A ti családotokban mi a szokás? (étkezés)
Mit szoktatok enni reggelire, ebédre, vacsorára? Együtt étkeztek, vagy mindenki maga?
A kérdést a párom és köztem lévő ilyen különbségek ihlették. Neki automatikus, hogy vacsorára is legyen főttétel, holott ebédel a munkahelyén. Nekem ez nagyon fura máig.
Én többnyire reggelizek, aztán ebéd, de van, hogy ebédre is csak levest, rántottát vagy épp csak virslit eszek. Vacsorára meg egy szelet vajas kenyér zöldségekkel, ritkábban egy főtt tojás mellé még, vagy tejfölös kenyér foghagymával, szóval nem főtétel.
Ha későn érek haza, akkor eszek csak főttételt, de akkor az az ebédem és a vacsorám is egyben, mert ezesetben reggeli óta nem ettem.
(Tudom, nem egészséges így, de egyetemista vagyok, van, hogy estig, és nincs szünet közben, hogy ebédeljek)
Ami a vacsorát illeti, azt még otthon szoktam így meg.
Menzára járattak (ovi, általános, gimi) a szüleim ebédeltek munkában, vacsorára meg kenyér volt a fentiekkel.
Anno a családban úgy ettünk, hogy hideg reggeli, meleg főétel (vagy otthon, vagy menzán), hideg vacsora. Kiv. apukám, ő hideget evett munkahelyen és meleget vacsizott.
Én most úgy vagyok vele, hogy igyekszem ebédre enni a meleg főételt / nagyobb fogást, és vacsira könnyebb hideget, de van, hogy nincs időm munkában meleget enni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!