Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A ti családotokban mi a...

A ti családotokban mi a szokás? (étkezés)

Figyelt kérdés

Mit szoktatok enni reggelire, ebédre, vacsorára? Együtt étkeztek, vagy mindenki maga?

A kérdést a párom és köztem lévő ilyen különbségek ihlették. Neki automatikus, hogy vacsorára is legyen főttétel, holott ebédel a munkahelyén. Nekem ez nagyon fura máig.

Én többnyire reggelizek, aztán ebéd, de van, hogy ebédre is csak levest, rántottát vagy épp csak virslit eszek. Vacsorára meg egy szelet vajas kenyér zöldségekkel, ritkábban egy főtt tojás mellé még, vagy tejfölös kenyér foghagymával, szóval nem főtétel.

Ha későn érek haza, akkor eszek csak főttételt, de akkor az az ebédem és a vacsorám is egyben, mert ezesetben reggeli óta nem ettem.

(Tudom, nem egészséges így, de egyetemista vagyok, van, hogy estig, és nincs szünet közben, hogy ebédeljek)

Ami a vacsorát illeti, azt még otthon szoktam így meg.

Menzára járattak (ovi, általános, gimi) a szüleim ebédeltek munkában, vacsorára meg kenyér volt a fentiekkel.

2019. jan. 23. 20:44
1 2 3 4 5 6
 21/51 anonim ***** válasza:
27%

"Az egy asztalnal ulos idilli csaladot csak karacsonykor szoktuk eljatszani."

Hirtelen azt olvastam, hogy dilis család😂😂

2019. jan. 23. 23:50
 22/51 anonim ***** válasza:
85%

Ketten élünk a párommal. A vacsora mindig közös. Ehhez ragaszkodunk. Általában főtt étel.

Minden étkezést együtt csinálunk, amire van idő de a vacsi szent :)

Reggelire én csak tejet iszom, ő eszik. Ebédre főzök, ha van idő, ha volt főtt ebéd, akkor vacsorára meg sütök valamit. Kalács, fánk, rántotta, akármi.

Ha nincs idő ebédet főzni, akkor vacsorát főzök, de akkor rendeset. Pl. Főzelék sült hússal, vagy pörkölt stb. Plusz imádok sütni is, így valami édesség, desszert mindig van, ha más nem, akkor egy kis gesztenyepüré.

2019. jan. 23. 23:52
 23/51 anonim ***** válasza:
34%

A mi a szokást inkább hagyom, mert én probalnám kialakítani, de nagyon nem megy a jelenlegi családomban.

A valóság így fest: reggelire felnőttek kávé, nagyszulo rendesen reggelizik (eszik kenyeret valamivel). Egyik gyerek kizarolag pelyhet eszik kizárólag csokisat, csokikrémeset. Másik gyerek vagy csak kakaó vagy rávehető kis kenyérre, vagy csak édeset hajlandó enni sajnos.

Ebéd: férj munkahelyen vagy ebédel vagy semmit nem eszik, gyerekek a suliban. A nagyobbik azonban rendszeresen nem eszi meg a menzát, mert szerinte az nem.jó és elmegy gyorsétterembe hamburgerezni vagy hazajön és megeszi az én ebedem maradekat vagy pelyhet eszik.

En itthon valami egyszerut fozok. Igyekeznék több napra főzni (egy nagyobb adag bolonyait), de hazajön a férj és a nagyobbik gyerek és megeszik. Így van, hogy a bevasarolt hideg kaja megromlik, ha napokig az en foztomet eszik. Nem szoktam mondani nekik ne egyenek már belőle, mert mint írtam a férjem nem mindig ebédel, de ha neki engedem egyen meleget este, akkor a gyerekeknek meg nem engedem az elég gáz lenne. Nagyszulök, rendesen ebedelnek ebedre es vacsorara hideget esznek.

Vacsora utan mindig edesseg jon.

Az idealis, ahogy en szeretnem: keves reggeli, de legyen (ne csak kave), a csokis pelyhet nem tartom se egeszsegesnek se igazi etelnek csak edessegnek es jo lenne ha nem heti 5 alkalommal ez lenne a "reggelije" a gyereknek.

Ebed mindenki, ahol van, ami be van neki fizetve vagy amit en megfozok egyik nap ebedemnek, abbol a maradekot a ferjem vinne el masnap ebedre...sporolasi célbol is ez megerne. Vacsorara max heti egyszer lenne meleg etel (csirkepaprikas vagy egy leves) a tobbi hideg, vagy virsli, bundaskenyer, rantotta neha.

Felmenoimnelazert szokas volt vacsorara is meleget enni, ha valaki otthon volt es fozott ebedre valamit. A ferfiak siman ettek napi ketszer meleget, vagy mert nehez fizikai munkat vegeztek es a napkozbeni meleg etel csak keves volt es este jol esett egy rendes meleg etel is vagy mert elejuk tettek.

A ti esetetekben kossetek kompromisszumot. Ha hetvegen van idod fozni, es van is hova eltarolni a kesz etelt, akkor fozz egy nagyobb adag szoszt, prokoltet vagy suss hust es hetkozben csak elokapsz egy adag szoszt a teszta meg kesz van 10 perc alatt. Vagy a virslit, tukortojast, fagyasztott szilvasgombocot, nudlit, fasirtot is sorold a meleg etelek koze es ezeket kb 10 perc elkesziteni. Amugy meg ha a parod elvarja akkor rendeljen pizzat vagy kerjen anyutol meleget.

2019. jan. 24. 00:04
 24/51 anonim ***** válasza:
32%
7: Á, egy kompetens személy! Azt szeretném kérdezni, mi a jó az avokádóban, hiszen csak zsíros íztelen massza - vagy van valami titka, hogy kell elkészíteni?
2019. jan. 24. 00:09
 25/51 anonim ***** válasza:
75%
Párommal élek. Reggeli külön (szendvics,rántotta,virsli) Ebédre főtt étel, együtt. Vacsora együtt (szendvics, bundáskenyér,rántotta,virsli, körözött, vaj/sajtkrém)
2019. jan. 24. 00:24
 26/51 anonim ***** válasza:
72%

#24es

En avokadot osszetorok villaval hozza lilahagyma, paradicsom, lime vagy citrom egy kis so ha van koriander. Es piritosra vagy kenyerre.

Magaban az avokado iztelen de soval citrommal isteni. Foleg ahogy leirtam probald ki.

2019. jan. 24. 00:25
 27/51 anonim ***** válasza:
61%

Számomra ez a reggelizés ilyen tündérmese szerű dolog. Nincs az az isten, hogy én egy perccel is korábban felkeljek azért, hogy begyógyult szemekkel, kómásan nekiálljak tojást sütögetni, meg zöldséget aprítani, kenyeret kenni. Csak akkor reggelizek, ha szállodában vagyunk, mert ott csak lecsattogok az étterembe és ott a terülj-terülj asztalkám. Nálunk otthon sem volt divat reggelizni. Egy bögre tea, max pár szem keksz és mindenki ment a dolgára.

Ebédet is mindenki megoldotta maga, iskolában, munkahelyen, étteremben. Vacsorára sem zabáltunk, szóval ez a vacsorára főtt étel mánia is teljesen idegen tőlem.

2019. jan. 24. 01:02
 28/51 lencsefőzelék ***** válasza:
73%

24, 26:

Én is 26-oshoz hasonlóan csinálom az avokádókrémet, csak lilahagyma helyett fokhagymát teszek bele (egy gerezdet fokhagymanyomóval szétnyomva), ezenkívül sót, egy kis borsot, őrölt köményt, és legközelebb citromlevet is fogok, állítólag az kell ahhoz, hogy világos maradjon. Egy hétig simán eláll hűtőben.

2019. jan. 24. 01:28
 29/51 anonim ***** válasza:
40%

Reggeli munkahelyen, suliban esetleg az autóban.

Hétvégente reggeli közösen, mikor mi modt szombaton rántotta lesz.

Ebéd munkahelyen, fiam itthon. Hétközben főzök ő melegít magának ami kell.

Hétvégente itthon ebéd, vagy étteremben meki bárhol a programtól függ.

Vacsi együtt közösen, ilyenkor sokszor meleg étel van.

Nagymamával együtt lakunk, nekünk nem nyomasztó ha együtt eszünk

2019. jan. 24. 01:31
 30/51 anonim ***** válasza:
49%
26: Mármint összekeverni pástétomnak, mint ahogy a körözöttet?
2019. jan. 24. 04:03
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!