Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogy válasszak a szüleim...

Hogy válasszak a szüleim ajánlata és a barátom között?

Figyelt kérdés
Lett egy párom, akit a szüleim nem kedvelnek több okból kifolyólag. Az egyik, hogy idősebb, és miattam adta be a válópert... Tudom, én sem vagyok magamra büszke emiatt, nem kell a savazás most. A szüleimmel két hete nem beszéltem, vasárnap együtt ebédeltünk (hárman). Mondták, hogy gondolkoztak sokat, és belemennének abba, hogy elvégezzek Angliában egy egyetemet. Ez régi vágyam, de mivel nagyon féltettek egész életemben, sosem mentek bele, mondván "messze van", és anya nem bírna ki éveket nélkülem. Tudom, hogy megállnám a helyem, mert éltem huzamosabb ideig külföldön (hónapokra kell gondolni, nem évekre), és úgy érzem, hogy azok voltak életem legjobb időszakai. Normálisan beszélgettünk, nem volt vita és tényleg a fellegekben voltam, hogy ezt így felajánlották. Viszont mikor elmondtam a páromnak, ő nem örült... Kiakadt, hogy én képes lennék itthagyni, és hogy szerinte ezt visszautasítani nem akkora dolog, mert ő a családját dobta el miattam. És hogy a szüleim ezt azért csinálják, hogy minket szétválasszanak, képtelen elhinni, hogy akár csak fontolóra veszem a dolgot. Meg hogy ő kinőtt a távkapcsolatokból. De nem kéne hónapokat külön lennünk, a legjobb barátnőmnek a barátja Olaszországban tanul, egyik héten a srác jön haza, a másikon a barátnőm repül ki hozzá, hetente minimum 3 napot együtt töltenek. Nem a világ végére utaznék, hogy 3 átszállással kelljen jönnie. Összvesztünk, mert szerinte az nagy áldozat, hogy egy rossz házasságból kilépett, szerintem pedig szemétség, hogy elvárná, mondjak le az egyik nagy álmomról. Inkább támogatnia kellene, nem visszafogni. Szerinte ha szeretném igazán, akkor mellette akarnék lenni, jöhetnének a szüleim bármilyen ajánlattal.
2019. febr. 19. 12:13
1 2 3 4 5 6 7
 11/61 anonim ***** válasza:
26%
Hány éves vagy 21? XD
2019. febr. 19. 12:47
 12/61 anonim ***** válasza:
95%

Nos, a szüleid rendkívül jó taktikusok.

Ha elmész, ők nyertek, mert a távolság szép lassan felőrli majd a kapcsolatotokat...

Amit nem tudtak egyenesen elérni, majd elérik körmönfontan... Nem gyanús, hogy eddig foggal-körömmel tiltakoztak a külföldi egyetem ellen, most hirtelen meg támogatják?

Nagyon naiv vagy...

2019. febr. 19. 12:50
 13/61 A kérdező kommentje:
De igen, nyilván én is tudom, miért lettek hirtelen ennyire engedékenyek. Viszont úgy gondoltam, hogy a kapcsolatunk kibírná, ha nem heti 6 éjszakát alszunk együtt, hanem 2-3-at.
2019. febr. 19. 12:51
 14/61 anonim ***** válasza:
88%
Ne a szüleid pénzén élj és nem ők fognak irányítani.
2019. febr. 19. 12:52
 15/61 anonim ***** válasza:
94%

Nem bírja ki, hidd el.

Egy-két hónapot talán, de éveket biztosan nem.

Még nagyon sokat kell tanulnod az életről és az emberekről...

2019. febr. 19. 12:54
 16/61 anonim ***** válasza:
88%
Tény, hogy a szüleid csak azért egyeztek most ebbe bele, hogy elszakítsanak a párodtól de az is tény, hogy igazuk van. Ha ezt az önző f-sz párocskádat választod, akkor a jövődet kockáztatod, a kérdés csak az, hogy megéri-e ez a "nagy szerelem" egy ilyen gerinctelen alakkal, hogy eldobj magadtól egy ekkora lehetőséget. Amint látod, a kedves párod szarik a jövődre és egyáltalán nem támogat az álmaidban, csak magára gondol, ami tök várható volt azok után, hogy így képes eldobni a családját a kis románcotok miatt. Azt hiszed te majd nem jársz így, ha vele maradsz? Mert ha igen akkor még naivabb és ostobább vagy, mint ahogy azt a kérdésedből gondolná az ember.
2019. febr. 19. 13:10
 17/61 anonim ***** válasza:
88%
ezek szerintem mar 18(eppenhogycsak 19??) evesen egy 40 eves ferfi szeretoje volral. Hat.. ne haragudj, annyi idos vagyok,mint te, es nagyon nem eltem szent eletet de ez azert meg nekem is sok. Es pont azert,mert ennek a kapcsolatnak semmi ertelme, csak magatokat es a kornyezeteteket szivattatok meg. Barhogyis lesz, valahogy mindenki megszivja. A kapcsolatotok halalra van itelve a kb 20 ev korkulonbseg miatt es amiatt, hogy te mostmar orokke meg fogod kapni, hogy o miattad hagyta el a csaladjat. O most elegge besz..pta,mert a fiatal pipi miatt dobbantott ottonrol,majd kiderult egybol, hogy lehet, hogy te meg mennel kulfoldre, ergo nektek kb. vegetek. Tipikus esete annak, hogy a faszi rajon, hogy a fiatal csajjal sem mukodik aztan valas utan par honappal mennek a regi asszonyhoz visszakonyorogni magukat. Ha maradsz,akkor meg kb. elszalasztod eleted legnagyobb lehetoseget egy olyan ferfi miatt,akivel valszeg ugysem maradsz egyutt. Viszont havegyutt maradtatok,akkor a szeretoi statusz ellenere is sajnalni foglak, hogy egy 20 evvel idosebb pasira felaldoznad az egesz fiatalsagod es az eleted,ha lesz gyereletek akkor majd nagyapat es nem apat adsz a gyerekeidnek,magadbol meg ido elott ozvegyet fogsz csinalni.A szuleid megertem, hogy ki vannak akadva,meg is mit gondolsz, ki udvozolne a tenyt, hogy a tizeneves lanya mar egy 40-es csalados ember szeretoje volt es most hivatalosan is egyutt szeretnenek lenni? En nem mondanam, hogy alantas a huzasuk, de mindenesetre rafinalt, es bar elvileg semmi kozuk nem lennr belekomtarkodni barki kapcsolataba, megertem, hogy ezt teszik,ha mar te is ezt tetted a jelenlegi parodnal. Jo nagy kakaban vagytok, mondd csak,megerte ebbe az egeszbe belekeveredni?
2019. febr. 19. 13:13
 18/61 anonim ***** válasza:
30%
Mit dolgozik, hogy nem tudná Angliában folytatni?
2019. febr. 19. 13:16
 19/61 anonim ***** válasza:
85%
figyelj, ha 21 évesen a negyvenes tatákra buksz, találsz újat bármikor, nem érdemes emiatt eldobni az álmaidat.
2019. febr. 19. 13:24
 20/61 anonim ***** válasza:
88%

Ne haragudj, de pont ez a baj ekkora korkülönbsègnèl. Neked megfelelne, hogy csak hetente /két hetente talalkozzatok egy hétvégére, ő viszont együtt szeretne élni veled, közös házat venni stb.

Nyílván ez így nem fog működni. Sok ilyen különbség lesz még, ha együtt maradtok.

Szeretőként biztos egyszerűbb volt, így, hogy hivatalosan is együtt vagytok, nem az.

Egyébként mit vársz ettől a kapcsolattòl? Ez az ember 2 évig halál nyugodtan csalta a feleségét veled. Mi a garancia rá, hogy téged nem fog?

2019. febr. 19. 13:28
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!