösztöndíjak volt a bevételi forrás.
Munkahelyemen a kollégáim közül (40-50 korosztály) olyan 5 főről tudok,akik minimum 1 lakást terveznek venni a gyerekeiknek, a többieknek nem fog telni rá. 50 fős cég vagyunk.
32N vagyok, se kocsi,se lakás szülők jóvoltából -de önerőből se fog összejönni, a családalapításról is kezdek letenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!