Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » A most 65-70 éves korosztály...

A most 65-70 éves korosztály esetében gyakoribb volt, hogy szüzen házasodtak? Ha pl. 17 évesen elkezdtek járni valakivel, és 24 évesen házasodtak össze, azokban az években már éltek szexuális életet?

Figyelt kérdés
Az ő idejükben is ment a szex a randik alatt, vagy erkölcsösebbek voltak?

ma 14:21
1 2 3
 1/26 anonim ***** válasza:
98%
Ha 17 évesen kezdtek el járni, akkor nem 24 évesen házasodtak, hanem 18 évesen.
ma 14:40
 2/26 Metionin ***** válasza:
81%
Általában nem vártak éveket ismerkedéstől a házasságig. Ha ismerkedés után mondjuk 3 hónappal teherbe esett a lány, gyorsan összeházasodtak. A másik meg hogy természetesen dugtak ők is tiniként, ugyanúgy voltak tiniterhességek, abortuszok meg minden. Minden nagymama tud példát olyanra, akit anno a bálban és hasonló helyeken csináltak fel. Anyám korosztálya (60-65 évesek) falun már simán házas volt 16-17 évesen, szeme se rebbent senkinek ha terhesek is lettek. Sőt az első gyerek osztálytársaim szinte mind az anyjuk 17-18 éves korában születtek.
ma 14:42
 3/26 A kérdező kommentje:

1:nekem konkrétan vannak értelmiségi ismerőseim, akik 17, 18 éves koruktól együtt voltak, de csak 22, 23 évesen házasodtak.

Lehet az egyetem miatt??

Ők akkor valószínűleg dugtak korábban?

ma 14:48
 4/26 anonim ***** válasza:
95%
Ok, kérdező, nekem meg olyan van, aki sosem volt hazas. A nagy átlag nem várt éveket a házassággal anno.
ma 14:50
 5/26 anonim ***** válasza:
94%

Aha, peeeersze..

Dédimet is azért kellett 16 évesen férjhez adni mert malmoztak a szalmabálában...

Az anyja fosott hogy terhes marad uh inkább megvolt a lagzi🤣

Anyum 65 éves, rohadtul nem szüzen mentek férjhet, azért az mar a 70es 80as évek voltak, nem 1920.

ma 15:04
 6/26 anonim ***** válasza:
93%
1920-ban sem szűzen mentek férjhez. A szüzesség dolog inkább a gyerek miatt volt kívánatos. A védekezés nem volt tökéletes, vigyázni kellett.
ma 15:08
 7/26 anonim ***** válasza:
24%
A szüleimről tudok írni / beszélni. Bár már egyik szülőm sem él, most 2025-ben. Édesapámat 2011-ben vesztettem el, édesanyámat meg 2024-ben vesztettem el. Szüleim 1976 októberében házasodtak össze! Én csak 1977 augusztusában születem. Tehát a házasságkötés időpontjában én még megse fogantam. Vagyis a szüleim szüzen házasodtak össze. De ez akkoriban (1976-ban) még természetes volt. Igen az 1970-es, és az 1980-as években még az volt a természetes, hogy előbb volt a házaságkötés és csak azután jöttek a gyerekek. Ma már nem is divat a házaságkötés! Csak úgy össze állank és csak élettársi viszonyban vannak és kész. Aztán ha lesz gyerek, akkor döntenek hogy össze házasodnak.
ma 15:13
 8/26 anonim ***** válasza:
90%

Nem hát, esetleg még az olyen nagyon elit, felsőbb osztályú lányoknál el tudom képtelni hogy a gardedám figyelt és nem volt lehetőség.

De a paraszti rétegnél volt hely is, lehetőség is, tomboló hormobok is.

Dédi 1890ben született, és ö se szűzen ment férjhez, es nem volt kiugróan fiatal se 16 évesen.

Annyi hogyha megvolt a baj, sos lagzi, a baba meg sajnos ,,koraszülött".

ma 15:13
 9/26 anonim ***** válasza:
96%
Ük-ükmama leányanyaként szült 2 gyereket, aztán pár ev múlva a harmadik gyerek születése után már el is vette valaki. 🤣
ma 15:19
 10/26 anonim ***** válasza:
93%

"Tehát a házasságkötés időpontjában én még megse fogantam. Vagyis a szüleim szüzen házasodtak össze"

Azt azért ugye tudod, hogy attól, hogy akkor nem volt terhes anyad, még egyáltalán nem biztos hogy szüzek voltak

ma 15:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!