Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Tudtok linkeket magyar versesk...

Tudtok linkeket magyar verseskötetekről és műmesékről? Teljes könyv/kötet érdekel csak.

Figyelt kérdés

Részleteket, verseket, rövid mesét találni google-lal, de én kifejezetten

kötetben, könyvben

keresek magyar gyermeklírát, valamint szintén konkrét szerzőktől származó meseköteteket. IDEGEN NYELVRŐL magyarra FORDÍTÁS IS lehet. :) Ingyenes verzió jöhet.

Akiktől légyszíves, NE:

- Fantasy stílusúakat inkább filmen nézek, könyvben nem olvasok.

- Lázár Ervintől se, légyszíves, mert tőle szinte minden megvan, legtöbb meséje zseniális. :)

- V.D. botcsinálta fiatalúrat a pofátlansága, eredetietlensége miatt mellőzöm elsősorban, hadd ne írjam ki ennek az átkozott plagizálónak, műalkotás-stílustolvajnak a nevét, akit törvényellenes módon is reklámoznak, alaptalanul díjaznak, futtatnak, protekcionalista háttérrel...

A monogram félreértelmezéséért nem vagyok köteles felelősséget vállalni. Ha valaki linkel ilyet is, nem baj, legfeljebb azt nem töltöm le. ;) Vagy ha egyszerre több szerzőre utal a link, és közte van, teljesen jó, letölthetem egyben is, aztán utólag szelektálok. :)

Előre is köszönöm. :)

2016. júl. 19. 22:17
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Lehet, hogy a meket már átbogarásztad, de ha még nem, akkor Andersent ajánlanám.:

[link]

Grimméktől is van fent kötet, de nem tudom, hogy népmesének tekinted-e az ő írásaikat, vagy beszámítod, hogy átdolgozták a gyűjtött meséket, tehát bizonyos fokig saját meséik. Ha ők is megfelelnek, akkor megtalálhatod a kötetüket.

Ezen kívül, ha a mek.oszk.hu keresőjébe a "téma" kategóriába beírod, hogy mese, rengeteg találatot kapsz. Jó része népmese, de azért szép számmal kapsz műmesét és verses mesét is külföldi ill. magyar szerzőktől. (pl. Alice Csodaországban, Öreg néne őzikéje, illetve rövidebb meséket tartalmazó gyűjtemények is vannak köztük stb.)

Ha nem ilyesmikre gondoltál, vagy már átnézted a kínálatát, akkor elnézést.

2016. júl. 20. 00:27
 2/4 A kérdező kommentje:

Köszi, a mek-et ismerem, amint lesz időm, ott fogok nekiállni egyrészt, illetőleg igen, pl pont a két féle Alice meseregényt már megszereztem, igaz, máshonnan van meg.

Tényleg rendi vagy, hogy írtál ötleteket, de valóban félig ezekre gondoltam, félig nem. ;) Minden stimm, de népmeséket NEM gyűjtök. ;) A többi ötleted oké, de valóban a mek-kel kezdtem és amint lesz időm, rendesen ráállok mek-ről gyűjtögetni. Lehet, hogy nem fogalmaztam meg korábban elég pontosan, lehet, hogy az én hibám.

Ha valakinek van még ötlete, netről honnan lehet, a mek-en felül, tehát:

(Rövid) MŰMESE (gyűjtemény)kötet, MESEREGÉNY, és GYERMEKLÍRA KÖTETEK, melyeket keresek, főleg kb 1970-től napjainkig, tehát újabb keletűeket, de lehetnek akár 19. századiak is, mint az Alice mesék.

Leginkább gyermekverskötetekre vadászom, magyar szerzőktől, 1970-től napjainkig.

NEM népmeséket keresek. :)

De mindenképp kösznöm, hasznosakat írtál java részt, ment a zöld mancs. :)

2016. júl. 20. 12:13
 3/4 anonim ***** válasza:

Ágai Ágnes: A titkokat az ujjaimnak mondom el (verseskötet gyerekeknek, szabad versekkel)

Ágai Ágnes: Kamaszságok

Svéd gyermekversek (sajnos nem tudom a kötet pontos címét, több szerzőtől is voltak benne versek, pl. Ingrid Sjöstrandtól - ha érdekel, utánanézek!)

2016. júl. 25. 20:49
 4/4 A kérdező kommentje:
A te válaszodnak is örülök, neked is köszi. :) Aki tud letöltő linket is, mégjobb. :D
2016. júl. 26. 20:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!