Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Hogy szoktattátok le a nagyany...

Hogy szoktattátok le a nagyanyátokat arról, hogy ne beleskedjen, ásalkodjon?

Figyelt kérdés
Eljön nagyanyám hozzánk, és az egész napot itt tölti ha itthon van valaki. Ez neki a hobbi, időtöltés, hogy eljön és mindenbe beleugat. A tojás sárgáját se nagyon tudja szétválasztani a fehérjétől, de előszeretettel magyaráz, hogy én hogy vágjam a tortalapot, meg milyen sűrűre csináljam a krémet. Mondom neki, hogy ne nyaljon bele bagós kézzel mindenbe, és nyalogasson mindent meg, mert nekem ez gusztustalan. Ma pl csináltam karamell szószt, elfordultam egy percre, már felszisszent, hogy végig égette a nyelvét vele. Hát mondom nyilván a karamell fel van forrva, pláne frissen. Verem a habot, még kész sincs, már kéri a habverőt, hogy nyalja le. Jön a kritizálás, hogy ez túl sok benne, a barátnője így, a barátnője úgy csinálja, a végén még azért mindent bezabál. Most az az új hepp, hogy a kutyánk végigugatja a napot ha itt van, mert ő is utálja nagyanyám. Apám még rázós nyakörvet tett a kutyára, ha ugat megüti vele a kutyát!!! Mert nagyanyámat zavarja az ugatás!!! Szegény kutya meg se nyikkan a saját házunkban, én sírni tudnék annyira sajnálom!!! Én legszívesebben nagyanyámra tenném a nyakörvet, ő se tud viselkedni, gyűlölöm a jelenlétét is!! De neki ugye megvannak a jogai. Ma már akkor itt volt, mikor felkeltem, mert apám beengedte, a hangjára keltem, már sírni tudtam volna, elrontja az ember egész napját. Én úgy szoktam, hogy bezárkózok és csendben vagyok, hadd álljon a kapuban, meg hívogasson, de szerintem durva, hogy nem lehet csinálni az embernek a dolgát ahogyan akarja. Hogy szoktassam le róla, hogy idejöjjön napi időtöltésként, pláne ne dumáljon mindenbe??

2022. febr. 12. 11:11
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
100%
És ha a mama odaköltözne, Te meg a mama házába?
2022. febr. 12. 12:16
 12/32 anonim ***** válasza:
100%
11-es, akkor a mama a saját házába járna vissza, más településen lakva kerülheti csak el a kérdező a mama mindennapos átjárkálását.
2022. febr. 12. 12:32
 13/32 anonim ***** válasza:
26%

"apám beengedte"

Még szép, hogy beengedheti a saját anyját a saját házába. Miért nem költözöl el, ha nem jó ott neked?

2022. febr. 12. 13:34
 14/32 anonim ***** válasza:
84%
Egyenlőre allj a sarkadra,és mondd meg ami neked nem tetszik. Nem kell tűrnöd olyan dolgokat,amihez semmi köze. Én pl képes lennék kidobni a szeme előtt a tortát,ha azt látnám,hogy belenyal. Ezt hidd el,csak egyszer kellene megcsinálni. Többet a konyha közelébe se menne.
2022. febr. 12. 13:36
 15/32 anonim ***** válasza:
15%

"el fogok költözni később, de azt már akkor tervezem, ha befejezte az iskolámat,és komoly munkahelyem lesz, amivel megéri költözni"

Ja, értem. Tehát egyelőre nem éri meg elköltöznöd. Akkor ez van. Te választod saját magadnak minden egyes nap, amikor úgy döntesz, hogy ma még nem költözöl.

2022. febr. 12. 13:36
 16/32 anonim ***** válasza:
94%

"csak egyszer kellene megcsinálni. Többet a konyha közelébe se menne."

Ennyire azért ne legyél naív. :)

2022. febr. 12. 13:38
 17/32 A kérdező kommentje:

Azért engedi be, mert utána ott hagy vele 🤣 mondom ő sem viseli el.

Ha meg a mondandómból nem tűnt még fel, én meg a lánya vagyok, akié a ház fele, tehát ilyen családiviszonyok szempontokba ne is menjünk bele, mert nekem még mindig több keresni valóm van a házamban, aki takarítják, meg főz süt benne.

2022. febr. 12. 13:40
 18/32 anonim ***** válasza:
85%

#14, Még szép, hogy beengedheti a saját anyját a saját házába.

A "beengedi, mert az anyja" és a hagyja, hogy "egész nap a nyakukon üljön" között rengeteg átmenet van.

2022. febr. 12. 13:40
 19/32 anonim ***** válasza:
85%
Legyél vele határozott és agresszív! Kertelés nélkül ordíts vele, ne engedd be, ha meg apád beengedi, az első illetlenségnél zavard haza, de minimum el onnan, ahol te vagy. Érezze, hogy nem félsz tőle. Ha unatkozni fog nálatok is, nem fog jönni, mert nem lesz neki érdekes.
2022. febr. 12. 13:43
 20/32 A kérdező kommentje:

Aki takarítja* (én)

#15 ebben a házban is benne van a részem, nem érzem úgy, hogy nekem kéne kelletlenül érezni magam. Akkor se kéne, ha nem lenne benne, mert sokan laknak úgy is otthon.

A kutya meg egész nap fekszik, lehetett fejjel, és akkor itt örül neki nagyanyám, hogy milyen okos

2022. febr. 12. 13:45
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!