A főnököm nem engedi, hogy elutazzak a nagymamámhoz akinek megvannak számlálva a napjai, mit tegyek?
38!
15 nappal korábban kell a szabadságot kikérni
"El kellene utaznom külföldre, legalább 1 hétre, hogy még láthassam a nagymamámat, meg ő is nagyon vár." - ez neg személyfüggő is lehet.
Mert sokan hosszúhétvége alatt megnéznek egy számukra érdekes új város, én meg 7-10 napot a város méretétől is változóan, de minimum ennyit rá szánok.
Három napra, meg max. hazalátogatok a szülőhelyemre.
43!
Közeli hozzátartozó halál a eseten 2 nap extra szabadság jár a munka torvenykonvye alapján.
Menj ki a nagymamádhoz! Egyik ismerősömet temetésre nem engedték el, végigdolgozta az egészet sírva, és utólag bánta meg, hogy nem mert hátat fordítani. És ő neki nem rokona volt, hanem egy közeli ismerős. Gondold át, mit éreznél, ha elszalasztanád az utolsó lehetőséged, hogy láss valaki olyat akit szeretsz, és egy f@sz főnök miatt végigdolgoznád az egészet... Aztán csak kapnád a hírt, hogy ez meg ez történt... Ja, és azzal számolj, hogy valószínűleg a temetésre sem fog elengedni.
Undorító komolyan mondom, nagyon sajnálom, hogy ilyen helyzetbe kerültél, de az emberi értékek, és a lelked épsége fontosabb, pláne mint egy ilyen főnök.
Ha kimész, és esetleg ki nem rúg, és stabil lábakon állsz (könnyen tudsz munkát váltani), válts rögtön.
Igen munkahelyed lehet ezer ( ha nem is olyan jó hanem alacsonyabb szintű) de én nemtudnék ezzel a tudattal élni, hogy nem mentem ilyen helyzetben. Ha szereted és fontos a nagymamád menj.
Ha a főnök ilyen természet mint kiderült (kötekedős és lelketlen) lehet ha nem ebbe,akkor beleköt masba ...akkor meg mégjobban bannad ha nem mentél!!
Már mindent leírtak előttem, de még egy aspektus itt van: én már csak azért is elmennék a cégtől egy ilyen ultimátum után, mert rég itt az ideje, hogy az ilyen fszarc főnökök kihaljanak a céges (nemlétező) kultúrából.
Ha mindenki meghunyászkodik, azzal igazolják a fzoskodásukat, ellenben, ha az első ilyen gcizésnél feláll a munkavállaló, ő meg kereshet és taníthat be újakat, egy idő után meggondolja, hogy visszavegyen az arcából.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!