Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Milyen nagyszülővel élni?

Milyen nagyszülővel élni?

Figyelt kérdés

Lehetőségünk van a 3 hónapos kislányunkkal a feleségem nagymamájához költözni (idővel majd a házát is megvenni). Jelenleg egy szoba-konyhás albérletben vagyunk, amit lassan kinövünk.

Milyen változásokkal járna ha odaköltöznénk? Tudjuk, hogy alkalmazkodást vár mindkét oldaltól (a mama csendes, kedves, alkalmazkodó). Pozitív és negatív tapasztalatok is jöhetnek. Köszi

2023. szept. 15. 11:46
1 2 3
 1/26 anonim ***** válasza:
88%

Én unokaként nagyon szeretek a nagyimnál lakni amikor tudok.

Arra figyeljetek hogy az idősek nehezen alkalmazkodnak, tehát ha fáj a fejük mert sír a pici, akkor nem arról van szó hogy elege van vagy baja van vele, hanem egyszerűen már nincs ehhez hozzászokva.

Illetve ha házimunkában segítsetek.

2023. szept. 15. 11:55
 2/26 anonim ***** válasza:
89%
Én gyermekkoromban éltem nagyszülővel, tehát édesanyám az anyósával élt együtt. Kettejük kapcsolata volt a legnehezebb, hiába volt jószándékú mindkettő, a sok alkalmazkodás miatt volt köztük nehézség, feszültség néha. Nekem gyerekként inkább ez az előforduló feszültség volt rossz, nem az, hogy csendben kell lenni, stb.
2023. szept. 15. 11:56
 3/26 anonim ***** válasza:
52%
Miért jobb megoldás nála lakni? Mekkora életteretek lenne?
2023. szept. 15. 12:01
 4/26 A kérdező kommentje:
2,5 szoba+konyha
2023. szept. 15. 12:02
 5/26 anonim ***** válasza:
58%

Magyarul fél szobával lenne több.Mivel gondolom a nagyije marad 1 szoba igy nektek 1,5szoba plusz a közös konyha?!

Ez azért nem sűrűn jobb mind ahol eddig éltek.

Unokakènt énis imádtam a mamanál lakni.A lányom is szerintem imádni a dédinel lakni,de ez azért függ a mamától is szerintem.

2023. szept. 15. 12:11
 6/26 anonim ***** válasza:
52%

Nem tudom, egy felnőtt embernek miért kell magyarázni, mennyi konfliktus van ebből általában. Ti nyilván élni akartok valahogy, meg a nagyi is megszokta, hogy ép valahogy, és bármilyen toleránsak vagytok, egy idő után mindkét felét fusztrálni fogja, hogy mindig alkalmazkodni kell.

Mert ő máshogy főz, máshogy takarít, mint ti és satöbbi. Beleszól majd a dolgokba, ti meg nem tehetitek helyre, mert csak nála laktok. Utáni fogjátok.

Menjetek nagyobb albérletbe.

2023. szept. 15. 12:15
 7/26 anonim ***** válasza:
83%
Addig szokott kedves és türelmes lenni, amíg egy olyan megszokásába nem ütköztök bele, amire érzékeny. Utána minden más is kicsit zavarni fogja. Mi nagyobb albit kerestünk, pedig teljesen külön lakrészt kaptunk volna. A család irányítása, állandó figyelme (hova mész, mikor, miért, miért most csinálod ezt vagy azt,stb.) mellett nem ellenkezhettünk volna, hisz ingyen laktunk volna ott. Ezt megelőzve költöztünk máshová.
2023. szept. 15. 12:38
 8/26 anonim ***** válasza:
51%
De miért kell úgy gyereket vállalni, hogy még a minimális, normális lakhatás sem megoldott?
2023. szept. 15. 12:44
 9/26 A kérdező kommentje:
Örökölt lakásban élünk, csak már kicsi lesz.. köszi
2023. szept. 15. 12:57
 10/26 anonim ***** válasza:
39%

Fiatal nőkkel sokszor sokkal nehezebb együtt élni, mint egy nagyival!

Régen amúgyis szokás volt, hogy a gyerekek közül valamelyik az öregekkel maradt és ott is alapított családot. Azért is építették akkoriban azt a sok emeletes házat.

A nagymamámmal éltem le az életem döntő részét. Nagyon kedves, aranyos természetű volt.

Mikor sokáig tévéztem pihenőnapokon, azt mondta: "Bánom is én, ha reggelig is tévézel! Csak vedd lejjebb fiam!". Néhány percre rá már horkolt.

Tiszteletben kell tartani egymást és akkor nincs probléma!

Vállaljátok be! Azért nektek is sokkal könnyebb lesz, ha például beteg lesz a gyerek vagy bármi más dolgotok van és a mama tud vigyázni a gyerekre!

2023. szept. 15. 13:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!