Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Milyen nagyszülővel élni?

Milyen nagyszülővel élni?

Figyelt kérdés

Lehetőségünk van a 3 hónapos kislányunkkal a feleségem nagymamájához költözni (idővel majd a házát is megvenni). Jelenleg egy szoba-konyhás albérletben vagyunk, amit lassan kinövünk.

Milyen változásokkal járna ha odaköltöznénk? Tudjuk, hogy alkalmazkodást vár mindkét oldaltól (a mama csendes, kedves, alkalmazkodó). Pozitív és negatív tapasztalatok is jöhetnek. Köszi

2023. szept. 15. 11:46
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
85%

'Jelenleg egy szoba-konyhás albérletben vagyunk, '

'Örökölt lakásban élünk,'

Na most melyik? 🤔 ha örökölt akkor el kell adni és nagyobbat keresni hitellel vagy csok-kal kiegészítve.

Nem javaslom. Egy idős ember nehezen tud alkalmazkodni, legyen akármilyen kedves meg csendes. Lakva ismeri meg az ember igazi énjét.

Egy kisbaba nem csendes. Egy idős pedig nyugalomra vágyik.

2 teljesen más generáció fog egymásnak feszülni, ami rengeteg konfliktust fog eredményezni

2023. szept. 15. 13:08
 12/26 A kérdező kommentje:
Bocsi az albérlet helyett panelt akartam írni -.-"
2023. szept. 15. 13:25
 13/26 anonim ***** válasza:
67%
Lehet jó és rémes is. Figyelembe kell venni, hogy ki milyen. Van aki könnyen alkalmazkodik, figyelmbe veszi, hogy az együttélés alatt is adjon teret a másiknak, de olyan is van aki kötekedő, rátelepszik a másikra.
2023. szept. 15. 13:27
 14/26 anonim ***** válasza:
77%

Attól is függ milyen a nagyi. Azért a legtöbb elég rigolyás már, megvannak a maguk kis szokásaik.

Én biztos nem vallalnam be, nemhogy nagyival, semmilyen rokonnal. Engem a nagyszüleim neveltek. Megvolt pl az a szokás, hogy napközben nem szabadott a szobában lenni, csak kint a konyhában, játékom sem lehetett a szobában, minden kint volt. Nyilván ez még régebbi generáció, de ők más világban szocializációdtak.

Egyébként ha tiétek a lakás, miért nem adjatok el és kerestek nagyobbat? Várjatok 1-2 évet, sporoljatok és koltozzetek el.

2023. szept. 15. 13:51
 15/26 anonim ***** válasza:
72%
Tőletek és a mama tol függ. Az én mamám 86 éves és a legkisebb lánya oda alapított családot. Mai napig főz rájuk, takarít, kertet rendez, vasaló és a kicsire is vigyáz. Eszük ágában sincs elkoltozni. Mama tvzget, olvas, szomszédokkal beszélget, vannak konfliktusok de nem az együtt élés miatt, csak vélemény különbség ami természetes szerintem. Én imadnek vele lakni, a legnagyszerubb asszony, csak én nem szolgáltatnam ki magam. Semmi rigolyája nincs. Szóval ilyen is van.
2023. szept. 15. 14:07
 16/26 anonim ***** válasza:
75%

Pozitív: Együtt van a család egy része.

Negatív: Alkalmazkodás (mind 2 részről) általában nehezen szokott működni egy idő után akármennyire is kedves vagy együttműködőek a felek.

Véleményem: Ha már van egy saját "fészketek", ha lehetőség nyílik rá nagyobbra cserélni/bővíteni, kéne inkább.

2023. szept. 15. 15:53
 17/26 anonim ***** válasza:
26%

Bocs, de ez hol örökölt lakás?

"Jelenleg egy szoba-konyhás albérletben vagyunk, amit lassan kinövünk."

2023. szept. 15. 15:58
 18/26 anonim ***** válasza:
69%
Én nem költöznék a nyakára egy üvöltő csecsemővel. Adjátok el ezt a lakást, és használjátok önerőként nagyobbhoz.
2023. szept. 15. 16:13
 19/26 anonim ***** válasza:
87%

Biztos nem költöznék egy idős ember nyakára, ha van lehetőségem saját lakásban élni és azt eladni, nagyobbat venni (igen, akár hitellel is). Ha pedig elmegy a nagyi (kívánom, hogy ez még nagyon soká legyen!), még mindig be lehet költözni akkor.

Mondjuk szerintem csak a magad előnyére próbálod átírni a sztorit, hogy ne mondják azt, hogy kopasz pcsára nem játszunk papás-mamásat, más kontójára meg pláne. Miért merül fel egyáltalán, hogy odamenjetek, önállósodás helyett, ha valóban a tiétek a lakás?

2023. szept. 15. 17:16
 20/26 anonim ***** válasza:
87%
Én gyerekkoromban többnyire csak at láttam, hogy anyám/apám veszedekik mamámmal.
2023. szept. 15. 17:19
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!