Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A ti családotokban mi a...

A ti családotokban mi a szokás? (étkezés)

Figyelt kérdés

Mit szoktatok enni reggelire, ebédre, vacsorára? Együtt étkeztek, vagy mindenki maga?

A kérdést a párom és köztem lévő ilyen különbségek ihlették. Neki automatikus, hogy vacsorára is legyen főttétel, holott ebédel a munkahelyén. Nekem ez nagyon fura máig.

Én többnyire reggelizek, aztán ebéd, de van, hogy ebédre is csak levest, rántottát vagy épp csak virslit eszek. Vacsorára meg egy szelet vajas kenyér zöldségekkel, ritkábban egy főtt tojás mellé még, vagy tejfölös kenyér foghagymával, szóval nem főtétel.

Ha későn érek haza, akkor eszek csak főttételt, de akkor az az ebédem és a vacsorám is egyben, mert ezesetben reggeli óta nem ettem.

(Tudom, nem egészséges így, de egyetemista vagyok, van, hogy estig, és nincs szünet közben, hogy ebédeljek)

Ami a vacsorát illeti, azt még otthon szoktam így meg.

Menzára járattak (ovi, általános, gimi) a szüleim ebédeltek munkában, vacsorára meg kenyér volt a fentiekkel.

2019. jan. 23. 20:44
1 2 3 4 5 6
 31/51 anonim ***** válasza:
79%

Reggeli: gyerekek itthon, indulás előtt, én a munkahelyemen, férj otthon vagy sehol. Ebéd: suli menza, munkahely, hétvégén otthon együtt, esetleg étteremben. Vacsora: együtt, általában főtt ételt. De amíg a gyerekek kicsik voltak, és ovi után még játszótérre mentünk, akkor simán kemyér, felvágott, joghurt volt a vacsora, max virsli. De amióta kamaszok, 90%-ban meleg vacsora van.

Egyébként nálunk sem volt otthon sose meleg vacsora, a férjeméknél igen.

2019. jan. 24. 05:17
 32/51 anonim ***** válasza:
48%

Sok családban azért a vacsora a főétkezés, mert akkor vannak együtt...

Nálunk is az volt gyerekkoromban, és később a saját családommal is.

A férjem és az én munkahelyemen sincs más étkezési lehetőség, mint amit viszünk magunkkal. TEhát hideg vagy melegített. Én ezért meló után főzök és legalább vacsorára frisset eszünk.

2019. jan. 24. 07:50
 33/51 anonim ***** válasza:
64%

Hétköznap

Reggeli: Férjemmel együtt kávézunk, gyerekek reggeliznek (joghurt vagy szendvics)

Ebéd: Mindenki ott eszik ahol van (munkahely, ovi, otthon)

Uzsonna: Gyümölcs

Vacsora: Közösen vacsorázunk. Mikor mit. Szendvics, főtt étel.

Hétvége

Reggeli: Közösen. Tojás, szendvics, péksütemény

Ebéd: Közösen. Főtt ételt eszünk.

Uzsonna: Gyümölcs

Vacsora: Közösen. Szendvics vagy főtt étel.

Még kicsik a gyerekek szóval nincs külön étkezés. Vacsora közben beszéljük meg kinek milyen volt a napja.

2019. jan. 24. 08:17
 34/51 Karena26 ***** válasza:
73%
Ahány ház, annyi szokás, egymáshoz meg alkalmazkodás.
2019. jan. 24. 08:31
 35/51 anonim ***** válasza:
45%

Nem tudom hanyas vagyok, mindegy is.

Szóval a reggelit mint írtam, 20 éve elfelejtettem, nekem a kàvé meg a cigi a reggelim, pàrom is azzal indít, de ha itthon van, ő utàna reggelizik.A kislànyom ugye bent a suliban eszik, olyan 3/4 9 körül.

Suliban ebédel dél körül, 4-kor jön haza, akkor eszik valamit, legtöbbször főtt kajàt, mert az ebéd szr bent.

Pàrom ha délelőtt dolgozik, bent eszik 7 körül, ebéddel megvàrom, utàlok egyedül enni, ez olyan 2-3 körül van, este 9-10 körül vacsi, 90%-ban főtt étel akkor is.

Ha délutànos, ő reggelizik, ebédelni meg akkor is ketten szoktunk, 12:30 magassàgàban, 13:20-kor indul.Este hazaér 10-kor (feszt hamarabb meglépnek a munkahelyről:)), beszélgetünk, iszunk egy-egy pàlinkàt vagy whiskeyt, 11 körül vacsoràzunk, itt is zömében főtt kajàt.Lànyom ugye 7 körül megkajàl, mert reggel suli, alvás van időben.

Hétvégén ha pàrom itthon van, de legtöbbször igen, akkor reggel nekiàllok főzni, közösen eszünk, ha a lànyom az apjànàl van, akkor csak ketten, ha itthon, akkor hàrman.

Nekünk teljesen természetes a közös étkezés, ráadàsul vacsora közben megbeszéljük mi legyen holnap, mi dolgunk van, mit főzzek.

Nyàron ő is szokott, mert a vadételekben bogràcsban ő a zseni:)

Meg nyàron nincs hét, hogy ne lennének vendégeink, minden évben van egy baràti hàzaspàr akik nàlunk töltenek 2-3 hetet, na akkor nonstop főzés, grillezés:)De akkor pàrom is bőven tevékenykedik.

Hideg kaja is van itthon mindig, felvàgottak, szalàmik, sajtok, de nagyon ritkàn lehet engem ràvenni a reggelire.

Nekem furcsa, olyan ridegnek tűnik ha mindenki külön eszik mikor van idő, és megtehetnék a közös étkezést.

De ahàny hàz, annyi szokàs.

2019. jan. 24. 08:37
 36/51 anonim ***** válasza:
71%

Én minden nap reggelizek, a párom viszont csak kávézni szokott. Ő a munkahelyén ebédel, én ott nem tudok, ezért szendvicset szoktam vinni magammal, és amikor hazaérek, otthon eszem főtt ételt. Az ebédet tekintem főétkezésnek, hiányozni is szokott, ha nincs lehetőségem meleget enni. Hétvégén együtt főzzük meg az ebédet és együtt ebédelünk.

Vacsorázni közösen szoktunk, kivéve, ha a párom későn ér haza pl. edzés miatt. Én jobban szeretek hideget enni vacsorára, többnyire kenyeret felvágottal, zöldséggel. A párom családjában viszont az volt a szokás, hogy főtt ételt esznek vacsorára is, általában az ebéd maradékát. Eleinte nekem is furcsa volt ez, de most már előfordul, hogy én is meleget eszem vele este.

2019. jan. 24. 09:09
 37/51 anonim ***** válasza:
52%
Ezek az avokádós receptek tetszenek :) köszönöm én is őket :)
2019. jan. 24. 09:49
 38/51 anonim ***** válasza:
77%

Mi szabadúszók vagyunk (férjem és én), így ez nem annyira mérvadó: Mi reggel együtt reggelizünk, aztán 13:00 körül együtt ebédelünk, este együtt vacsizunk 18:00 körül.

A reggeli az kenyér valamivel, vagy pl. tojásrántotta, nekem egy nagy bögre tea, neki egy nagy bögre kakaó. Az ebéd meleg étel, én főzöm (ha el vagyok csúszva a határidőkkel, ritkán, akkor hozzuk egy kifőzdéből). A vacsora soha nem meleg étel, inkább csak kenyér valamivel, van, hogy nekem csak egy joghurt.

Én akkor lennék gondban, ha munkahelyen dolgoznék, és nem lenne lehetőség főtt kaját megmelegíteni. Akkor ott gondolom, bedobnék egy szendót ebédre, de én már vacsira nem kívánom a főtt kaját.

A Kérdező kérdésére még: Szerintem nem indokolt, hogy ha délben meleg ételt eszik valaki, akkor vacsira is meleg étel kell (már csak hogy a párja így szeretné). Szerintem napi egyszer elég a főtt kaja. Nekem pl. este nem is esne jól.

2019. jan. 24. 09:58
 39/51 anonim ***** válasza:
40%
a férjem reggel 3 kor kel, o akkor reggelizik, én reggel 6kor a kisfiam meg 7 kor..délben én a munkahelyemen eszem, a fiam a suliban, a férjem meg nem eszik...vacsoràra mindif fottétel van, a fiam példàul meg sem eszi a szendvicset..bundàskenyeret..vajaskenyeret..(mondjuk nincs is otthon kenyér..)annyira hozzàszokott a kétszeri fott kajàhoz. egyébként én heti egyszer eszek meleget, legtobbszor sonka, zoldsegek, salàta..és salàta és salàta :D
2019. jan. 24. 12:01
 40/51 anonim ***** válasza:
52%

Hát 5-ös, nem tudom megállni... Mert hogy te úgy szocializálódtál, hogy az étkezés magánügy, az a te saját szociális problemád. Na de a közös étkezésről a közös wc-zésre asszociálni, na ez meglepett. Pedig én már ritkán lepődöm meg.

Na mindegy... csak azt szerettem volna mondani, hogy hiszed, vagy sem, a mi kultúrkörünkben bizony az étkezés lehet családi vagy akár társadalmi esemény. Onnantól kezdve, hogy az emberek vacsorára hívják a barátaikat, addig, hogy az üzleti tárgyalások is jobban működnek a terített asztalnál.

2019. jan. 24. 12:39
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!