Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Nagymamám haragszik rám, mert...

Nagymamám haragszik rám, mert nem veszem magamhoz. Mi lenne a jó megoldás?

Figyelt kérdés

Nagymamám sokáig a nagynénémmel élt, de év elején sajnos elvesztettük. Nagymamám azóta folyton panaszkodik, hogy magányos. A szomszédban több barátnője lakik, akik átjárnak időnként, de nyilván nem teszi ki az egész napot. Ő nem megy senkihez, mert ő ugyan nem szomszédol.

Mondta, hogy a férjemmel és a két kisfiammal költözzünk hozzá. Mi Budapesten élünk, itt is dolgozunk, ő egy szabolcsi kisvárosban, ahol nincs olyan munka, amit végezni tudnánk. Úgyhogy haragszik, amiért a férjem nem valami kubikos, aki bárhol dolgozhat. Egyébként el sem férnénk nála, mert egy 1,5 szobás háza van.

Panaszkodott, hogy nem bírja már a házimunkát. Rendeljük neki az ebédet, de nem szereti. Mint kiderült, a szomszéd kutyája eszi meg. Felajánlottuk, hogy fizetünk az egyik szomszédasszonynak, hogy takarítson nála, de neki ne mászkáljon senki a házban. Már fizetünk a szomszédnak, hogy kivigye-bevigye a kukát. A favágásért is, de mindenért nem győzünk fizetni.

Többször célzott rá, hogy ő nálunk szeretne lakni. Mi egy 1+2 félszobás albérletben lakunk. Bútorozott, sok fölösleges bútorral. Alig férünk mi is. A tulaj sem enged több lakót. A férjemmel pedig nem jön ki nagymamám, mindenbe beleköt, amot a férjem csinál és próbál ellene uszítani. Az ünnepekre felhoztuk magunkhoz. Szenvedés volt mindenkinek. Ha kérdeztem mit főzzek: neki mindegy. Mikor megfőztem: ő nem szereti azt. Nem is szereti a főztöm. A gyerekek hangosak. Nem akkor kéne őket altatni, amikor szoktam. Miért költünk erre, meg arra.

A higiénai is problémás. A wc-t nem húzza le, kezet nem mos. Mi a cipőt levesszük a bejáratnál, ő képes fél órát mászkálni a szőnyegen sáros cipőben. Ha szóltunk érte, húzta az orrát.

És folyton célozgat, hogy neki elég egy sarok, de őt öregkorára senki nem fogadja be, neki a világon senkije sincs.

2023. jan. 2. 08:31
1 2 3 4 5 6 7
 11/61 anonim ***** válasza:
97%
Önkormányzatnál szociális gondozót próbáljátok neki intézni - már ha hajlandó lenne beengedni.
2023. jan. 2. 09:14
 12/61 anonim ***** válasza:
97%
Sajnos idővel az öregek otthona lesz a megoldás. A leírások alapján biztos nem fog neki tetszeni, de eljön az idő, amikor már tényleg nem tudja ellátni magát. Nem írtad, hány éves, mert ha 60as, akkor lehet, hogy ez az idő még messze van. De ha a 70es évei vége felé jár, akkor szinte egyik napról a másikra bekövetkezhet. Most az lenne a feladat, hogy utána néztek, milyen szóba jöhető otthonok vannak, illetve a gyámság alá helyezés menetének, mert ha elkezd keépülni szellemileg, akkor ezt meg kell majd lépni.
2023. jan. 2. 09:16
 13/61 anonim ***** válasza:
89%
Hasonló nehéz helyzetben vagyok au anyámmal. Nem tudom mi a jó megoldás, ha összeköltöztök, arra még a házasságod is rámehet :( Mi korábban olyan albérletet vettünk ki direkt, ahová jöhetett volna, de meggondolta magát, így mással élünk hárman, 3 főre lett kivéve az albérlet, nem hiszem, hogy a tulaj engedne még 1 főt.
2023. jan. 2. 09:24
 14/61 anonim ***** válasza:
96%
Az kimaradt, hogy fizetjük az albérletet neki külön, rezsit így sokkal drágább, mint egy fedél alatt. Teljesen kétségbe vagyok már esve, a betegsége miatt nehezen elviselhető lett, otthonba sosem menne, és pénzünk sem lenne rá.
2023. jan. 2. 09:25
 15/61 A kérdező kommentje:

Otthonba nem menne. Szóbakerült, jött a panaszkodás, hogy el akarjuk tenni láb alól, mert bármelyik ismerőse otthonba ment, meghalt.

Az még megfelelne neki, hogy egy kis lakást bérelni a közelünkben. De az ő nyugdíja értelemszerűen kevés rá. Én gyeden vagyok, a kisebbik fiam 8 hónapos, nem dolgozom most. Anyagilag nekünk sem fér bele, hogy két pesti albérletet tartsunk fent.

2023. jan. 2. 09:34
 16/61 anonim ***** válasza:
98%
Senki kedvéért nem borítanám fel a párkapcsolatomat és a saját nyugalmamat.
2023. jan. 2. 09:42
 17/61 anonim ***** válasza:
94%
Nehogy magadhoz vedd. Van neki háza, lenne neki segítsége (de téged szemelt ki ehelyett,mert te tűröd, ahogy gyötör), ti is támogatjátok, de ezt nem becsüli, sőt, bicskanyitogatóan bánik a munkátokkal, a ferjeddel, a gyerekeitekkel és veled is. Sajnos nem becsül téged. Neki az unoka cselédet jelent. Ne tedd tönkre az életed. Olvass utána a narcisztikus személyiségzavarnak, mert valószínűleg rá fogsz ismerni a nagymamádra. Vagy beszélj egy pszichológussal, hogy hogyan tudod elhárítani a húzásait anélkül, hogy tönkremennél bele. Nem szabad alávetni magad, mert tönkre fogja tenni az életed. Óriási red flag!
2023. jan. 2. 09:43
 18/61 anonim ***** válasza:
98%
Ha magatok mellett (a környéketeken) bérelnétek lakást, ugyanúgy nyafogna, hogy miért nem ülsz nála egész nap, vagy miért nem ülhet a nyakatokon egész nap. Ne csinálj ostobaságot!
2023. jan. 2. 09:46
 19/61 anonim ***** válasza:
98%

A néni maradjon ott ahol van. Ez borzasztó amiket leírtal. Mi elhoztuk a most 82 éves nagyit Szabolcsbol Budapestre, de vele nincs semmi probléma, nem nyavalyog, intézi magát, aranyos kedves, a közelünkben lakik, nem velünk.

Meg így se mertem volna vele összeköltozni, hogy egy tündér, de ő sem akart halistennek, felmerte, hogy az senkinek sem lenne komfortos, neki sem.

2023. jan. 2. 10:09
 20/61 anonim ***** válasza:
97%
Menjen otthonba,a magányossága megoldódik. Biztos nem venném magamhoz, főleg ha ilyen erőszakos és nem veszi észre magát.
2023. jan. 2. 10:22
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!