Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A ti családotokban mi a...

A ti családotokban mi a szokás? (étkezés)

Figyelt kérdés

Mit szoktatok enni reggelire, ebédre, vacsorára? Együtt étkeztek, vagy mindenki maga?

A kérdést a párom és köztem lévő ilyen különbségek ihlették. Neki automatikus, hogy vacsorára is legyen főttétel, holott ebédel a munkahelyén. Nekem ez nagyon fura máig.

Én többnyire reggelizek, aztán ebéd, de van, hogy ebédre is csak levest, rántottát vagy épp csak virslit eszek. Vacsorára meg egy szelet vajas kenyér zöldségekkel, ritkábban egy főtt tojás mellé még, vagy tejfölös kenyér foghagymával, szóval nem főtétel.

Ha későn érek haza, akkor eszek csak főttételt, de akkor az az ebédem és a vacsorám is egyben, mert ezesetben reggeli óta nem ettem.

(Tudom, nem egészséges így, de egyetemista vagyok, van, hogy estig, és nincs szünet közben, hogy ebédeljek)

Ami a vacsorát illeti, azt még otthon szoktam így meg.

Menzára járattak (ovi, általános, gimi) a szüleim ebédeltek munkában, vacsorára meg kenyér volt a fentiekkel.

2019. jan. 23. 20:44
1 2 3 4 5 6
 11/51 anonim ***** válasza:
92%

Reggel én és a 2,5 éves kisfiam együtt megreggelizünk. Férjem később kell, külön reggelizik. Rántottát szoktunk, vagy turmixot vagy stedvicset, műzlit, általam készített mirelit kakaós csiga szb.

Ebédre többnyire együtt eszünk, hozatjuk az ebèdet. Meleg étel van.

Vacsorát mindig együtt eszünk, hol az étkezőnél hol a nappaliban. Miket eszünk: melegszendvics + sali, rántott hús +sali, pizza, saláta magvakkal, tortilla tekercs, virsli stb

Én nagyon fontosnak tartom h napi egy étkezés legyen együtt a családdal, van hogy mikor vacsorázunk, egy jó filmet megnézünk, de az is közös idő. Hála Istennek mindketten a férjemmel olyan munkahelyen vagyunk, ami lehetővé teszi h rengeteg időt vagyunk együtt, kivételes helyzetben vagyunk, tudom és hálás vagyok ezért!!!

2019. jan. 23. 22:17
 12/51 anonim ***** válasza:
100%

Amíg szülőkkel laktam:

Apukám 3 műszakban dolgozott, ha otthon volt épp vagy nem kellett sokat várni rá, akkor együtt ebédeltünk. Reggelizni, vacsorázni mindenki akkor szokott, amikor ráért, tesómmal sokszor egyszerre. Nem kellet kiszolgálni senkit, magunknak intéztük.

Reggeli, vacsora többnyire hideg kaja, időnként rántotta, bundáskenyér, ilyenek. Néha vacsorára is főtt étel. Ebédre leves+főétel volt szinte mindig.

A párommal igyekszünk együtt enni, amikor csak lehet. Reggelizni, vacsorázni általában közösen szoktunk, ebédelni hétvégén. Napi egy főtt ételből álló étkezés nekünk általában elég, de szokott lenni vacsorára is mondjuk heti 1-2szer, attól függ, hogy érünk rá, van-e éppen igényünk rá. Reggelire néha hétvégén készítünk valami meleget, de nem jellemző. Egyébként szendvicsek, pirítós, virsli, én zabkását is viszonylag gyakran eszem.

2019. jan. 23. 22:19
 13/51 anonim ***** válasza:
86%
Uhh 7-9 írd -már le megegyszer kérlek!!!!!
2019. jan. 23. 22:24
 14/51 anonim ***** válasza:
60%

Nálunk - ha csak tehettük -, esténként Sóderparti volt. Igazi, bensőséges. Ahogy a svéd gyerekversben van.

SIV WIDERBERG: Sóderparti (Tótfalusi István fordítása)

Dániel

aki az osztályunkba jár,

a vacsorát Sóderpartinak hívja.

"Sódert esztek vacsorára?"

kérdeztem egyszer

(mert szerintem ez a

Sóderparti

olyan lükén hangzik).

"Frászt" mondta Dániel,

"húst eszünk,

és mindenki nyomhatja a sódert,

és senki se mondja,

hogy fogd be a szád,

és mindig kipakolhatod,

ami a szívedet nyomja"

mondta Dániel, és nevetett.

Mégiscsak lükén hangzik, hogy Sóderparti.

De Ami a Szívedet Nyomja, az már igen!

Nálunk csak olyan közönséges Vacsora van.

2019. jan. 23. 22:35
 15/51 anonim ***** válasza:
98%

Reggeli: mindenki külön, mert eltérő időben kelünk

Ebéd: annak függvényében, hogy ki hánykor ér haza, ha lehet, akkor együtt. Ilyenkor anyukám főztjét esszük.

Vacsora: Általában hideg étel, esetleg saláta hússal, rántotta, főtt tojás, párolt zöldség. Ha marad vmi ebédről (ált. hétvégén) akár az is, mindenki azt ehet, amit megkíván. Ezt általában együtt.

2019. jan. 23. 22:36
 16/51 anonim ***** válasza:
72%
Nalunk az a szabaly hogy nincs szabaly. Akkor eszunk es azt, amit megkivanunk. Van, hogy egesz nap ilyen melegszendvicsfeleket eszunk, mert nincs kedvunk fozni, maskor meg az elozo napi csilisbab maradekat reggelizem. Az egy asztalnal ulos idilli csaladot csak karacsonykor szoktuk eljatszani.
2019. jan. 23. 22:37
 17/51 anonim ***** válasza:
93%

Mi sem eszünk egyszerre. Ami azt illeti nem is tudnánk. Párom 7re megy dolgozni, ő akkor még nem éhes. Az egyik kicsi délig van oviba, tehát ott kap reggelit és ebédet. A másik du.4 ig. Ő uzsit is kap. Párom du 4ig dolgozik, én pedig 5 re járok dolgozni. A nagylányom pedig 3ig van suliba. Tehát lehetetlenség lenne összehozni az együtt evést. Este már nem vagyok itthon. Minden nap főzök, mert igényeljük a főtt ételt. Így késő délután eszik apa a kicsikkel, én meg mikor hazaérek. Általában a nagylányom megvár az evéssel.

Ha itthon vagyunk, reggelire tojás, bármilyen zöldség, szalonna, kolbász, sajt, sonka, kefír, pékárú,

Ebédre amit főzök

Vacsi pedig virsli, melegszendvics, inkább a meleg ételt szeretjük este felé.

2019. jan. 23. 22:58
 18/51 anonim ***** válasza:
85%

Szuleimmel anno: reggeli , ebed- ki hol volt eppen, otthon, suliban, meloban.

Vacsora: mindig egyutt , kozosen, asztalnal, olyan 7 ora magassagaban. Tobbnyire fottet, de gyakran volt melegszendvicsezos is. Hetvegente reggeli , ebed, vacsi egyutt. En szerettem ezt. :)

Most ferjemmel, kislanyunkkal: szinten a vacsi kozos, hetvegen pedig az ebed is.

2019. jan. 23. 23:15
 19/51 anonim ***** válasza:
91%

Én amíg otthon laktam és suliba jártam, kb így nézett ki:

Én keltem reggel a legkorábban, 5 órakor, olyankor mindig ettem jóreggelt kekszet, kakaós csigát vagy ilyesmit. Suliban nem voltam menzás, mindig szendvicset vittem enni. Du. 3-kor értem haza, akkor ettem egy kevés főtt ételt. Szüleim vállalkozók, ők úgymond ráértek otthon együtt reggelizni 8 körül, ebédelni délben, természetesen együtt. Aztàn este 6-7 fele àltalában mindhárman együtt vacsiztunk, ki amit akart. Akár hideget, akár ebéd maradékot. Néha vacsira is összedobott anyu egyszerűbb dolgokat pl sült krumpli virslivel.

Hétvégente, mikor nem volt nekem suli, általában mindhárom étkezés együtt volt. Mi szerettünk együtt enni. Már külön költöztem, de ha hazamegyek pàr napra, akkor is mindig együtt eszünk.

Most hogy külön élek a párommal, kb így néz ki:

Én minden reggel fél 8-kor reggelizem, jóreggelt kekszet,zabkását, gyümit joghurttal, szóval valami édeset. párom nem reggelizik soha.

Mivel párommal egy helyen dolgozunk, így általában együtt ebédelünk benn délben, bár ő sajnos rossz evő, egyszerüen nincs türelme enni. Szóval van hogy csak én eszem benn. Az ebéd mindig változatos, többnyire otthon főzött ételt viszünk, néha pizzát rendelünk, néha hideget eszünk. Ma a vasárnapról maradt rakott krumpli-husi maradékát ettem meg.

Vacsora munka után 6-7 között van. Munka után beugrunk a boltba, akkor talàljuk ki hogy mi legyen a kaja. Mindig párom főz. A vacsora szinte mindig valami egyszerű főtt kaja vagy hideg. Ma pl sült kacsa mellet ettünk kenyérrel, zöldséggel.

2019. jan. 23. 23:36
 20/51 anonim ***** válasza:
7%
Párja a zokninak van
2019. jan. 23. 23:43
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!