A most 65-70 éves korosztály esetében gyakoribb volt,
hogy szüzen házasodtak?
Ha pl. 17 évesen elkezdtek járni valakivel, és 24 évesen
házasodtak össze, azokban az években már éltek
szexuális életet?
Ha 17 évesen kezdtek el járni, akkor nem 24 évesen házasodtak, hanem 18 évesen.
ma 14:40
Általában nem vártak éveket ismerkedéstől a házasságig. Ha ismerkedés után mondjuk 3 hónappal teherbe esett a lány, gyorsan összeházasodtak. A másik meg hogy természetesen dugtak ők is tiniként, ugyanúgy voltak tiniterhességek, abortuszok meg minden. Minden nagymama tud példát olyanra, akit anno a bálban és hasonló helyeken csináltak fel. Anyám korosztálya (60-65 évesek) falun már simán házas volt 16-17 évesen, szeme se rebbent senkinek ha terhesek is lettek. Sőt az első gyerek osztálytársaim szinte mind az anyjuk 17-18 éves korában születtek.
ma 14:42
3/26 A kérdező kommentje:
1:nekem konkrétan vannak értelmiségi ismerőseim, akik 17, 18 éves koruktól együtt voltak, de csak 22, 23 évesen házasodtak.
Lehet az egyetem miatt??
Ők akkor valószínűleg dugtak korábban?
Ok, kérdező, nekem meg olyan van, aki sosem volt hazas. A nagy átlag nem várt éveket a házassággal anno.
ma 14:50
Aha, peeeersze..
Dédimet is azért kellett 16 évesen férjhez adni mert malmoztak a szalmabálában...
Az anyja fosott hogy terhes marad uh inkább megvolt a lagzi🤣
Anyum 65 éves, rohadtul nem szüzen mentek férjhet, azért az mar a 70es 80as évek voltak, nem 1920.
ma 15:04
1920-ban sem szűzen mentek férjhez. A szüzesség dolog inkább a gyerek miatt volt kívánatos. A védekezés nem volt tökéletes, vigyázni kellett.
ma 15:08
A szüleimről tudok írni / beszélni. Bár már egyik szülőm sem él, most 2025-ben. Édesapámat 2011-ben vesztettem el, édesanyámat meg 2024-ben vesztettem el. Szüleim 1976 októberében házasodtak össze! Én csak 1977 augusztusában születem. Tehát a házasságkötés időpontjában én még megse fogantam. Vagyis a szüleim szüzen házasodtak össze. De ez akkoriban (1976-ban) még természetes volt. Igen az 1970-es, és az 1980-as években még az volt a természetes, hogy előbb volt a házaságkötés és csak azután jöttek a gyerekek. Ma már nem is divat a házaságkötés! Csak úgy össze állank és csak élettársi viszonyban vannak és kész. Aztán ha lesz gyerek, akkor döntenek hogy össze házasodnak.
ma 15:13
Nem hát, esetleg még az olyen nagyon elit, felsőbb osztályú lányoknál el tudom képtelni hogy a gardedám figyelt és nem volt lehetőség.
De a paraszti rétegnél volt hely is, lehetőség is, tomboló hormobok is.
Dédi 1890ben született, és ö se szűzen ment férjhez, es nem volt kiugróan fiatal se 16 évesen.
Annyi hogyha megvolt a baj, sos lagzi, a baba meg sajnos ,,koraszülött".
ma 15:13
Ük-ükmama leányanyaként szült 2 gyereket, aztán pár ev múlva a harmadik gyerek születése után már el is vette valaki. 🤣
ma 15:19
"Tehát a házasságkötés időpontjában én még megse fogantam. Vagyis a szüleim szüzen házasodtak össze"
Azt azért ugye tudod, hogy attól, hogy akkor nem volt terhes anyad, még egyáltalán nem biztos hogy szüzek voltak
ma 15:23
Kapcsolódó kérdések: