Miket kérdeznétek a helyemben?
Arra gondoltam hogy a papámmal készítenék egy fajta 'interjút'.
Nagyon szeret mesélni, okos ember. Sokszor inspirál engem, szeretném írott formában ezeket megörökíteni. 1942-ben született.
Mindenféle dolog érdekelne, a hétköznapibbtól a nagyobb dolgokig.
Miket kérdeznétek? Minél több annál jobb!
Az én nagyszüleimmel olyan videót készítettem,amiben külön- külön interjúvolom őket.Mesélnek a szüleiktől hallott történetekről,a gyerekkorukról,rokonaikról (amolyan életút interjú szerűen) majd mikor mind kettőjüket vettem,elmesélték a megismerkedésüket és az életüket máig.Több hetes program volt,viszont nagyon élveztük :)
Kérdezd őt időrendben a gyerekkoráról,családjáról:szülei,nagyszülei,nagynénik nagybácsik,tesók,unokatesók.Akkori ünnepekről,háborúról, az akkori életről.Véleménye a mai világról.Csinalna e vissza gondolva valamit másképp? Mi volt a legszebb dolog az életében stb... Ami érdekel,vagy amit szívesen elmond.
Attól függ, milyen "egyfajta" interjút. Hatarozd meg a témát. Például 1956 (történelmem) ... Vagy családi élet az 1900as évek közepén.. És akkor a családról. Vagy ha különleges foglalkozása volt akkor arról.
Első mindig a téma meghatározasa.
Nagyon jó ötlet. Én sajnálom, hogy nem tettem meg ezt a szüleimmel. Már csak azért is, hogy maradt volna róluk videó. Mikor már kezdem elfelejteni őket.
Persze írott formában is jó. Lehetne szabadon választott emlék is, ami benne megmaradt valami miatt, emlékezetes és mély érzelmi nyomot hagyott benne az életében. Esetleg történelmi eseményekkor ő hol volt, hogy élte meg, mit csinált akkor, mennyit érzékelt abból, ami végül bekerült a történelemkönyvekbe.
Kedves első 6 válaszoló! Köszönöm az ötleteket, nagyon jók.
Az utolsó válaszolónak pedig üzenem, hogy egy szóval sem írtam hogy nem tudom mit kérdezzek, csupán ötleteket szerettem volna még pluszban kérni. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!