Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Milyen nagyszülővel élni?

Milyen nagyszülővel élni?

Figyelt kérdés

Lehetőségünk van a 3 hónapos kislányunkkal a feleségem nagymamájához költözni (idővel majd a házát is megvenni). Jelenleg egy szoba-konyhás albérletben vagyunk, amit lassan kinövünk.

Milyen változásokkal járna ha odaköltöznénk? Tudjuk, hogy alkalmazkodást vár mindkét oldaltól (a mama csendes, kedves, alkalmazkodó). Pozitív és negatív tapasztalatok is jöhetnek. Köszi

2023. szept. 15. 11:46
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
100%
Tényleg az albérlet vs. panel szinte egyforma szavak, könnyű őket összekeverni. :D
2023. szept. 15. 17:31
 22/26 anonim ***** válasza:
14%

"Mai napig főz rájuk, takarít, kertet rendez, vasaló és a kicsire is vigyáz"

Na, csak ezt a nők 90 %-a nem preferálja, mert érthetően a saját igénye szerint akár takarítani és főzni, meg berendezni a kertet. Fú, de rohadt zavaró lenne, ha nem vezethetném a saját háztartásom...

Mi egyébként anyósomékkal éltünk 10 hónapot, míg készült az otthonunk. Amúgy imádjuk egymást, amolyan anya-lánya kapcsolatban vagyunk, de attól még nem volt jó együtt élni, egyszerűen mert mások a szokásaink, és azért szó szerint mindenben alkalmazkodni, na az baromi fusztráló. Pedig anyósom nem is cseszegetett minket, ha nem tetszett neki valami, csendben maradt (nyilván láttuk rajta, mert ismerjük), mi meg elfogadtuk, hogy az ő háza, ő szabályai, de a végére már kicsit feszült volt a hangulat, mindenki várta a költözést, hogy végre úgy csinálhassa a dolgait, ahogy akarja.

Most mondok egy példát, anyósomék pl. kicsit tisztaságmániások, nyilván mi is szeretjük a rendet, de nem kényszeresen. A komódra semmit nem lehetett lerakni ideiglenesen sem, se egy levelet, se egy kocsikulcsot, mert zavarta őket, apósom folyton háborgott rajta, na most te pl. meddig viselnéd el, ha a feleséged nagyanyja mindennap cseszegetne valami miatt, amiben te nem látsz problémát, ő meg igen?

Egy ennyire idős ember már nem fog alkalmazkodni. Arról nem beszélve, hogy ha lerobban, akkor ti fogjátok ápolni, pelenkázni, mert ott laktok?

2023. szept. 15. 17:34
 23/26 anonim ***** válasza:
25%
Ezért kell megbeszélni, ki mit cisnál pontosan a háztartásban.
2023. szept. 15. 22:08
 24/26 anonim ***** válasza:
59%
23-as, de én pl. nem szeretném, hogy bárki bármit csináljon a háztartásomban, és szerintem a többség se szeretné.
2023. szept. 15. 22:13
 25/26 anonim ***** válasza:
63%
Én 19 évesen költöztem nagyszülőkhöz. Amíg nagypapám élt, minden jó volt. Mióta elment, a mama minden hülyesége rám hárul. (Amit addig a papa hallgatott, és nekem fel sem tűnt.) De egy percig sem bántam meg, nagypapámmal az utolsó pillanatig együtt tudtam lenni, és nekem ő volt a minden, de neki is én voltam az első. És igen, én segítettem mikor leesett a lábáról, stb. De ennyivel tartoztam neki. Pedig mikor beteg lett, mondta, hogy ha úgy gondolom keressünk valami hospice házat. Megkérdeztem, hogy ő akarja ezt, vagy csak engem kímélne. Nem tudtam volna megtenni. Életem legboldogabb 4,5 éve volt. (Az utolsó fél évről nem mondható el, hogy boldog volt, mivel állandó fájdalmai voltak, már 100-as fentanyl-tapasz mellett is) Most nehéz, a mamának semmi nem jó, (a papa halála egyáltalán nem hallotta meg, nem volt szoros kapcsolatuk) mindenbe beleszól, én még mindig nem tudtam feldolgozni, hogy nincs papa. Nem dobom ki a személyes dolgait, pl a kocsiban is ott van a szemüvege, a jegyzettömbje, vagy amit a mama kidobott ruháit, én kiszedtem belőle párat, ami valami eseményhez kötődik, vagy amit nagyon szeretett, és elraktam. (Van saját házam.) Szóval ha a mama olyan természetű, mint nagypapám volt, akkor nem fogjátok megbánni. 🖤
2023. szept. 16. 23:13
 26/26 anonim ***** válasza:
100%
25-ös, bocs, de te az unokájuk vagy, nyilván másképp fognak fogadni, mint azt, aki számukra szinte idegen. Egyedül mentél, nem a pároddal, ráadásul gyerek sem volt. Ne haragudj, őszintén sajnálom a papádat, de a kérdező helyzetében szerintem nem releváns a tapasztalatod, mert nem ugyanaz a háttér. Amúgy sem az unoka szokta ezzel megszívni elsősorban, hanem az unoka férje/felesége.
2023. szept. 18. 12:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!