A mai 30-40-es korosztály vajon már vállalni fogja a felelősséget azért, ha rossz kapcsolata lesz a felnőtt gyermekével?
Azt látom, az idősebb generációk még mindig abban a világban élnek, ahol a szülőt tisztelni, látogatni, szeretni kell akkor is, ha amúgy az illető mocsok rossz szülő volt. Mert "csakazanyám" és hasonlók, és természetesen a mai fiatalokkal van a baj, mert önzőek, lesz*rják a szüleiket, pedig azok biztos mindent megtettek értük, tudjátok, a szokásos szöveg.
Több idős szülökről szóló cikk alatt is olvastam ilyen kommenteket, hogy anya csak egy van, meg hogy mennyi rossz gyerek van, aki nem foglalkozik a szüleivel, pedig azok biztos szerették. Persze, biztos.
De manapság ugyebár inkább az dívik, hogy a gyerek nem akart megszületni, ergo nem tartozik hálával és nincs kötelessége, ha jó szülei voltak, úgyis foglalkozik majd velük szimplán szeretetből. De vajon a mai 30-asok, akik ezt vallják, 20 év múlva elismerik majd, ha ők maguk rossz szülők voltak?
Szerintem nem feltétlenül. Most is jellemző, hogy felmentik magukat. Oké tökéletes szülő nincs, mártírnak sem kell lenni, de azért láttam rá példát, ahol vaskosan a szülő miatt volt egy probléma, és az mégis úgy tett, mintha rendben lenne, nem rajta múlna.
Azt meg családon belül is láttam, hogy attól, hogy felismerem a szüleim hibáit, még nem azt jelenti, hogy észreveszem magamon is a hozott, rossz mintát.
Sok helyen megy a nagy kijelentés, hogy én aztán nem leszek olyan apa/anya, mint a szüleim, aztán a francokat nem.
Szerintem jobb lesz, mert ez a generáció már a neten nőtt fel.
A 60+osok meg tudatában sincsenek annak, ha mérgező szülők voltak, mert erről sehol nem olvastak, amikor ők voltak fiatal szülők, sőt nem is foglalkoztak a gyerekkel sokan, csak felnőtt és kész. . .
És ezeket a fiatalokat ilyen követelőzőre felnevelő szülőknek hol a felelőssége, hmm? 🙃
Hát persze. Látom te is egy önreflexióra képtelen szülő vagy, aki másra hárít. 😉 Aki normális értékrendet kap a szüleitől, azt nem tudják annyira befolyásolni. Csak azt, akit a szülei - érdemi figyelem helyett - csak tárgyakkal halmoztak el, ezzel enyhítve a bűntudatukat, hogy nem foglalkoztak vele. Aztán csodálkoznak, hogy milyen lett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!