Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Hogy szoktattátok le a nagyany...

Hogy szoktattátok le a nagyanyátokat arról, hogy ne beleskedjen, ásalkodjon?

Figyelt kérdés
Eljön nagyanyám hozzánk, és az egész napot itt tölti ha itthon van valaki. Ez neki a hobbi, időtöltés, hogy eljön és mindenbe beleugat. A tojás sárgáját se nagyon tudja szétválasztani a fehérjétől, de előszeretettel magyaráz, hogy én hogy vágjam a tortalapot, meg milyen sűrűre csináljam a krémet. Mondom neki, hogy ne nyaljon bele bagós kézzel mindenbe, és nyalogasson mindent meg, mert nekem ez gusztustalan. Ma pl csináltam karamell szószt, elfordultam egy percre, már felszisszent, hogy végig égette a nyelvét vele. Hát mondom nyilván a karamell fel van forrva, pláne frissen. Verem a habot, még kész sincs, már kéri a habverőt, hogy nyalja le. Jön a kritizálás, hogy ez túl sok benne, a barátnője így, a barátnője úgy csinálja, a végén még azért mindent bezabál. Most az az új hepp, hogy a kutyánk végigugatja a napot ha itt van, mert ő is utálja nagyanyám. Apám még rázós nyakörvet tett a kutyára, ha ugat megüti vele a kutyát!!! Mert nagyanyámat zavarja az ugatás!!! Szegény kutya meg se nyikkan a saját házunkban, én sírni tudnék annyira sajnálom!!! Én legszívesebben nagyanyámra tenném a nyakörvet, ő se tud viselkedni, gyűlölöm a jelenlétét is!! De neki ugye megvannak a jogai. Ma már akkor itt volt, mikor felkeltem, mert apám beengedte, a hangjára keltem, már sírni tudtam volna, elrontja az ember egész napját. Én úgy szoktam, hogy bezárkózok és csendben vagyok, hadd álljon a kapuban, meg hívogasson, de szerintem durva, hogy nem lehet csinálni az embernek a dolgát ahogyan akarja. Hogy szoktassam le róla, hogy idejöjjön napi időtöltésként, pláne ne dumáljon mindenbe??

2022. febr. 12. 11:11
1 2 3 4
 1/32 anonim ***** válasza:
95%

Mond meg neki!

Mama, ne kritizálj, ha a barátnőd jobban tudja, menj oda!

Mama nem vagyok még kész, majd ha elkészült odaadom!

Mama most nem alkalmas h itt legyél. Menj haza mert dolgom van!

Mama, ha zavar a kutyaugatás menj oda ahol nem hallod. Haza!

2022. febr. 12. 11:19
 2/32 anonim ***** válasza:
86%

Először vedd le a kutyáról a nyakörvet, mert ez állatkínzás. Vidd el jó messzire dobd ki.

Nem opció, hogy elköltözz?

Ha a szüleid nincsenek otthon úgy se tud bemenni, akkor ne engedd be. Mi jogon szól bele mit hogyan , a te házad a te szokásaid. Engedd el.

2022. febr. 12. 11:20
 3/32 A kérdező kommentje:
Már arra is gondoltam, hogy névtelenül kihívok állatvédőket, mert apám is emeletes barom, anyukáért mindent... Én nem nézek el mindent anyunak,pedig 22 éves vagyok. Csak anyu jobb fej, normálisabb mint ez a nő.
2022. febr. 12. 11:24
 4/32 A kérdező kommentje:
És mielőtt valaki írja, hogy lehet elköltözni, fele a háznak az enyém, fele apué. Ugyanúgy beletettem a pénzem.
2022. febr. 12. 11:28
 5/32 anonim ***** válasza:
59%
attól hogy valaki MÁR nem főz, még tudhat főzni. A nyalakodás.. hát, fúj.
2022. febr. 12. 11:36
 6/32 anonim ***** válasza:
76%
Es meddig akarsz apaddal lakni? Foleg ha o is barom... miert fektettel bele olyanba penzt, ami szinte felesleges? Tenyleg a koltozes lenne a megoldas, oke hogy van tulajdonreszed, de akkor meg valaszd valahogy kette a hazat, udvart, mint egy ikerhazat, aztan az a te lakreszed, nem mehet be keretlenul se a mamad, se apad.
2022. febr. 12. 11:37
 7/32 A kérdező kommentje:

"MÁR nem főz," sosem főzött.

6-os, el fogok költözni később, de azt már akkor tervezem, ha befejezte az iskolámat,és komoly munkahelyem lesz, amivel megéri költözni. Egyébként mondtam már apámnak, hogy fizessen ki, veszel egy kisebb házat, valahol egy panelt, és akkor költöztesse ide mamát. Mert amúgy ő is ki nem állhatja, csak tűr, mert fél a nagy pofáját gyermekkora óta.

2022. febr. 12. 11:50
 8/32 A kérdező kommentje:
Veszek*
2022. febr. 12. 11:51
 9/32 anonim ***** válasza:
100%
Ha apád fél tőle, úgy neked kéne kinyitani a szádat és megkérni, hogy ne nálatok meressze álló nap a seggét. Max. egy fél napig rikácsol és megsértődik, de azt ki lehet bírni.
2022. febr. 12. 12:05
 10/32 anonim ***** válasza:
100%
7-esre: Ne apáddal beszélj erről, hanem a mamát bizgasd fel, hogy ha apád kifizeti a te fél házadat neked, akkor a mama a helyedre beköltözhetne, és mindig apáddal lehetne. Te meg elhúznál a kutyával együtt, de ezt már ne mondd neki.
2022. febr. 12. 12:15
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!